Test av Sony Ericsson Vivaz Pro U8

HD-video og strålende tastatur

Likte du Vivaz, men savnet tastatur? Da er Vivaz Pro telefonen du ser etter.

Foto: Mobili Media AS
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Bra tastatur

+ Knall videokvalitet

+ Full av teknologi

- Knotete tastelås

- Gammelmodig menysystem

Foto: Mobili Media AS
Foto: Mobili Media AS

Sony Ericsson Vivaz U5 var en telefon vi likte godt på grunn av det gode kameraet. Nå har Sony Ericsson sluppet løs Pro-utgaven av samme telefon.

Les også:
Test av Sony Ericsson Vivaz U5
7 rimelige og gode touchmobiler

Vivaz Pro er enkelt sagt samme telefon, bare med tastatur. Men det er noen andre forskjeller her også. For det første har kameraets oppløsning blitt redusert fra åtte til fem megapiksler. I praksis blir heller ikke bildene fullt så gode som på Vivaz U5. Men du kan fortsatt ta opp video i 720p (altså HD), og kvaliteten her er god.

Se bilder og video tatt med Vivaz Pro

En annen forskjell er at Sony Ericsson har utstyrt telefonen med et minnekort på 8 GB mot 4 GB på U5. Vivaz Pro U8 er ellers litt større og tyngre enn Vivaz U5.

Samme telefon

Bortsett fra dette er det samme telefon. Alt det vi likte med Vivaz følger med.

Dette inkluderer en skarp skjerm som fungerer bra til bilder, surfing og video. Det er støtte for Exchange slik at Vivaz Pro kan fungerer som jobbtelefon. Her er det også Wi-fi slik at du kan koble deg til trådløse nett, og Turbo-3G som gir deg de beste surfehastighetene i mobilnettet. Vivaz Pro fungerer med Spotify, noe som er et solid pluss i vår bok.

Les også:
Oppdag offline-modus i Spotify

Skulle du forville deg ut på veiene i sommer kan du glede deg over at det er GPS innebygget, og det følger med navigasjonsprogramvare.

Vi liker batterilevetiden som er god, og at telefonen jevnt over er raskt i responsen og grei å bruke.

Samme ulemper

Dessverre følger også de samme irritasjonsmomentene som fra Vivaz U5 med på kjøpet. Det største er det faktum at telefonen kjører Symbian med S60 5th edition. Dette betyr at du får et menysystem som føles litt tungvint i forhold til iPhone og Android.

Les også:
Slik er iPhones iOS 4

Vi liker heller ikke spesielt godt tast- og skjermlåsen. For oss er den en konstant kilde til irritasjon, med knotete plassert tast og mulighet for å skru av telefonen i stedet for å låse den.

Nettleseren er ikke den beste på markedet, og musikkspilleren er ikke like god som vi er vant til fra Sony Ericssons musikktelefoner. Vi er heller ikke så fornøyde med at lydutgangen er plassert på siden av telefonen, for dette gjør det upraktisk å bruke enkelte hodesett med lang plugg.

Ikke for alle

Vi har altså fortsatt litt å plukke på. Men Vivaz Pro er ikke noen dårlig telefon. Den har for eksempel et svært godt tastatur. Men de ulempene telefonen har bør du være obs på før du eventuelt går og kjøper den. Prismessig ligger Vivaz Pro på samme nivå som Vivaz, altså rundt 3000 kroner.

Legger du på en femhundrelapp får du en langt mer brukervennlig Android-telefon, som HTC Legend . Eller du kan trekke fra 500 og få Sony Ericssons flotte X10 Mini . Men ingen av disse kan konkurrere med Vivaz Pro på kamera eller tastatur.

Les hele testen hos Mobili.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen