Test av Huawei Nexus 6P

Utmerket Google-telefon

Huawei Nexus 6P er en stor, men slank telefon, hvor alt bare stemmer.

STOR: Huawei Nexus 6P har en skjerm på 5,7 tommer og en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Her ser du den sammen med Nexus 5X fra LG.
STOR: Huawei Nexus 6P har en skjerm på 5,7 tommer og en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Her ser du den sammen med Nexus 5X fra LG. Foto: Google
Publisert Oppdatert
SKARP: En skjermstørrelse på 5,7 tommer og en oppløsning på 2560 x 1440 piksler resulterer i 518 piksler pr. tomme.
SKARP: En skjermstørrelse på 5,7 tommer og en oppløsning på 2560 x 1440 piksler resulterer i 518 piksler pr. tomme.

Nexus 6P er en liten unnlatelsessynd fra vår side, som vi nå korrigerer. Vi skulle egentlig hatt denne på testbenken vår i november i fjor, men det gikk av forskjellige grunner i vasken.

Dette er likevel fortsatt en aktuell mobil, og selv om de nye toppmobilene snart begynner å strømme ut i markedet, så forventer vi ikke noen nye Nexus-mobiler før til høsten igjen.

High-end

Nexus 6P er altså et samarbeidsprosjekt mellom Huawei og Google. LG sto for Nexus 5X, en god telefon i seg selv, mens Huawei Nexus 6P er en litt mer high-end modell med større skjerm.

Her får du nemlig 2560 x 1440 piksler fordelt på 5,7 tommer. Prosessoren har 8 kjerner som kjører på 1,55 GHz og 2 GHz.

Noe plass for minnekort finnes ikke, men du får mobilen med både 32, 64 og 128 GB internlagring slik at du slipper å ta til takke med 32 GB slik som på Nexus 5X. Du får også 3 GB RAM.

Ellers får du selvsagt alt man regner med å få i en toppmobil. Wi-fi med AC-støtte, 4G med en hastighet på opp til 300 Mbps, aGPS og GLONASS-støtte (det russiske GPS-systemet), og et kraftig batteri på 3450 mAh.

Ren Android

Som på alle Nexus-modeller gir Nexus 6P deg en ren Android-opplevelse uten noe skall på toppen, og for oss er det noe av det mest appellerende med Nexus-telefonene.

Android har etter hvert blitt såpass bra at vi ser på produsentenes skall mer som bloatware enn som en fordel. Android inneholder uansett mer en nok muligheter til personligfisere utseende og funksjoner på egen hånd.

Vi synes skjermen er veldig god, og den høye oppløsningen gjør seg på en såpass stor skjerm. Vi vil nok holde en knapp på at Samsung Galaxy S6 sin OLED-skjerm er litt bedre. Likevel er dette en utmerket skjerm til både bilder og film, og alt blir sylskarpt.

Vi må også nevne fingeravtrykksleseren som vi synes fungerer veldig bra. Du kan låse opp telefonen fra dvalemodus uten å måtte vekke den til live først, den er rask og det er sjelden den leser feil.

Det er også verdt å bemerke at Nexus 6P har en USB-C inngang for lading og tilkobling til PC.

Det er praktisk siden du slipper å tenke på hvilken vei du skal plugge inn kabelen, men kan være ulempe i forhold til å få tak i ekstra ladeledninger siden denne typen ikke er så vanlig ennå.

Bra kamera

Huawei Nexus 6P byr på et kamera med en oppløsning på 12,3 megapiksler og en blender på f/2. Det er litt bedre enn mobiler som iPhone 6S og HTC One M9, men litt dårligere enn Samsung Galaxy S6 og LG G4.

Videofunksjonen tilbyr videoopptak i 4K-oppløsning, og saktefilm med 240 bilder i sekundet.

Så vidt vi vet er dette den eneste Android-telefonen som kan matche iPhone på akkurat det punktet. De fleste konkurrentene nøyer seg nemlig med saktefilm med 120 bilder pr. sekund.

Spesifikasjoner for Huawei Nexus 6P

 • Operativsystem: Android 6.0.1
 • Skjermstørrelse: 5,7 tommer
 • Skjermoppløsning: 2560 x 1440 piksler
 • CPU: 8-kjerner, 1.55 GHz + 2.0 GHz
 • RAM: 3 GB
 • Kamera: 12,3 megapiksler
 • Video: 3840 x 2160 piksler, bps
 • Sekundert kamera: 8 megapiksler
 • Fotolys: Dobbel LED
 • Data: GPRS, Edge, 3G, 4G opp til 300 Mbps
 • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac
 • Bluetooth: v4.2 med A2DP
 • GPS: aGPS + GLONASS
 • Radio: Nei
 • NFC: Ja
 • Internlagring: 32 / 64 / 128 GB
 • Minnekort: Nei
 • Mål: 15,93 x 7,78 x 0,73 cm
 • Vekt: 178 gram
 • Laveste nettpris (32 GB): 5449 kroner hos CDON.com

  Batteri
 • Kapasitet: 3450 mAh
 • Standby: 440 timer
 • Taletid: 23 timer
 • Avspilling musikk: 100 timer
 • Avspilling video: 8:13 timer

Selve bildekvaliteten er veldig bra. Fargene er kanskje ikke like mettede som det du kan få med andre modeller. Det blir litt smakssak hva man liker, men i mange tilfeller synes vi bildene fra P6 har mer riktige farger, så kan man jo øke satureringen litt i etterkant om man ønsker det.

Bildene blir også veldig skarpe uten noe plagsom støy og korn. Selv ikke på ISO 1600 blir kornene veldig plagsomme.

Støtter råformat

Selv om det ikke er støttet i Googels egen kameraapp, så støtter Nexus 6P opptak i råformat. Da trenger du en app som kan dra nytte av det, for eksempel FV-5.

Vi synes rå-støtte er en stor fordel da det gir mye større muligheter for justering i etterkant, men er slettes ikke noe Nexus 6P er alene om. Både Samsung Galaxy S6 og HTC One M9 har fått denne muligheten, mens LG G4 har hatt det fra begynnelsen av.

Rask

Huawei Nexus P6 er også en kraftig mobil som burde greie stort sett alt av apper.

I Benchmarkene våre plasserer den seg litt over mobiler som Nexus 5X og LG G4, men litt under Samsung Galaxy S6 og Sony Xperia Z5.

Vi opplever også grensesnittet som svært raskt og responsivt, noe som ikke overrasker da denne mobilen tross alt er laget for Android 6.

Holder lenge

Batterikapasiteten er som sagt solid med sine 3450 mAh. Faktisk er dette en av mobilene med størst batterikapasitet på markedet, om du ser bort fra Huaweis egne Mate 7 og Mate 8.

FINGERLESER: På baksiden av telefonen finner du fingeravtrykksleseren, som vi synes fungerer både raskt og presist.
FINGERLESER: På baksiden av telefonen finner du fingeravtrykksleseren, som vi synes fungerer både raskt og presist.

Samtidig skal batteriet drive en veldig stor og høyoppløst skjerm, noe som er med å tappe batteriet raskt i bruk. Likevel opplevde vi stadig å bare lade mobilen annenhver dag under testperioden, men med litt mer intenst bruk må du nok til med laderen hver dag her og.

Nesten perfekt

Vi finner svært lite å trekke Huawei Nexus 6P for. At den ikke er aller best på ren ytelse gjør ingenting så lenge den befinner seg i toppsjiktet.

Vi liker kanskje kameraet til LG G4 litt bedre, men 6P har fortsatt et supert kamera. Dette er rett og slett bare en veldig bra pakke, og det i en forholdsvis slank og pen mobil.

Om du vil ha en litt billigere Nexus-telefon er det verdt å merke seg at LG Nexus 5X har falt kraftig i pris slik at du i skrivende stund får 16 GB versjonen til under 3000 kroner. Men da må du nøye deg med en mindre skjerm med mindre oppløsning og litt svakere maskinvare.

TYNN: Huawei Nexus 6P er en ganske tynn mobil med en tykkelse på bare 7,3 mm. Den tykkeste delen av mobilen er naturligvis der kameraet stikker litt ut.
TYNN: Huawei Nexus 6P er en ganske tynn mobil med en tykkelse på bare 7,3 mm. Den tykkeste delen av mobilen er naturligvis der kameraet stikker litt ut.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning