Samsung MV900F

Trådløst bloggkamera

Samsung MV900F er et kompaktkamera med noen fiffige triks i ermet.

SELVPORTRETT: Ved å vippe skjermen på Samsung MV900F helt opp kan du enkelt ta selvportrett ved å berøre skjermen.
SELVPORTRETT: Ved å vippe skjermen på Samsung MV900F helt opp kan du enkelt ta selvportrett ved å berøre skjermen. Foto: Samsung
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Innebygget wi-fi

+ Enkel deling

+ Morsom selvportrettmodus

- Bare middels bildekvalitet

- I mange tilfeller vil mobilen være mer praktisk.

BESKJEDENT: Samsung MV900F ser ut som et ganske standard kompaktkamera.
BESKJEDENT: Samsung MV900F ser ut som et ganske standard kompaktkamera. Foto: Samsung

Ved første øyekast kan Samsung MV900F virke som et ganske ordinært kompaktkamera. Det har en oppløsning på 16 megapiksler og 5x optisk zoom. Det er forholdsvis tynt og pent med en tykkelse på under 2 cm.

Berøringsfølsom selvportrettskjerm

Helt ordinært er MV900F likevel ikke. Det har noen fiffige funksjoner. For det første er skjermen forholdsvis stor til kompaktkamera å være, 3,3 tommer, og den er berøringsfølsom. Det gjør at stort sett alle innstillinger kan gjøres på skjermen, og du finner bare en Hjem-knapp og en avspillingsknapp i tillegg på baksiden.

Denne skjermen kan i tillegg vippes opp. Og det er ikke for å gi deg bedre innsyn når du skal ta bilder fra lave vinkler (selv om det funker bra til det og). Nei meningen er at du skal vippe skjermen helt opp slik at du kan se deg selv når du skal ta selvportrett.

Så snart skjermen er vippet helt opp blir det automatisk aktivert skjermutløser med en forsinkelse på 3 sekunder. Dermed får du tid å sette deg til og smile ditt peneste smil før bildet tas.

Wi-fi

Og det er ikke alt kameraet har å by på. Her får du nemlig også innebygget wi-fi. Laster du ned Samsungs egne apper til iPhone eller Android, så får du både muligheten til å laste opp bilder direkte til telefonen din, og å bruke telefonskjermen som søker for kameraet.

Bildeopplastingen er nok praktisk for de som vil dele bildene så raskt som mulig, og så snart bildene er over på mobilen kan du jo lett hente dem inn i Instagram og lignende tjenester.

Er du innenfor rekkevidden av et trådløst nettverk så kan du også laste opp bilder automatisk til Facebook, Picasa, YouTube eller PhotoBucket. Også SkyDrive og Samsungs egen tjeneste Allshare Play er støttet i kameraet (og via denne kan du laste opp til Dropbox).

SKJULT KNAPP: Under skjermen på MV900F skjuler det seg en ekstra utløserknapp. Det er fordi utløserknappen på toppen av kameraet dekkes til når skjermen vippes helt opp.
SKJULT KNAPP: Under skjermen på MV900F skjuler det seg en ekstra utløserknapp. Det er fordi utløserknappen på toppen av kameraet dekkes til når skjermen vippes helt opp. Foto: Samsung

Brukervennlig

Av fysiske knapper på kameraet finner du av/på-knapp, utløser med bryter for inn og utzooming, en Hjem-knapp, en wi-fi-knapp og en avspillingsknapp. Resten gjøres via den berøringsfølsomme skjermen.

Hjem-knappen fungerer egentlig som et modushjul. Et trykk på den og du kan velge hvilken modus du vil ha kameraet i. Noen manuell modus finner du ikke, men du kan i alle fall bruke program-modusen slik at du kan stille inn ISO og hvitebalanse selv.

Wi-fi-knappen kan programmeres til å utføre en av flere wi-fi-handlinger. For eksempel å gjøre klar for å overføre bilder trådløst, eller å starte ekstern søkeskjerm på mobiltelefonen. Med ekstern søkeskjerm kan du plassere kameraet et annet sted i nærheten, for eksempel utenfor vinduet rettet mot fugleneket. Så kan du sitte inne i ro og mak og knipse bilde med mobilen hver gang en fugl lander på neket.

Middels bildekvalitet

DELING: Har du trådløst internett kan du laste bildene opp direkte fra kameraet til diverse tjenester.
DELING: Har du trådløst internett kan du laste bildene opp direkte fra kameraet til diverse tjenester. Foto: Samsung

En av de viktigste grunnen til å bruke penger på et eget kompaktkamera, og å faktisk gidde å dra det med seg, er at man ønsker bedre bildekvalitet enn hva man kan få fra mobiltelefonen.

MV900F oppfyller nok det kravet når det gjelder de aller fleste mobiler, men noe særlig mer enn det får du ikke ut av dette kameraet. Kostnaden for et såpass tynt kamera er en veldig liten bildebrikke, og her kan vi se korn selv på de laveste ISO-verdiene. Det betyr ikke at bildene er dårlige her, de ser både skarpe og fargesterke ut på ISO 100, men det er grunn til bekymring når kornene begynner å gjøre seg gjeldende allerede på laveste lysfølsomhet.

Og det er det grunn til, for her faller detaljoppløsningen som en stein etter hvert som du skrur opp ISO-verdien, og på aller høyeste ISO, 3200, er det mest grøt det er snakk om. Ikke at det er så mye korn og støy i bildene, for det er det faktisk ikke, men for å holde kornene på armlengdes avstand har Samsung tatt i bruk et kraftig støyfilter som utsletter alt av fine detaljer i bildet.

Om du ikke har planer om å forstørre bildene noe særlig fungerer det for så vidt også med høy ISO på MV900F.

Bra video

Samsung MV900F er forholdsvis slankt med en tykkelse på 1,72 cm.
Samsung MV900F er forholdsvis slankt med en tykkelse på 1,72 cm. Foto: Samsung

Da er selve videoopptakene MV900F gir fra seg bedre. Ikke topp i klassen, men absolutt akseptabelt. Du kan filme i Full HD med 30 bilder i sekundet, og videoopptakene er både skarpe og fine.

Du har også en del video- og fotofilter du kan bruke på direkten, blant annet gammel-film effekt og såkalt miniatyreffekt.

Har du Samsung Galaxy S3, iPhone 5 eller Nokia Lumia 920 er det ikke sikkert du får så mye ekstra bildekvalitet ut av Samsung MV900F at det egentlig er verdt pengene.

Likevel kan kameraet ha sin målgruppe. For bloggere (kanskje helst av den rosa sorten) kan selvportrettmodusen være praktisk, både for bilder og video.

Prisen på kameraet er heller ikke avskrekkende høy. Det og den praktiske wi-fi-funksjonen redder kameraet til en firer på terningen.

ROSA: Samsung MV900F kommer selvsagt også i rosa.
ROSA: Samsung MV900F kommer selvsagt også i rosa. Foto: Samsung

Testbilder fra Samsung MV900F

Testbilde.

Testbilde.

Samsung MV900F

 • Oppløsning: 16,3 megapiksler
 • Sensor: Ca. 6,2 x 4,65 mm, CMOS
 • Optisk zoom: 5x
 • Skjermstørrelse: 3,3 tommer
 • Skjermoppløsning: 800 x 480 piksler
 • Lysfølsomhet: ISO 100-3200
 • Zoomområde (135): 25-125 mm
 • Video: 1920 x 1080 piksler, 30 bps
 • Seriefoto: 10 bps
 • Makro: 5 cm
 • Optisk bildestabilisator: Ja
 • Minnekort: MicroSD (SDHC, SDXC)
 • Wi-fi: Ja
 • GPS: Nei
 • Mål: 9,85 x 6 x 1,72 cm
 • Vekt: 132 gram

Testbilde.

Makro.

Testbilde ved ISO 800.

Videobilde.

(Klikk på bildene for original størrelse.)

Les også:

Trådløst hybridkamera.

Årets julegave.

Kameraet som ser deg i mørket.

SORT: Samsung MV900F kommer i mange farger, også sort.
SORT: Samsung MV900F kommer i mange farger, også sort. Foto: Samsung

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen