Test av 5 mini-nettbrett

De beste mini-nettbrettene

Nettbrett er trolig en julegave mange vil finne under juletreet i år. Her er nettbrettene du kan velge mellom.

Publisert Oppdatert

I løpet av 2013 har vi testet fem ulike mininettbrett. Her snakker vi om nettbrett med skjermer på mellom 7 og 8 tommer. Denne typen nettbrett plasserer seg midt mellom de største mobilene, Som Samsung Galaxy Note 3, som har en skjerm på 5.7 tommer, og nettbrett som iPad Air og Galaxy Tab 3 med skjermer på henholdsvis 9,7 og 10,1 tommer.

Denne kategorien nettbrett har en del fordeler i forhold til de store nettbrettene og mobilene med store skjermer. Det første er prisen. Det billigste nettbrettet i denne samlesaken koster under 1000 kroner, mens det dyreste er iPad mini som har en pris på 3200 kroner.

Den andre fordelen, slik vi ser det, er størrelsen. Et lite nettbrett er lettere å få med på innerlommen eller i en stor jakkelomme, og er mer diskret å bruke om du lever et pendlerliv. I tillegg gjør størrelsen disse nettbrettene mer egnet for barn.

Størrelsen på skjermen har en del å si på brukeropplevelsen. Man kan kanskje tenke at det ikke er så stor forskjell på en skjerm på 7 tommer og en på 8,3 tommer. Men faktisk er skjermarealet på LG G Pad 8.3 hele 38,5 prosent større enn på Nexus 7. Til sammenligning har iPad Air på 9,7 tommer et skjermareal som er over dobbelt så stort som på Nexus 7.

Blant de fem nettbrettene i denne samlesaken finner du fire nettbrett med operativsystemet Android og ett med iOS. Windows 8/8.1 har lenge vært fraværende i denne kategorien, men både Acer (Iconia W3-810) og Toshiba (Encore WT8) har lansert Windows 8-nettbrett med skjermer på henholdsvis 8,1 og 8 tommer. Disse har vi ikke testet.

Vi har stort sett med de mest aktuelle nettbrettene i denne oversikten. Vi har ikke testet Samsung Galaxy Note 8, som kommer med og uten 4G. Du kan lese førsteinntrykket vårt av Galaxy Note 8 her.

Vi gjør oppmerksom på at dette er en testsamling, ikke en sammenligende test av mini-nettbrett. Derfor har vi heller ikke kåret en testvinner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning