Huawei P9 Plus

Litt mer av alt

Morsom mobil med morsomt kamera.

STILREN: Huawei P9 Plus er en stilren og pen mobil. Den har også fått den nyeste USB-standarden, USB-C.
STILREN: Huawei P9 Plus er en stilren og pen mobil. Den har også fått den nyeste USB-standarden, USB-C. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Huawei P9 Plus er storebror til Huaweis toppmobil P9. Det betyr at den har fått en større og bedre skjerm, litt mer lagringsplass, større batteri og mer minne enn «standardmodellen» i P9-serien. Prislappen er også blitt større. Plus-modellen koster hele to tusenlapper mer, så da tror vi nok mange kanskje faller ned på Huawei P9 som er priset til under 4.900 kroner.

Tynn og pen

Huawei har laget en tynn og pen mobil i Huawei P9 Plus. Den er tynnere og noe mindre enn iPhone 6s Plus – og den koster 2.000 kroner mindre. Formen på P9 Plus kan nesten minne om en litt avrundet Xperia Z-versjon. Baksiden er laget i blankbørstet aluminium.

På baksiden finner du også det unike med Huaweis P9-serie, nemlig det doble kameraet fra Leica. P9 Plus har dessuten fingeravtrykksleseren plassert på baksiden, en variant vi første gang så hos LG for et par år siden. Ergonomisk synes vi ikke dette fungerer like knirkefritt her, som på de telefonene som har fingeravtrykksleseren integrert i hjem- eller på-knappen.

Hos Huawei fikk vi dessuten ofte melding om at fingeravtrykket vårt ikke var godkjent, før den likevel åpnet startskjermen for oss.

BRUKERVENNLIG: Huawei P9 Plus er en brukervennlig Android-mobil med en rekke Huawei-funksjoner som man oppdager litt etter litt.
BRUKERVENNLIG: Huawei P9 Plus er en brukervennlig Android-mobil med en rekke Huawei-funksjoner som man oppdager litt etter litt. Foto: Hallvard Lunde

Skjermen har standard full-HD-oppløsning, men til forskjell fra P9 har Plus-modellen fått en AMOLED-skjerm, noe som blant annet innebærer et veldig godt sortnivå, god innsynsvinkel og skarpe og klare farger. Skjermen er også trykkfølsom, som iPhone 6s, og du kan få opp en ekstrameny om du trykker hardt på for eksempel en app. Dette er en funksjon vi nesten aldri bruker på iPhone og ikke har savnet på Android, men med bedre app-støtte kan det være at funksjonen kan bli mobilens «høyreklikking», slik vi høyreklikker med musa på PC-en.

Les også: Test av Sony Xperia X

Morsomt kamera

Huawei har lyktes i å lage en mobil med et kamera som er morsomt å bruke.

Det har funksjoner og egenskaper som vi tidligere bare har sett i diverse apper. Funksjonen for å ta bilder med svak dybdeskarphet fungerer godt når du vil gjøre bakgrunnen uskarp. Denne funksjonen kan brukes om du vil ta et portrettbilde eller "isolere" et objekt fra bakgrunnen.

Det spesielle med P9 Plus er at du også kan justere skarphetsplanet på bildet i ettertid – inkludert å gjøre bakgrunnen sylskarp. I tillegg er appen velutstyrt med fotofunksjoner som HDR, panorama, saktefilm, timelapse, vannmerke og selfiefunksjoner som «skjønnhetsvideo» og ren rekke filter og justeringsmuligheter. Alt for at du skal kunne gjøre mest mulig ferdig i fotoappen før du eventuelt deler bildet ditt med andre.

Spesifikasjoner: Huawei P9 Plus

 • OS: Android
 • Skjerm: 5,5 tommer, OLED
 • Oppløsning: 1920 x 1080, 401 PPI
 • Prosessor: 2,5 GHz, Octa Core
 • Lagringsplass: 64 GB
 • Minne: 4 GB
 • WiFi: 802.11 ac, b, g, n
 • 4G: Cat. 6 300/50 Mbit/s
 • Kamera 1: 12 MP
 • Kamera 2: 8 MP
 • Batteri: 3400 mAh
 • Størrelse: 75,3 x 152,3 x 6,98 mm
 • Vekt: 162 gram
 • Annet: USB-C
KVALITET: Huawei P9 Plus ser og kjennes ut som en toppmobil, noe også prislappen forteller oss.
KVALITET: Huawei P9 Plus ser og kjennes ut som en toppmobil, noe også prislappen forteller oss. Foto: Hallvard Lunde

Vi synes kameraet var noe av det morsomste med P9 Plus. Bildekvaliteten er også god, og vi synes den på mange måter matchet, eller lå svært nær, kvaliteten vi får med iPhone 6s Plus – noe som er bra for Huawei.

Bra ytelse

Den åttekjernde prosessoren i P9 Plus sparker godt ifra. Mobilen yter litt under toppmobiler som HTC 10 og Galaxy S7, men mobilen har krefter nok til vi sjelden eller aldri opplevde telefonen som treg eller lite responsiv. Med på kjøpet får du også 64 GB lagringsplass. Batterilevetiden målte vi til 11 timer og 55 minutter, noe som er bedre enn Galaxy S7 og HTC 10 for å nevne to konkurrerende toppmobilmodeller.

Les også: Er trådløs nettet ditt blitt tregere? Bytt WiFi-kanal!

(Testen av Huawei P9 Plus fortsetter etter bildene.)

STOR: Huawei P9 Plus har en stor 5,5 tommers skjerm, men den oppleves likevel som en tynn og kompakt mobil.
STOR: Huawei P9 Plus har en stor 5,5 tommers skjerm, men den oppleves likevel som en tynn og kompakt mobil. Foto: Hallvard Lunde
TESTBILDE: Huawei P9 Plus til venstre og iPhone 6s Plus til høyre.
TESTBILDE: Huawei P9 Plus til venstre og iPhone 6s Plus til høyre. Foto: Hallvard Lunde
TESTBILDE: Huawei P9 Plus til venstre og iPhone 6s Plus til høyre. NB! På Huawei har vi brukt "uskarp"-bakgrunn-funksjonen.
TESTBILDE: Huawei P9 Plus til venstre og iPhone 6s Plus til høyre. NB! På Huawei har vi brukt "uskarp"-bakgrunn-funksjonen. Foto: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning