HTC Desire 816

Kjempemobil i mellomklassen

HTC Desire 816 er på grensen til å kunne kalles en storskjermmobil, men gir uansett en bra mobilopplevelse.

FARGERIK: HTC Desire 816 finnes i flere farger, men det kan virke som det ikke er så mange av dem tilgjenglig i norske nettbutikker.
FARGERIK: HTC Desire 816 finnes i flere farger, men det kan virke som det ikke er så mange av dem tilgjenglig i norske nettbutikker. Foto: HTC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Stor skjerm

+ Pent utseende

+ Responsiv

- Ikke full HD-skjerm.

- Burde vært litt billigere.

- Lite internminne

STOR: HTC Desire 816 er stor med sine 5,5 tommer, selv om det finnes større mobiler på markedet.
STOR: HTC Desire 816 er stor med sine 5,5 tommer, selv om det finnes større mobiler på markedet. Foto: HTC

img Del på FacebookMed en skjerm på 5,5 tommer er HTC Desire 816 bare litt større enn de fleste nye toppmodeller som gjerne varierer fra 4,7 til 5,2 tommer.

På den annen side ligger den ikke langt unna Samsungs storskjermmobil Galaxy Note 3 som har en skjerm på 5,7 tommer. HTCs egen One Max er litt lengre unna med sine 5,9 tommer.

Minner om storebror

Utseendemessig synes vi den minner litt om HTX One M8, men har en kropp i plast istedenfor aluminium. Den er større, siden den har større skjerm, men er også tynnere.

Litt uvant er det at både volumknappen og dvaleknappen ligger på venstre side av telefonen, men det er sånt man fort blir vant til.

Selv om skjermstørrelsen er nærmere Galaxy Note 3, er det likevel en annen Samsung-modell det er mer naturlig å sammenligne Desire 816 med, nemlig Galaxy Mega 6.3.

Selv om denne har betydelig større skjerm med sine 6,3 tommer er maskinvaren og prisen lik.

I Desire 816 får du nemlig en oppløsning på 1280 x 720 piksler. 8 GB internlagring, 1,5 GB RAM og 4G-støtte. Det er nøyaktig det samme som hos Galaxy Mega 6.3.

Noen fordeler

Nå skulle det bare mangle om ikke Desire 816 hadde noe å slå i bordet med mot en telefon som er nesten ett år eldre, og det har den.

Her får du for eksempel 13 megapiksel kamera mot Megas 8 megapiksler. Frontkameraet er i tillegg på 5 megapiksler.

Desire 816 støtter minnekort opp til 128 GB, mens Mega bare støtter opp til 64 GB, og Desire 816 har firekjernersprosessor på 1,6 GHz, mens Mega har litt høyere klokkehastighet på 1,7 GHz, men bare dobbeltkjerner.

Spesifikasjoner for HTC Desire 816

 • Operativsystem: Android 4.4.2
 • Skjermstørrelse: 5,5 tommer
 • Skjermoppløsning: 1280 x 720 piksler
 • CPU: Quad-core 1,6 GHz
 • RAM: 1,5 GB
 • Kamera: 13 megapiksler
 • Video: 1920 x 1080 piksler, 30 bps
 • Sekundert kamera: 5 megapiksler
 • Fotolys: Ja
 • Data: GPRS, Edge, 3G, 4G
 • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n
 • Bluetooth: v4.0
 • GPS: aGPS + GLONASS
 • Radio: FM
 • NFC: Ja
 • Internminne: 8 GB
 • Minnekort: MicroSD opp til 128 GB
 • Mål: 15,66 x 7,87 x 0,79 cm
 • Vekt: 165 gram
 • Laveste nettpris: 2981 kroner hos www.proshop.no

Batteri

 • Kapasitet: 2600 mAh
 • Standby: 21 timer
 • Taletid: 737 timer
 • Avspillingstid for video (målt): 7:11 timer

Desire 816 kan også slå i bordet med å være 0,1 mm tynnere enn Mega med sine 7,9 mm. På grunn av mindre skjerm er Desire 816 også mindre og lettere enn Mega.

Det er dog også områder hvor Desire 816 ligger bak Mega. HTC har bare inkludert et batteri på 2600 mAh, mens Samsung Galaxy Mega har hele 3200 mAh. Mega har også innbygget gyroskop, noe Desire 816 mangler.

Prismessig vinner Desire 816 da den i øyeblikket koster ca. 300 kroner mindre enn Samsung Galaxy Mega. Samsung Galaxy Grand 2 kan også være en aktuell konkurrent, men har litt svakere maskinvare enn Mega.

Gode høyttalere

Det er også andre grunner til å vurdere Desire 816 enn bare som et alternativ til Mega. Ved å velge HTC får du for eksempel HTCs eget Sense-skall med på kjøpet. Det er en smakssak om man liker det bedre enn Samsungs TouchWiz, men du får for eksempel BlinkFeed som gir deg en mer personlig nyhetsstrøm rett på startskjermen.

Desire 816 har også et har veldig gode stereohøyttalere i front. De kan ikke erstatte en god minihøyttaler, men kan fint brukes til å spille musikk høyt iblant.

Greit kamera

Kameraet er heller ikke så verst, selv om heller ikke det er blant de beste. Selv på lave ISO-verdier er den litt korn og støy i bildene, men ikke så mye at det ødelegger inntrykket. Kameraet gjør også en anstendig jobb i mørket, selv om det ikke kan hamle opp med storebroren One M8.

Kameraappen er forholdsvis enkel å finne fram i, men vi liker ikke helt at det må hele tre trykk til for å starte et videoopptak om du står i stillbildemodus. De fleste andre produsenter har stillbildeknappen og videoknappen side om side slik at man bare trenger ett trykk uansett.

Bedre mobiler i samme prisklasse

Alt i alt liker vi HTC Desire 816. Den er ikke best på noe, men den gjør en god jobb på de fleste områder til en anstendig pris.

SELFIE: Frontkameraet har en oppløsning på 5 megapiksler, slik at du kan få med finere detaljer i selvportrettene dine.
SELFIE: Frontkameraet har en oppløsning på 5 megapiksler, slik at du kan få med finere detaljer i selvportrettene dine. Foto: HTC

Kjedeligst er nok internminnet på 8 GB. Det kan skape problemer etter hvert da ikke alle apper kan flyttes over på minnekort, uten at vi opplevde noe problem under testperioden.

Det er et poeng at den ligger i samme prisklasse som flere av fjorårets toppmodeller, for eksempel LG G2.

Med G2 får du raskere prosessor, mer minne og høyere oppløsning på en bare litt mindre skjerm til ca. samme pris. Det får oss til å konkludere med at Desire 816 nok burde vært litt billigere enn den er i øyeblikket.

img Del på FacebookLes også

Test av Toshiba Chromebook

KAMERA: Desire 816 har et kamera på 13 megapiksler. Den har dermed en annen kameratilnærming enn toppmodellen One M8 som kun har 4 megapiksler.
KAMERA: Desire 816 har et kamera på 13 megapiksler. Den har dermed en annen kameratilnærming enn toppmodellen One M8 som kun har 4 megapiksler. Foto: HTC

Ungdomsmobil med én feil

Sony spår om spillfremtiden

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning