Plantronics Voyager Legend UC

En dyr og lekker håndfri-enhet

Voyager Legend UC er et ganske lekkert håndfrisett til mobilen, men middels lydkvalitet og stiv pris snyter Plantronics for toppkarakteren.

EKSKLUSIVT: Plantronics Voyager Legend UC er et eksklusivt hodesett, men litt skuffende lydkvalitet raner 6-eren fra denne handsfrienheten.
EKSKLUSIVT: Plantronics Voyager Legend UC er et eksklusivt hodesett, men litt skuffende lydkvalitet raner 6-eren fra denne handsfrienheten. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Flott tilbehør

+ Enkelt å tilpasse

+ God å bruke

- Ikke fullgod lydkvalitet

Spesifikasjoner: Plantronics Voyager Legend UC

  • Vekt: 18 gram
  • Tilkobling: Bluetooth, A2DP
  • Støtter: Mobiltelefoner, Windows og Mac
  • Taletid: 7 timer
  • Standby: 11 døgn

Det oser kvalitet av håndfrisettet Plantronics Voyager Legend UC, og ikke minst tilbehøret du finner i esken. Det bør man da også kunne forvente av et håndfrisett som koster over tusenlappen.

For å ta tilbehøret først. Den leveres med en veldig smart oppbevaringsboks som har USB-tilkobling for å lade mens den ligger i boksen. I tillegg kommer den med en ladestasjon for USB, hvor enheten snapper på plass ved hjelp av en magnet. Smart og stilig. I tillegg følger det med en liten blåtann-dongel til USB, som gjør at Voyager Legend enkelt kan kobles til en PC eller Mac for å gjøre samtaler gjennom for eksempel Skype.

Det er verdt å merke seg at du ikke kan koble en USB-lader direkte inn i Voyager Legend. Du må altså ha den i boksen eller ladestasjonen for å lade.

Selve bøylen er laget i et mykt og fleksibelt materiale, som gjør at den kan bøyes og tilpasses slik du måtte ønske det.

Den kommer med tre ulike øreplugger, som gjør at det er godt håp om at den fungerer i ganske ulike ører, selv om denne testeren ikke opplevde full klaff på noen av de tre.

At selve enheten henger rundt øret, gjør at du kan være i ganske god aktivitet uten å risikere å miste den. Selve styringen fungerer greit ved hjelp av volum og powerbryter på oversiden av den delen du har over øret, og to knapper for å svare telefonen og stenge av mikrofonen på mikrofonstangen. De to sistnevnte kan det være litt knotete å treffe de første gangene du bruker den.

Taletiden er oppgitt til syv timer, mens den skal klare 11 døgn i standby. For å vite hvor mye batteri du har igjen, kan du få det opplest ved å trykke på en av knappene på mikrofonarmen.

Når det gjelder lydkvaliteten, oppfatter vi den som god i mottagerenden - altså for dem du snakker med. Støyskjermingen oppleves som brukbar, slik at de du snakker med i mindre grad hører støy i rommet du befinner deg.

Befinner du deg utendørs skal det imidlertid ikke særlig mye vind til før det suser og spraker.

I selve enheten opplever vi ikke lydkvaliteten som fullt så god, her kan det være litt vanskelig å oppfatte hva som blir sagt. Dette er skuffende i en så dyr enhet.

Prisen er også i stiveste laget. Det kan være verdt å merke seg at det finnes en variant uten UC til slutt i navnet, som selges uten det stilige tilbehøret og da til nesten halv pris.

TEST: Supert universalfeste for iPad og andre nettbrett i baksetet

TEST: Kraftig bærbar med Haswell

TEST: Universalfeste for mobilen til bilen - som fester på alle underlag

TEST: 5 store og gode PC-skjermer
MYE TILBEHØR: Plantronics Voyager Legend UC kommer med mye tilbehør. Blant annet ladere og dongel for å bruke handsfrienheten sammen med en PC.
MYE TILBEHØR: Plantronics Voyager Legend UC kommer med mye tilbehør. Blant annet ladere og dongel for å bruke handsfrienheten sammen med en PC. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen