iPhone SE 64 GB

Apples nye bestselger

iPhone 5s fra 2013 selger fremdeles godt. Derfor er vi sikre på at splitter nye iPhone SE kommer til å seile inn på salgstoppen, til tross for at også den ser ut som den er fra 2013.

iPhone SE
iPhone SE Foto: Apple
Publisert Oppdatert

Det å få en 4-tommers iPhone i hendene igjen var en litt pussig opplevelse. Vi har for lengst vent oss til mobiler på 4,7 tommer og større, så iPhone SE virker bitte liten i forhold. Og den er så lik den gamle iPhone 5s at det nesten er umulig å skille dem fra hverandre.

Den eneste store forskjellen er at iPhone SE kommer i flere farger, inklusiv Gold og Rose Gold, slik som iPhone 6s, 6s Plus og nye iPad Pro 9,7. Siden designet er likt, fungerer deksler til iPhone SE og 5s om hverandre.

Det finnes knapt mobiler på markedet i dag som har så liten skjerm, og derfor tror vi at denne kommer til å selge godt. Mange ønsker fortsatt at mobilen skal være liten og gli greit ned i bukselommen.

Les også: Slik er den nye toppmobilen HTC 10 fra HTC.

Samme ytelse som 6s

iPhone SE er en ulv i fåreklær, for på innsiden er den på mange måter en iPhone 6s. Den har den samme A9-prosessoren og yter det samme i Geekbench som iPhone 6s: rundt 4400 poeng.

Vi hadde ikke en iPhone 5s å sammenligne med, men Apple lover at ytelsen på iPhone SE er det dobbelte.

FAMILIEBILDE: iPhone SE ved siden av iPhone 6s og iPhone 6s Plus (til venstre).
FAMILIEBILDE: iPhone SE ved siden av iPhone 6s og iPhone 6s Plus (til venstre). Foto: Apple

A9-prosessoren gjør at den lille rakkeren kjører spill som en drøm og håndterer 4K-videoredigering som den største selvfølgelighet.

Men det er jo litt begrenset hvor praktisk det er med videoredigering på en så liten skjerm, og spillopplevelsen er alltid bedre på en større skjerm.

For øvrig opplevde vi også mye mer feiltasting på skjermtastaturet her enn på større mobiler, rett og slett fordi skjermtastene er så små.

Les også: Test av Fitbit Alta

Hardware-forskjeller fra iPhone 6s

I tillegg til skjermen, som har samme størrelse og oppløsning som iPhone 5s (640x1136), skal også Touch ID-knappen være den samme.

 Den funker greit, men er merkbart tregere enn den lynraske knappen på iPhone 6s. Dessverre er også frontkameraet det samme som på 5s, med bare 1,2 megapiksler.

 Det betyr grøtete stillbilder, og selv om det gir 720p-video til FaceTime, er videokvaliteten et stykke bak iPhone 6s. Frontkameraet er slik sett kanskje den største skuffelsen ved denne telefonen.

Men hovedkameraet er bra saker. iPhone SE har nøyaktig det samme kameraet som iPhone 6s, og til forskjell fra 6s så stikker det ikke ut fra baksiden. Det liker vi.

12 megapiksels bilder, 4K-video i 30 bilder i sekundet og slowmotion-video med opptil 240 bilder i sekundet i 720p, panorama og Apple såkalte Live-bilder, gjør dette til en av de beste kameramobilene på markedet.

Spesifikasjoner: Apple iPhone SE

  • Skjerm: 4 tommer
  • Oppløsning: 640 x 1136
  • Prosessor: Apple A9
  • Lagring: 16 eller 64 GB
  • Minnekort: Nei
  • Kamera 1: 12 megapiksel
  • Kamera 2: 1,2 megapiksel
  • Batteri: 1624 mAh
  • Størrelse: 123,8 x 58,6 x 7,6 mm
  • Vekt: 113 gram

Oppsummering

Vi tror dette er en telefon som kommer til å selge godt. Både fordi vi tror mange fremdeles ønsker seg en liten telefon, og fordi den er rimeligere enn iPhone 6s.

Startprisen er 4790 kroner, men det er for fattige 16 GB lagring. Det er etter vår mening altfor lite på en iPhone.

Derfor er det 64 GB-modellen som er mest fornuftig, til 5890 kroner. Mer lagring enn det finnes ikke på iPhone SE. Til sammenligning starter iPhone 6s på 7390 kroner.

Dette er ikke en telefon som gir oss hakeslepp, og for å være ærlig finner vi designet ganske kjedelig. Vi hadde håpet på en iPhone SE med samme avrundede design som iPhone 6s.

Men telefonen presterer akkurat som forventet, og er nok akkurat det mange mobilkjøpere ønsker seg.

Vil du lese flere slike saker?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning