Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

Det perfekte nettbrettet for kjøkkenbenken

Her er nettbrettet du vil elske å bruke på kjøkkenet.

Publisert Oppdatert
JBL: Lenovo Yoga Tablet 2 Pro er utstyrt med høyttalere fra JBL. Dette inkluderer en subwoofer som skal gi et kraftigere lydbilde.
JBL: Lenovo Yoga Tablet 2 Pro er utstyrt med høyttalere fra JBL. Dette inkluderer en subwoofer som skal gi et kraftigere lydbilde.

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro er kongen blant nettbrett hva skjermstørrelse angår. Med en høyoppløst skjerm på 13,3 tommer, så overgår Lenovo her de aller fleste. Selv Samsung med sine 12,2 tommers store nettbrett når ikke helt opp. Størrelsen gjør at Lenovo Yoga Tablet 2 Pro er et nettbrett til bruk innen husets fire vegger. Dette er ikke noe du sitter med på bussen eller toget. Da bør du heller se på et nettbrett som Sony Xperia Tablet Z3 eller iPad mini.      

I starten synes vi nettbrettet var latterlig stort og noe uhåndterlig, men etter noen dager lærte vi oss å like de mange særegenhetene dette nettbrettet byr på.

Skiller seg ut

Designet på Yoga Tablet 2 Pro fra Lenovo skiller seg helt klart ut fra alle andre nettbrett, som stort sett er paddeflate og helt like. Yoga Tablet 2 Pro viderefører designet som Lenovo brukte på førstegenerasjon Yoga Tablet som ble lansert i fjor. Det betyr at det runde batterigrepet fortsatt er på plass. Det gjør at Yoga Tablet 2 Pro har den samme asynkrone formen, der mye av vekten befinner seg på den siden batteriet befinner seg.

Dette skaper noen utfordringer. Blant annet må du holde nettbrettet «riktig» vei, noe som betyr at du må ha batteriet innerst mot kroppen når du skal bruke det håndholdt, for ellers blir det en smule framtungt. Størrelsen på nettbrettet gjør også at det føles rart å bruke nettbrettet i portrettmodus (stående). Liggende på et bord, fungerer batterigrepet som en støtte som gir nettbrettet en behagelig skrå vinkel.

Batterigrepet har også en innebygd støtte. En knapp på baksiden løser ut støtten som gjør at du kan sette fra deg nettbrettet stående eller liggende i en behagelig posisjon når du skal se en film eller lese på nettet. Vi oppdaget raskt at dette gjorde seg godt på kjøkkenet, både for oppskrifter og til å se nyheter fra NRK. Stativet har også et hull, noe som gjør at du også kan henge nettbrettet opp på en knagg. Perfekt for smøreboden med andre ord.

Innebygd projektor

Men batterigrepet byr på mer enn ekstra batterilevetid. For dette nettbrettet har også liten projektor bygd inn i batterigrepet. Projektoren har ikke rare oppløsningen (854x480), men i et mørkt rom klarer den å projisere et ok bilde som har en størrelse på cirka 50 tommer! Bildekvaliteten kan ikke sammenlignes med det du får på en vanlig projektor eller en TV, men til sitt bruk fungerer det overraskende bra. Husstandens yngre medlemmer ble veldig begeistret og forslag til hvor man kunne bruke projektoren for å se film var mange. Når du bruker nettbrettet som en projektor går batterilevetiden naturligvis ned.

Vi målte en batterilevetid med bruk av projektoren og streaming via Netflix på 4 timer og 23 minutter. Det holder faktisk til to filmer om de ikke er for lange.

Ok ytelse

I bruk klarer Lenovo Yoga Tablet 2 Pro seg greit og i våre tester havner den på samme nivå som Galaxy Note Pro 12.2 fra Samsung. Vi målte batterilevetiden til 7 timer og 18 minutter i vår vanlige videoavspillingstest, som er et godt stykke unna de oppgitte 18 timene. Verdt å merke seg er at vi tester med lysstyrken på skjermen på 100 prosent, mens man i normalt bruk vil man sjelden trenge å bruke den maksimale lysstyrken.

Spesifikasjoner: Lenovo Yoga 2 Pro

 • Operativsystem: Android 4.4
 • Skjerm: 13,3 tommer
 • Oppløsning: 2560 x 1440 punkter
 • Prosessor: 1,33 GHz Quad Core (Intel)
 • RAM: 2 GB
 • Lagringsplass: 32 GB
 • Minnekort: Ja, opp til 64 GB
 • Kamera 1: 8 MP
 • Kamera 2:
 • 4G: Modellavhengig
 • WiFi: 802.11 a/b/g/n
 • Batteri: 9600 mAh
 • Vekt: 950 gram
 • Størrelse: 22,4 x 33,3 x 2,3 cm

På minussiden noterer vi oss at teksten og bildene vibrerer litt når vi skroller fram og tilbake i nettleseren. Dette er litt ubehagelig. Forhåpentligvis er dette noe som kan fikses via en oppdatering. Alternativt kan du forsøke å installere en annen nettleser.

Lenovo skryter selv av høyttalerne nettbrettet er utstyrt med. Riktignok kommer det mer lyd ut av dette nettbrettet enn fra nettbrett flest, men noen HiFi-lyd snakker vi ikke om. Likevel fungerer det overraskende bra når man sitter i et stille rom.

God å bruke

Lenovo har lagt litt jobb i å lage et godt og brukervennlig brukergrensesnitt. Her får du en del ting som ikke er vanlig på en standard Android-enhet. For eksempel så hjelper nettbrettet deg til å sortere «innkommende» apper i logiske mapper som Games, News og så videre. I tillegg har de laget en utvidet hurtigmeny som gir tilgang til flere nyttige funksjoner, som å slå av og på projektoren og snarveier til kameraet, innstillinger med mer. I sum synes vi det meste her fungerer bra.

Konklusjon

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro er nettbrettet for deg som liker å bruke det på kjøkkenet, på sofaen, på vaskerommet, i boden eller å ta det med som en ekstra «TV» på hytta eller på tur. Dette er ikke et nettbrett som du slenger i sekken for å bruke til eller fra jobb. Til det blir det rett og slett for stort. Men som en ekstra skjerm til underholdning fungerer Lenovo Yoga Tablet 2 Pro veldig bra. Den store skjermen gjør seg til film og størrelsen er nyttig når du bruker den for å lese oppskrifter på kjøkkenet. Den integrerte støtten fungerer veldig bra og muligheten for å bruke den som en portabel projektor er en suveren ekstrafunksjon. En ekstrafunksjon vi ble overrasket over at vi likte så pass godt – til tross for en moderat bildekvalitet og det faktum at rommet bør være helt mørkt.

Til en prislapp på under 4.500 kroner er ikke dette noe dårlig kjøp. Legger du på noen få hundrelapper, så får du den også med 4G.

STØTTE: Integrert i batterigrepet har Lenovo Yoga Tablet 2 Pro en integrert støtte. Denne gjør at du kan posisjonere nettbrettet i ulike posisjoner eller henge det på en vegg.
STØTTE: Integrert i batterigrepet har Lenovo Yoga Tablet 2 Pro en integrert støtte. Denne gjør at du kan posisjonere nettbrettet i ulike posisjoner eller henge det på en vegg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning