Test: Huawei U8850 Vision

Aluminiumsmobil med svakheter

Huawei Vision gjør mye riktig, men har at par vesentlige svakheter.

KVALITET: Huawei Vision er bygget i aluminium.
KVALITET: Huawei Vision er bygget i aluminium. Foto: FOTO: Marius S. Eltervåg
Publisert Oppdatert

U8850 Vision er Huaweis nyeste Android-telefon, og kombinerer aluminiumsdesign med kraftig maskinvare. Ifølge Huawei representerer den et steg opp på kvalitetsstigen for selskapet.

Med en prislapp på rundt 2.700 kroner er den ikke spesielt dyr, men konkurransen i dette prissegmentet er samtidig blitt langt hardere i året som har gått. Du finner en rekke Android-telefoner som koster like mye eller mindre enn Vision.

God kvalitet

Og vi skal ikke krangle på kvalitetsfølelsen, for Vision er virkelig godt bygget. Telefonen er solid, den ligger godt i hånden og den veier akkurat passe mye. Det må også være lov å si at den ser pen ut.

Alt er ikke perfekt. Den mangler dedikert kameratast, og lydutgangen er plassert på en måte som gjorde at vi ved et par tilfeller opplevde at lydkabelen ble røsket ut mens vi var på joggetur.

Dette er bare småplukk, og vi synes alt i alt at Huawei har gjort en flott jobb med materialer og design her.

Kraft

LØS: Vi opplevde flere ganger at lydkabelen ble røsket ut under aktivitet.
LØS: Vi opplevde flere ganger at lydkabelen ble røsket ut under aktivitet. Foto: FOTO: Marius S. Eltervåg/Mobili.no

Telefonen har fått den samme prosessoren og grafikkbrikken som står i blant annet Sony Ericsson Xperia Play og HTC Desire S, noe som betyr at du har mer enn nok kraft til å kjøre det meste som finnes på Android Market i dag uten problemer.

Skjermen har en størrelse på 3,7 tommer og en oppløsning på 800 x 480 piksler. Bildekvaliteten er godkjent, selv om den ikke kan måle seg med de beste skjermene på markedet, som de som står i Apple iPhone 4S og Samsung Galaxy S II.

Brukervennlig

Når du starter Vision første gang får du valget mellom å bruke menysystemet SPB Shell 3D og de originale Android-menyene. Vi foretrekker definitivt sistnevnte, da vi ikke er de største tilhengerne av allslags fancy effekter, men dette er en ren smakssak.

DESIGN: Vision er solid og god å holde.
DESIGN: Vision er solid og god å holde. Foto: FOTO: Marius S. Eltervåg/Mobili.no

Spesifikasjoner

 • Type: Berøringsskjerm
 • Størrelse: 118,5 x 59,5 x 9,9 mm, 121 g
 • Skjerm: 800 x 480 piksler, 3,7 tommer
 • Operativsystem: Android 2.3.5
 • Nettverk: GSM 900/1800/1900, 3G 900/2100
 • Internett: Edge, HSPA 14,4/5,76 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
 • Bluetooth: 2.1 + EDR, A2DP
 • GPS: Ja
 • Minne: 512 MB RAM, 1 GB lagringsminne
 • Minnekort: Ja, Micro-SD opp til 32 GB
 • Prosessor: ARM Cortex A8, 1 GHz
 • USB: 2.0, Micro-USB
 • Medieutgang: 3,5 mm minijack
 • FM-radio: Ja, RDS
 • Kamera: 5 MP, autofokus, geomerking, fotolys
 • Videoopptak: 720p
 • Batteri: 1400 mAh
 • Tale: 5,8 timer (3G)
 • Hviletid: 350 timer (3G)
 • Pris: Ca 2700 kroner (nettbutikk)
 • Se alle spesifikasjoner

Siden dette er en Android-telefon kan du forøvrig skifte ut menyene med en rekke alternative systemer, og det er faktisk fort gjort.

Med unntak av et par irriterende apper som ikke kan slettes er det meste helt standard Android her. Det betyr at du får brukervennlige og ryddige menyer, og maskinvarekraften gjør at det meste går unna i et bra tempo.

Talekvaliteten i samtaler er også bra, så Vision gjør en bra jobb som telefon. Vi skulle gjerne sett litt bedre batteritid, men den er ikke betydelig verre på dette punktet enn en gjennomsnittlig smarttelefon i dag.

Svakhetene..

Huawei U8850 gjør altså en bra jobb på veldig mye. Men den har et par svakheter som ikke kan oversees.

Den første er lyden ved musikkavspilling. Kvaliteten er riktignok helt grei, men volumet går alt for lavt etter vår smak. Her er det rett og slett for lite trøkk.

Den andre er kameraet. Kamerasøkeren er treg, autofokusen er treg og kvaliteten på bildene er i tillegg under gjennomsnittet. Den er ikke noe bedre på video, der kvaliteten på snuttene er under middels.

Hard konkurranse

Ifølge Huawei skal gjennomsnittsprisen på Vision ligge på mellom 2500 og 2700 kroner i fjerde kvartal. Dette hadde gjort den til en vinner i fjor, men i år er konkurransen i mobilmarkedet skjerpet, og særlig hos Sony Ericsson finner du flere kvasse alternativer i samme prisklasse.

Sony Ericsson Xperia Mini koster mindre enn Huawei Vision, og gir deg både bedre lyd i musikkspilleren og bedre kamera. Da ofrer du imidlertid en del av kvalitetsfølelsen, og får også mindre skjerm. Søstermodellen Xperia Mini Pro er et alternativ for deg som også vil ha fulltastatur.

Om du vil ha 3,7-tommers skjerm er både Xperia Neo og Xperia Pro naturlige å kikke nærmere på. Disse er identiske, bortsett fra at Pro-utgaven har fysisk tastatur. De er også bygget i plast, så du ofrer aluminiumsfølelsen du får med Vision.

Huawei har også et alternativ selv. U9000 Nero er bedre spesifisert enn Vision, blant annet har den større skjerm. Da får du også et akseptabelt volum ved musikkspilling, og den koster mindre enn Vision.

Anbefalt for noen

Samtidig som telefonen har et par svakheter som vil være avgjørende for noen, vil de være uvesentlige for andre. Om du ikke bryr deg om musikkspilling og kamera får du en telefon som ellers gjør en bra jobb på de fleste andre fronter.

God lyd i samtaler, kjapp maskinvare og bra byggekvalitet vil for mange være det viktigste i en mobiltelefon. Dette vipper Huawei Vision opp på en svak firer på vår skala.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning