Test av Huawei Honor 8

Toppmobil med fornuftig prislapp

Super mobil til en ok pris. Huawei Honor 8 er mye mobil for pengene.

GULL: Vår Huawei Honor var kledd i "gull", men du får den også i andre farger. Mobilen er blank og stilig, men litt glatt.
GULL: Vår Huawei Honor var kledd i "gull", men du får den også i andre farger. Mobilen er blank og stilig, men litt glatt. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Du trenger ikke svi av syv til åtte tusen kroner for å få en god mobil. Dagens toppmobiler er blitt svært kostbare.  Heldigvis for oss forbrukere kommer det nå stadig flere svært gode mobiler, som legger seg tett på toppmobilene når det kommer til spesifikasjoner og ytelse, men til nesten halve prisen.

Huawei Honor 8 er en slik mobil.

Nydelig design

Honor 8 kommer med en stor full HD-skjerm på 5,2 tommer. Den store skjermen glir sømløst over til en fasettslipt metallramme. Den skråslipte kanten gir mobilen en skinnende ramme, noe som gjør at mobilen et litt eksklusivt preg.

NATTMODUS: Fester du Honor 8 til et stativ eller passer på at den står helt i ro, kan du bruke et eget nattmodus. Her brukes en teknikk der flere bilder tas for å få frem flere detaljer i et bilde som ellers hadde vært mye mørkere.
NATTMODUS: Fester du Honor 8 til et stativ eller passer på at den står helt i ro, kan du bruke et eget nattmodus. Her brukes en teknikk der flere bilder tas for å få frem flere detaljer i et bilde som ellers hadde vært mye mørkere. Foto: Hallvard Lunde

Den samme fasettslipte kanten finner vi igjen på baksiden. Her glir den over i en glassaktig bakside. Den er ikke laget av glass, men består av hele 15 lag med vevd glassfiber.

Designet og materialbruken er nydelig, men har en uheldig bieffekt; telefonen blir veldig glatt.

Brukervennlig

Huawei har flere ganger imponert oss ved å putte mange gode tjenester inn i mobilene sine og mye bra logikk i menyer og innstillinger. Så også med Honor 8.

Fingeravtrykk-leseren, som er plassert på telefonens bakside (som hos LG), åpner telefonen når du legger fingeren på knappen. Etter at mobilen er åpnet fungerer det som en vanlig tast. Huawei kaller den for en «smart-tast» og er noe som må aktiveres i mobilen. Da kan du selv velge hva den skal styre. For eksempel kan du velge at to trykk åpner kameraet. Det gjør mobilen også selv om låseskjermen er aktivert.

Bra kamera

Spesifikasjoner: Huawei Honor 8

 • OS: Android 6.0
 • Skjerm: 5,2 tommer
 • Oppløsning: 1920 x 1080 punkter, 423 PPI
 • Prosessor: HiSilicon Kirin 950 Octa Core (4x 2.3 GHz + 4 x 1,8 GHz)
 • Minne: 4GB RAM
 • Lagringsplass: 32 GB
 • 4G: Cat. 6 300/50 Mbit/s
 • WiFi: 802.11 a/b/g/n
 • Kamera I: 12 MP
 • Kamera II: 8 MP
 • Batteri: 3.000 mAh
 • Størrelse: 71 x 7,5 x 145,5 mm
 • Vekt: 153 gram
 • Annet: Fingeravtrykksleser

Honor 8 er utstyrt med en spennende kameraløsning. Mobilen har fått to objektiver på baksiden som jobber sammen. Dette skal bidra til å fange mer lys, gjøre bildene skarpere og gi dem skarpe klare farger.

Mye av dette stemmer. Honor 8 har et kamera som klarer seg svært godt og kan konkurrere med iPhone 6s Plus når det kommer til bildekvalitet.

Kamera-appen er velutstyrt og brukervennlig. Et høyresveip gir deg tilgang til en rekke opptaksmodus, mens et venstresveip gir deg tilgang til avanserte innstillinger. Dette gjør det intuitiv og morsomt å fotografere med Huawei Honor 8. Der den ikke følger iPhone 6s Plus er på nattfoto. Her har Honor litt å gå på. Honor har riktignok et ess i ermet, for har du stativ kan du bruke nattmodus som gir svært gode nattbilder.

BLING: Gullversjonen av Honor 8 er stilig, men den fås også i litt mer nøytrale utgaver.
BLING: Gullversjonen av Honor 8 er stilig, men den fås også i litt mer nøytrale utgaver. Foto: Hallvard Lunde

Ytelse

Selv om Huawei Honor 8 har en gunstig pris, så yter den bra. I Geekbenck fikk vi bedre måling på Honor 8 enn på splitter nye Galaxy Note 7. I andre tester, som Antutu og Futuremark Ice Storm, skårer den mer på linje med Huaweis egen toppmobil P9 Plus. Batterilevetiden målte vi til 10 timer og 16 minutter, noe som omtrent er på snittet av de ti siste mobilene vi har testet.

Noen testbilder fra Huawei Honor 8:

MENYER: Huawei har laget veldig ryddige menyer på Honor 8. Til venstre ser du innstillingsmenyen. I midten kameramenyen når du sveiper inn fra venstre side mot høyre. Helt til høyre vises kamerainnstillingene du ser når du sveiper inn fra høyre side mot venstre.
MENYER: Huawei har laget veldig ryddige menyer på Honor 8. Til venstre ser du innstillingsmenyen. I midten kameramenyen når du sveiper inn fra venstre side mot høyre. Helt til høyre vises kamerainnstillingene du ser når du sveiper inn fra høyre side mot venstre.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning