Huawei Nova Plus

Stor, god og billig

Den er stor, stilig og funksjonsrik. Hils på Nova og Nova Plus. Huaweis store satsing på mellomklassemobiler.

DETALJER: Huawei har løftet finish og byggekvalitet på sine nyeste mobiler. Nova og Nova Plus er eksempler på at de lykkes med dette.
DETALJER: Huawei har løftet finish og byggekvalitet på sine nyeste mobiler. Nova og Nova Plus er eksempler på at de lykkes med dette. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Nova (5 tommers skjerm) og Nova plus (5,5 tommers skjerm) er navnene på to nye mellomklassemobiler fra Huawei.

Disse retter seg inn mot en målgruppe som vil ha stilige mobiler med bra ytelse, men som ikke ønsker å betale det en toppmobil koster. Disse to mobilene er nesten identiske, men Nova pluss har større skjerm, litt høyere oppløsning på kameraet og et litt større batteri. Vi har testet den største av Nova-tvillingene.

God byggekvalitet

Visuelt er det lite som avslører at Nova Plus er en relativt rimelig mellomklassemobil. Den blanke og krumme overflaten gjør seg godt. Byggekvaliteten og materialbruken både ser og føles nesten like bra som på toppmobiler med en langt stivere prislapp enn de 3.990 kronene Huawei vil ha for Nova og Nova Plus.

Det ergonomiske og kompakte designet gjør også at mobilen med 5,5 tommers skjerm slett ikke virker for stor.

STOR: Huawei Nova Plus er en stor mobil, men med en skjerm som går helt ut i kanten, skjuler Nova Plus godt at den har en 5,5 tommers skjerm.
STOR: Huawei Nova Plus er en stor mobil, men med en skjerm som går helt ut i kanten, skjuler Nova Plus godt at den har en 5,5 tommers skjerm. Foto: Hallvard Lunde

God batterilevetid

I våre ytelsestester legger Nova Plus seg omtrent der vi ventet den. I noen tester betyr det at den yter cirka halvparten av det vi får ut av årets toppmobiler, men det betyr ikke at Nova Plus er noen sinke.

Spesifikasjoner: Huwawei Nova Plus

 • Android: 6.0
 • Skjerm: 5,5 tommer
 • Oppløsning: 1920 x 1080
 • Prosessor: Octa Core 2 GHz
 • RAM: 3 GB
 • Lagringsplass: 32 GB,
 • Kamera: 16 MP
 • Frontkamera: 8 MP
 • Batteri: 3,340 mAh
 • Størrelse: 151,8 x 75,7 x 7,3 mm
 • Vekt: 160 gram
 • Annet: Fingeravtrykksleser

Faktisk skal vi bare tilbake til fjorårets toppmobiler, som for eksempel Xperia Premium Z5, før Nova Plus kan matche ytelsene til disse. Det betyr at Nova Plus er en rask og responsiv mobil som tar unna det meste av oppgaver uten å protestere. Vi målte også batterilevetiden til 12 timer og 35 minutter, noe som absolutt er godkjent.

Nova Plus har også et 16 megapiksel kamera som gjør en god jobb og kvaliteten på bildene vi får ut av kameraet er godkjent.

Bra kamera

Huawei har også fått på plass en svært god og brukervennlig kamera-app i Nova Plus. Vi ble for eksempel imponert over «nattbilde»-funksjonen til Nova Plus, der det brukes en teknikk kjent som «averaging». Her tas det mange bilder som så legges over hverandre for å få fram et godt bilde selv når det er ganske mørkt ute. Denne funksjonen krever imidlertid et stativ eller at mobilen står på et helt rolig underlag.

Du kan se en kort film om kameraet til Nova Plus her: kameraet til Nova Plus her.

En aktuell konkurrent til Nova er Huaweis egen Huawei Honor. Her får du en morsom tokameraløsning og litt bedre ytelse for bare 500 kroner mer.

Den fasettslipte kanten rundt både for- og baksiden på Huawei Nova Plus bidrar til å gi telefonen et eksklusivt uttrykk.
Den fasettslipte kanten rundt både for- og baksiden på Huawei Nova Plus bidrar til å gi telefonen et eksklusivt uttrykk. Foto: Hallvard Lunde

Huawei Nova Plus vs. iPhone 6s Plus

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning