Test: Sony Ericsson K660i

Billig mobilsurfer

Dette er faktisk en Sony Ericsson K-telefon uten fokus på kamera. Her er det Internett som gjelder. Både surfing og e-post.

Lekkert: Ikke mye som minner om "stridsvognene" dengang Ericsson laget på 90-tallet. Nå er det lekre former og lekre farger.
Lekkert: Ikke mye som minner om "stridsvognene" dengang Ericsson laget på 90-tallet. Nå er det lekre former og lekre farger.
Publisert Oppdatert
Sonys K-telefoner står er selskapets kameratelefoner. Men K660i er mer en surfemobil enn kameramobil. Toppskåre fikk den uansett hos vår tester.
Sonys K-telefoner står er selskapets kameratelefoner. Men K660i er mer en surfemobil enn kameramobil. Toppskåre fikk den uansett hos vår tester.
K660i fra Sony Ericsson får du i limegrønn og rødrosa.
K660i fra Sony Ericsson får du i limegrønn og rødrosa.

Sony Ericsson K660i

Spesifikasjoner Sony Ericsson K660i

 • 3G: Ja
 • HSDPA: Ja
 • EDGE: Ja
 • WiFi: Nei
 • GPS: Nei
 • Bluetooth: Ja
 • IR: Nei
 • Kamera: 2 Megapixel
 • Minne: Memory Stick Micro
 • Medfølgende minne: 256 MB
 • Autofokus: Nei
 • Optisk zoom: Nei
 • Linsedeksel: Nei
 • Farger: Lime on White, Whine on Black
 • Oppløsning skjerm: 240 x 320
 • Skjermstørrelse: 2"
 • QWERTY tastatur: Nei
 • Taletid: 9 Timer
 • Standbytid: 330 Timer

Dette må vel sies å være mobilen for deg som ønsker å hoppe på surfebølgen av folk som surfer på bussen eller ønsker å begynne å sende og motta e-post rett fra lomma. Mobilen støtter nemlig push-mail fra Exchange som synkroniserer alt fra mail til kalender. Har du ikke en Exchange-server stående, kan du fortsatt lese mail i form av webmail, om du måtte ønske det.

Utforming

For å gå litt tilbake og titte på utseende til telefonen. Den fås i to friske farger rødrosa eller limegrønn. Vi hadde den røde inne til test, men synes kanskje den limegrønne er hakket tøffere. Men det blir en smakssak. Fargen går igjen fra front, til Sony-Ericsson logoen på baksiden og ikoner ved knappene. Det ser utrolig gjennomført ut. Dette må vel sies å være en stilig mobil.

Knappene på telefonen er helt strålende. Her har mange mobilprodusenter noe å lære. De er så adskilt at man kan skrive på mobilen med albuene om dette hadde vært ønskelig. Selv fars pølsefingre skal klare å få skrevet en tekstmelding på denne. Knappene lyser opp med et stilig bakgrunnslys. Det hele ser utrolig stilig ut. Ellers har også denne mobilen fått de gjenoppståtte grønn og rød telefonknappene. Litt unødvendig synes vi, veldig nødvendig synes farmor.

Surfer-dude

La oss så knekke løs på mobilens ess. Surfingen. Med både EDGE, 3G og ikke minst HSDPA som tillater deg å surfe på 3,6 Mbit/s, -teoretisk. Uansett er den kjapp på nett. Så kjapp at det fort kan bli dyrt. Har du planer om å bruke denne til litt seriøs surfing, anbefaler vi derfor å snakke med teleleverandøren din for å få en fast pris på datatrafikk. Dermed kan du surfe i vei uten dårlig samvittighet. Dette gjelder spesielt YouTube.

Telefonen leveres nemlig med en helt formidabel YouTube-støtte. Når man skal se en YouTube-video, skjønner telefonen automatisk hva som foregår og kjører videoen i et eget avspillingsprogram i fullskjerm. Det eneste store ankepunktet for surfing er skjermstørrelsen. Den er etter vår mening for liten. Oppløsningen er ikke problemet, men rett og slett den fysiske størrelsen. Man blir lett sliten i øynene etter litt knotting. Surfingen kan skje i vannrett eller loddrett modus. Vannrett er best men fungerer særdeles dårlig når man skal skrive.

Telefonen kommer også med støtte for RSS. For dem som ikke kjenner RSS, er det en måte å abonnere på informasjon på nettet. Måtte det være nyheter, musikk eller morsomme videoklipp. Via RSS kan man altså få dette til å tikke automatisk inn på mobilen uten at man trenger å surfe etter det.

Da denne mobilen markedsføres som en surfetelefon, ville det vært supert og hatt WiFi, men det må man altså «klare seg uten».

Lyd og bilde

Dette burde strengt tatt ikke vært en K-telefon. K skal være kameramodellene til Sony Ericsson. Det er ikke tilfellet her. Kameraet skal vel sies å ikke være slik vi kjenner de vanlige K-modellene. Kameraet er på «bare» to megapixel, men telefonen mangler autofokus. Bildene blir dermed litt duse og de kunne vært bedre under dårlige lysforhold.

Musikkavspilleren på sin side er god. Det følger med 256 MB med minne i pakken, noe som er litt lite. Vi er heller ikke tilhengere av å måtte bruke overganger for å bruke egne øretelefoner.

Kamera og mengden minne som følger med blir uansett flisespikkeri når man ser på prisen som er på under 2000 kroner.

Ellers er mobilen slik vi kjenner Sony Ericsson. Den har dermed standardpakka med blant annet TrackID, PictBridge og PlayNow. De har også puttet inn Google Maps på denne mobilen. Google maps er det fryktelig lett å bli glad i og vi synes det er et stort pluss at Sony Ericsson legger ved dette. Batteritiden, bør det nevnes, er helt i verdensklasse.

Leverandør: Sony Ericsson Modell: K660i

Karakter: 6

Laveste nettpris: 1.968 kr (mShop)

Finn laveste nettpris her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning