Stortest: Test av billige smartmobiler

Smart og billig

Du trenger ikke punge ut med flere tusen kroner for en god smartmobil. Vi har testet seks modeller til under 2000 kroner.

BILLIGE MOBILER: Selv smartmobiltelefoner under 2000 kroner har mye å by på.
BILLIGE MOBILER: Selv smartmobiltelefoner under 2000 kroner har mye å by på.
Publisert Oppdatert

Smartmobiler er blitt den nye datamaskinen. Vi installerer spill og programmer selv, tweaker dem for å gjøre dem bedre og bruker dem til underholdning, filmavspilling og bildebehandling.

Utvalget av apper vokser stadig, og det er i dag ikke mange arbeidsoppgaver du kan gjøre på en PC som ikke også en smartmobil kan takle.

Billigere og bedre

Smartmobiler har alltid vært dyre, HTC One max koster for eksempel nesten 6000 kroner. Slik har det forsåvidt vært lenge.

Da jeg kjøpte en Nokia 7610 i 2004 måtte jeg ut med ca. 5000 kroner, og det er fortsatt der toppmodellene ligger i dag.

Forskjellen er selvsagt at toppmodellene i dag er uendelig mye bedre enn de var i 2004, samtidig er også billige telefoner blitt mye billigere. En mobiltelefon til 1500 kroner i dag, kan kjøre de aller fleste apper som en 5000-kroners telefon kan.

Forskjellen ligger heller i hastighet, skjermstørrelse, oppløsning og kamerafunksjoner.

Flere modeller

Vi har testet seks mobiltelefoner til under 2000 kroner. Av disse er faktisk tre av dem billigere enn 1000 kroner.

Fem av telefonene var med i vår stortest i HjemmePC nummer 1-2014. I etterkant har vi også testet Huawei Ascend G700 som vi har valgt å ta med her.

Det er verdt å legge merke til at forskjellen mellom de billigste modellene slettes ikke er veldig store. Det er stort sett samme maskinvare som går igjen. Da synes det som om forskjellene er langt større i klassen fra 1200 til 2000 kroner.

Ny vinner

Nokia Lumia 625 vant testen vår i HjemmePC, men nå har vi fått testet Huawei G700 også. Med Quad-core prosessor, 5 tommer skjerm med 720p-oppløsning og 8 megapiksel kamera synes vi det er en bedre telefon enn Lumia 625.

Selv om Nokia Lumia 625 har falt i pris ned til 1495 kroner, synes vi fortsatt Huawei G700 gir mer mobil for pengene.

Les også

Bedre enn iPad Mini

Lekker spill-PC

Kan du disse Windows 8-triksene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning