Samsung Galaxy Tab S2

Samsung tar en Apple

Samsung dropper 16:10 formatet og går for en 4:3-skjerm på 9,7 tommer på selskapets nyeste og beste nettbrett, Galaxy Tab S2. Høres det kjent ut?

KOMPAKT: Den nye formatet på Galaxy Tab S2 bidrar til å gjøre nettbrettet lite og kompakt.
KOMPAKT: Den nye formatet på Galaxy Tab S2 bidrar til å gjøre nettbrettet lite og kompakt. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Hvilket annet nettbrett har en skjerm på 9,7 tommer i 4:3-formatet? Ja, svaret er iPad. Samsung har med andre ord valgt å «ta en Apple» og det kan det sikkert være mange gode grunner til. Samsung selv sier årsaken er at de ser en endring i bruksmønsteret fra mye film, der 16:10-formatet har en praktisk funksjon, til mer produktivitet der et 4:3-formatet gjør skjermen litt mindre «lang og tynn». Den ekstra høyden man vinner med et 4:3-format når man holder nettbrettet i landskapsmodus, kommer godt med når du surfer på nettsider eller skal redigere dokumenter.

En annen, og kanskje like bra forklaring, som får stå for vår egen regning, er at siden Samsung likevel produserer Apples Retina-skjermer til selskapets iPad-er, så kan det jo tenkes at det er bedre og billigere for Samsung å produsere en 9,7 tommers skjerm i 4:3 format enn en 10.1-tommers skjerm i 16:10 format, slik Samsung har gjort til nå?

[Testen av Samsung Galaxy Tab S2 fortsetter under bildet]

IPAD: Samsung Galaxy Tab S2 (øverst) er litt mindre enn iPad Air 2.
IPAD: Samsung Galaxy Tab S2 (øverst) er litt mindre enn iPad Air 2. Foto: Hallvard Lunde

Kompakt

Formatet gjør at Galaxy Tab S2 virker både mindre og mer kompakt enn tidligere nettbrett fra Samsung. Faktisk er Galaxy Tab S2 både litt mindre og litt lettere enn iPad Air 2. Selv om vi snakker om millimeter, så viser det at Samsung har lagt mye vekt på å gjøre det litt bedre enn hovedkonkurrenten, som må sies å være iPad Air 2 (og en eventuell iPad Air 3, som kanskje ser dagens lys i løpet av året).

Spesifikasjoner: Samsung Galaxy Tab S2

 • OS: Android 5.02
 • Skjerm: 9,7 tommer
 • Oppløsning: 2048 x 1536, 264 PPI
 • Prosessor: 1,9 GHz, Octa Core
 • RAM: 3 GB
 • Lagringsplass: 32 GB
 • Minnekort: Ja, opp til 128 GB
 • WiFi: 802.11 a/AC/b/g/n
 • Kamera 1: 8 MP
 • Kamera 2: 5 MP
 • Batteri: 5870 mAh
 • Størrelse: 169 x 237,3 x 5,6 mm
 • Vekt: 389 gram

Super skjerm

Galaxy Tab S2 har en super skjerm. Den har, ikke overraskende, nøyaktig samme spesifikasjoner som iPad Air 2. Vi snakker altså om en oppløsning på 2048 x 1536 punkter, noe som gir en pikseltetthet på 264 piksler per tomme (PPI). Forskjellen er at Samsungs skjerm er en OLED-skjerm, mens Samsungs skjerm er en LCD-skjerm.

Forskjellene på skjermen er ikke store, men skjermen på Galaxy Tab S2 har et litt bedre sortnivå og lysstyrken er litt bedre.

God ytelse

Ytelsene til Galaxy Tab S2 er gode, men det finnes konkurrenter som kan tukte Samsungs nyeste nettbrett. For eksempel skårer både Sony Xperia Z4 Tablet og iPad Air 2 bedre i flere tester, som AnTuTu og Geekbench, mens Samsung slår Xperia Z4 Tablet på batterilevetid med et par timer. Kameraet er også oppgradert på Galaxy Tab S2 og leverer 8 megapiksels oppløsning.

Flott design

Det er i grunn ikke veldig mye å si om designet på Galaxy Tab S2. Det er fint og praktisk uten at nettbrettet gjør mye ut av seg. Baksiden er dekket av et gummiert materiale som gir godt grep og er godt å holde i. Kameraet er nesten helt integrert i nettbrettet, slik at det ligger helt rolig når du bruker det flatt mot et bort. To «knapper» på baksiden brukes til å feste tilbehør, som mapper, tastaturmapper og så videre.

[Testen av Samsung Galaxy Tab S2 fortsetter under bildet]

ANDROID: Samsung Galaxy Tab S2 bruker seneste versjon av Android, med noe Samsung "pynt" på toppen. Det synes vi fungerer veldig bra.
ANDROID: Samsung Galaxy Tab S2 bruker seneste versjon av Android, med noe Samsung "pynt" på toppen. Det synes vi fungerer veldig bra. Foto: Hallvard Lunde

Oppsummering

Galaxy Tab S2 er et flott nettbrett med god ytelse. Skjermstørrelsen gjør at nettbrettet får større likheter med iPad Air 2. Galaxy Tab S2 er ikke vanntett som Sony Xperia Z4 Tablet og ytelsesmessig ligger deg seg litt under Sonys beste nettbrett og iPad Air 2. Skjermen på Galaxy Tablet S2 er noe av det beste du får på et nettbrett i dag.

FORM: 4:3 formatet gjør Galaxy Tab S2 ikke fullt så tynn og smal som forgjengerne med 10,1 tommers 16:10-skjerm. Vi liker formatet godt.
FORM: 4:3 formatet gjør Galaxy Tab S2 ikke fullt så tynn og smal som forgjengerne med 10,1 tommers 16:10-skjerm. Vi liker formatet godt. Foto: Hallvard Lunde

Nettbrettmarkedet har gått kraftig ned de seneste årene, men fortsatt satses det på nettbrett fra de store produsentene. Blant toppnettbrettene står valget i dag mellom iPad Air 2, Sony Xperia Z4 og Samsung Galaxy Tab S2. Lenovo Yoga Tablet 2 Pro kan også vurderes om du vil ha et stort nettbrett.

PRODUKTIVITET: Det nye formatet på Galaxy Tab S2 er blant annet laget for at det skal bli enklere å bruke nettbrettet til produktive oppgaver.
PRODUKTIVITET: Det nye formatet på Galaxy Tab S2 er blant annet laget for at det skal bli enklere å bruke nettbrettet til produktive oppgaver. Foto: Hallvard Lunde
PRODUKTIV: Et nytt tastaturomslag til Galaxy Tab S2 kommer snart i salg. Det har et fullt nordisk tastatur og en touchbasert styreplate - akkurat som på en bærbar PC. Tastaturmappen har vi ennå ikke rukket å teste ordentlig.
PRODUKTIV: Et nytt tastaturomslag til Galaxy Tab S2 kommer snart i salg. Det har et fullt nordisk tastatur og en touchbasert styreplate - akkurat som på en bærbar PC. Tastaturmappen har vi ennå ikke rukket å teste ordentlig. Foto: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning