Netatmo Presence

Dette kameraet gjenkjenner dyr og skremmer bort uvedkommende

Netatmo Presence har både innebygget lyskaster og infrarød nattfilming.

LYSKASTER: Netatmo Presence er ikke bare et sikkerhetskamera, men har også innebygget flombelysning.
LYSKASTER: Netatmo Presence er ikke bare et sikkerhetskamera, men har også innebygget flombelysning. Foto: Netatmo
Publisert Oppdatert
SMART: Netatmo Presence kan lage en logg over hendelser utenfor huset ditt helt automatisk siden den kan detektere både biler, mennesker og dyr.
SMART: Netatmo Presence kan lage en logg over hendelser utenfor huset ditt helt automatisk siden den kan detektere både biler, mennesker og dyr. Foto: Netatmo

De siste årene har det kommet mange enkle, smarte løsninger for dem som vil sikre hjemmet sitt med litt ekstra overvåkning. Både for eksempel Netgear og D-link har kommet med sikkerhetskameraer i forbrukerklassen.

Forbrukerelektronikkmassen CES går av stabalen i Las Vegas i disse dager, og i den forbindelse har Netatmo lansert sikkerhetskameraet Presence. Det er et kamera som skiller seg ut på flere måter, blant annet gjennom det Netatmo kaller Smart Sight. Det er en funksjon som lar Presence gjenkjenne om det kommer en bil opp i oppkjørselen din, eller om det er en person eller et dyr som lusker utenfor ytterdøra.

Nå er ikke Netatmo ukjent med ansiktsgjenkjenning. De har fra før av Netatmo Welcome som kan si ifra hvem som kommer inn døra hjemme hos deg.

Lyskaster

En annen ting som får kameraet til å skille seg ut fra mengden er den innebygde lyskasteren. Den kan brukes både til å lyse når du filmer, eller til å skremme eventuelle inntrengere. Du kan til og med bruke det som et vanlig utelys om du ønsker.

Vil du heller være mer diskret kan Presence også filme hva som skjer om natten med sin infrarød-funksjon.

Presence har et synsfelt på 100 grader og kan detektere ting opp til 20 meter borte. Selvsagt har det innebygget wi-fi og egen app for smarttelefoner og nettbrett.

Presence filmer i full HD-oppløsning og lagrer opptakene på et eget minnekort. Du kan velge å overføre opptakene til din egen FTP-server om du vil, noe som sparer deg for eventuelle abonnementsavgifter andre produsenter gjerne tar for å lagre opptakene på sine egne servere.

Tilgjengelig senere i år

Netatmo Presence har en IP66 sertifisering, hvilket vil si at det skal tåle både regne, snø, sol og vind. Utendørsbruk med andre ord.

Netatmo har ikke oppgitt noe pris på Presence enda, men du må nok regne med at den gjør deg noen tusenlapper fattigere. Du må uansett smøre deg med litt tålmodighet da kameraet ikke er ventet i salg før i løpet av tredje kvartal , altså etter sommeren engang.

MONTERING: Netatmo lover at Presence skal være enkel å montere, og kan dessuten erstatte et vanlig utelys.
MONTERING: Netatmo lover at Presence skal være enkel å montere, og kan dessuten erstatte et vanlig utelys. Foto: Netatmo

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning