Belkin Ultimate Keyboard Case for iPad 2/3/4

Tynt og lekkert

Forfengelighet ødelegger litt for en ellers veldig bra tastaturmappe.

Foto: Tron Høgvold
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Design

+ God skrivekomfort

- Sklir mot underlaget

- Ikke av-knapp

Spesifikasjoner

  • Passer for: iPad Air
  • Tastaturspråk:
  • Lader: mikroUSB
  • Batterilevetid: 160 timer
  • Vekt: 460 gram

Laveste nettpris: 949 kroner hos www.netonnet.no

I Belkin Ultimate Keyboard Case har Belkin laget et tastatur som både ser bra ut og som har svært bra skrivekomfort. Men en liten detalj ødelegger.

Tastaturet består av en tastaturdel som er delvis laget i aluminium med noen plastdetaljer. Det grå aluminiumet er videreført til selve skjermfestet med en hvit ramme av plast rundt.

Vi synes designet er vellykket. Belkin Ultimate Keyboard Case finnes i sort og hvit, slik at du kan velge fargen som passer ditt nettbrett.

Super skrivekomfort

Tastaturlayouten er av øy-typen. Her har Belkin fått til et tastatur som ligger veldig nært opp til tastaturet på en bærbar PC. Tastene er helt flate, men de er behagelig avrundet.

Tastemotstanden er passe hard, men kanskje litt kort. Det siste er nok en smakssak. De fleste tastene ligger der vi forventer det på en «Mac», minus @-tasten som har fått en PC-plassering (alt + 2)

Et minus er at tastaturet mangler mange funksjonstaster. Der er noen FN-taster og man må bruke disse for klipp og lim, siden det ikke er noen kommandoknapp (cmd)

Det gode tastaturet gjør at vi klarer å skrive både raskt og relativt riktig uten for mange avbrytelser.

Skrivemessig synes vi dette tastaturet er blant de aller beste i testen.

God ergonomi

Skjermfestet på Belkin Ultimate Keyboard Case har tre innstillingsmuligheter, slik at man kan få tre ulike vinkler på skjermen. Vinklene er ikke dramatisk forskjellige, men man får noen flere valgmuligheter.

Tastaturet har også godt utvalg av hurtigtaster inkludert en egen snarvei til søkefunksjonen Spotlight.

Belkin har også laget en smart løsning for strømstyring. Tastaturet har ingen av-/på-knapp, men slår seg på når lokket festes mot de tre magnetstillingene på tastaturet.

Det gjør også at tastaturet automatisk slår seg av når du bruker mappen i nettbrettmodus, der iPad-en legges flatt over baksiden av tastaturet.

Tabben

Det er mulig vi tar for hardt i når vi kaller det en tabbe, men det nydelige underlaget på tastaturdelen i aluminium har den ulempen at det blir lite eller ingen friksjon mot underlaget.

Det gjør at tastaturet ikke står ordentlig i ro når man skriver og man opplever at det sklir og rører på seg under aktiv skriving.

Konklusjon

Belkin Ultimate Keyboard Case er flott å se på med god byggekvalitet og materialvalg.

Skrivekomforten er svært god, men ødelegges litt av at basen sitter så løst mot underlaget. Basen er heller ikke kjempestiv, men det synes vi ikke gjør noe.

iPad-en vil uansett være godt beskyttet når den er pakket inn i denne tastaturmappen.

Foto: Tron Høgvold

Les også

Dette nettbrettet får ternigkast 6

Så bra er Office på iPad

Så bra er Samsung Galaxy S5

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning