HTC Windows Phone 8S

Billig Windows-mobil

HTC leverer den billigste Windows Phone 8-mobilen akkurat nå, og 8S er slettes ingen dårlig mobil.

WINDOWS: HTS 8S heter egentlig «Windows Phone 8S by HTC». Den gir deg Windows Phone 8 for i underkant av 2300 kroner. Foto: HTC
WINDOWS: HTS 8S heter egentlig «Windows Phone 8S by HTC». Den gir deg Windows Phone 8 for i underkant av 2300 kroner. Foto: HTC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Rimelig.

+ God batteritid.

+ Lommevennlig.

- Filmer ikke i full HD.

- Windows Phone 8 har fortsatt sine mangler.

FIRKANTER: Windows Phone 8 grensesnittet består av store firkanter, eller fliser om du vil. Foto: HTC
FIRKANTER: Windows Phone 8 grensesnittet består av store firkanter, eller fliser om du vil. Foto: HTC

Ved lanseringen av Windows Phone 8 i fjor ble det presentert fem nye mobiler fra tre produsenter, og i øyeblikket er det fortsatt bare disse fem mobilene som gir deg Microsofts nye mobil OS. Den billigste og minste av disse er det HTC som står for.

Windows Phone 8S har en 4 tommer stor skjerm med en ganske standard oppløsning på 800 x 480 piksler. Selv om det er litt kjipt når alle nye mobiler ser ut til å få HD-oppløsning, så er skjermen både klar og fin med kraftige farger.

Lite lagring

Mobilen gir deg 4 GB lagring, noe som er latterlig lite. Heldigvis kan du sette inn MicroSD-minnekort og utvide dette med opp til 32 GB lagring.

Prosessoren er en dobbelkjerne på 1 GHz. Det er ikke veldig imponerende lengre, men her skal Windows Phone 8 ha skryt for å fortsatt være kjapp og responsiv. Vi opplevde litt lugging innimellom, og enkelte apper bruker litt tid på å åpne seg, men stort sett står ikke brukeropplevelsen tilbake for langt dyrere mobiler.

Oppleves tynn

Windows Phone 8S oppleves som ganske tynn takket være at HTC har bygd den opp som en pyramide slik at den er tynnest ut mot kantene. Dette må være en av de mer lommevennlige telefonene i 4 tommersklassen.

Windows Phone 8 er også et steg i riktig retning fra Windows Phone 7. Det begynner å bli et bra utvalg apper til plattformen, selv om det fortsatt er en del mangler. Heldigvis har Wimp ankommet slik at du slipper å bruke Xbox Music til musikkstreaming, en tjeneste vi synes har store mangler i forhold til brukervennlighet.

Firkanter

Windows Phone 8 er heller ikke feilfritt. Vi savner blant annet et sentralt meldingssenter. Mange liker grensesnittet med firkantboksene, men vi synes ort det blir litt kjedelig. Meningen er at disse boksene skal kunne brukes som widgets, men foreløpig ser det heller ut til å være unntaket enn regelen.

Du kan nå personliggjøre låseskjermen litt ved å la Facebook-bildene dine vises her, men bortsett fra det er det fortsatt vanskelig å gjøre grensesnittet stort mer personlig enn å endre plasseringen av boksene på startskjermen, og fargen på disse.

Greit kamera

PYRAMIDE: HTC 8S er bygd opp som en pyramide slik at den er tykkere midt på og tynnest ut mot kantene. Det får 8S til å føles som en mye tynnere mobil enn det egentlig er. Foto: HTC
PYRAMIDE: HTC 8S er bygd opp som en pyramide slik at den er tykkere midt på og tynnest ut mot kantene. Det får 8S til å føles som en mye tynnere mobil enn det egentlig er. Foto: HTC

Kameraet på sin side har en oppløsning på 5 megapiksler, og filmer bare i 720p-oppløsning. Dette er altså ikke noe kameratelefon, men 8S gjør likevel en anstendig jobb med sine 5 megapiksler. I alle fall i god belysning. Da kan bildene bli både skarpe og fargesterke, om enn litt grøtete i partier. Når det blir mørkere går det fort ut over skarpheten, noe som kan gjøre det vanskelig å få gode bilder innendørs.

Videokvaliteten er helt ok, men du får ikke den krystallklare skarpheten som enkelte 1080p-kameraer gir. Her er Lumia 920 en langt bedre, men dyrere, kameramobil.

Står til prisen

Batteritiden til 8S er svært god. Den holder veldig godt på strømmen i standby, og ved vanlig bruk kan du fort komme unna med å bare lade den annenhver dag.

Windows Phone 8S er langt fra den beste Windows Phone-mobilen på markedet, men gir mye i forhold til prisen.

Les også:

iOS oppgraderes

Trådløs høyttaler og mobillader

Surface til Norge

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning