Glimrende rimelig plasma

TEST: Panasonic TH-42PZ70EA

Denne 42-tommeren fra Panasonic styrker plasmas plass som det beste filmalternativet.

Publisert Oppdatert

Selv om LCD gjør enorme fremskritt både i størrelse og ikke minst i bildekvalitet er det ikke gitt at dette er den beste løsningen for alle. Plasma er fremdeles en bedre teknologi når vi tenker på ting som sortnivå og realistisk fargegjengivelse. Denne Panasonic TV-en er et meget godt eksempel på dette.

Funksjoner

42PZ70 er rikt utstyret med funksjoner, men la oss først se på noen andre detaljer. For det første er dette en meget fornuftig priset TV i kategorien full-HD. I praksis betyr dette at TV-en har en naturlig oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Ikke bare det, den håndterer også 1080p oppløsning med 24 bilder pr. sekund. Dette er viktig i og med at man da er i samsvar med den samme standarden som filmene ble spilt inn i.

Panasonic har utstyrt denne modellen med faste sidehøyttalere. Vi er vel av den formening at slike TV-er skal kobles opp mot et skikkelig lydanlegg og derfor ikke har det store behovet for faste høyttalere. Nå de nå først er der har Panasonic gjort et hederlig arbeid med tanke på lydkvaliteten, selv om det på langt nær gir samme opplevelse som et fornuftig flerkanalsanlegg.

Denne TV-en er også utstyrt med Panasonics bildeprosesseringssystem V-Real II. Dette systemet er blant annet det som skalerer signaler i SD-kvalitet opp til 1080p. Vår erfaring med dette systemet er meget positivt og det fungerer meget godt. Panasonic benytter også en egen teknologi for støyreduksjon kalt Digital Optimizer.

42PZ70 har også alle de tilkoblingsalternativene du trenger. Den er blant annet utstyrt med to HDMI-tilkoblinger. I tillegg har denne TV-en to SCART-kontakter, samt de vanlige kompositt, S-video og komponent. Du finner også en kortleser for SD-kort. Det må påpekes at denne støtter SDHC. Du finner også en standard 15 pinners D-sub tilkobling for PC.

Ytelse og kvalitet

Bildekvaliteten som denne TV-en tilbyr er meget bra sett i forhold til prisen. Den er som nevnt full-HD med en toppkvalitet på 1080p. Nå er det ikke altfor mange som har Blu-ray- eller HD DVD-spiller ennå. Likevel er dette viktig og med en meget god skaleringsfunksjon gir oppløsningen meget godt resultat selv om du spiller en vanlig DVD-film. Det gjelder også hvis du ser på en vanlig TV-sending.

Der Panasonic virkelig gjør det bra er i håndteringen av sortnivået. Kontrastnivået er også meget godt og disse to komponentene til sammen gir et bilde med meget god fargegjengivelse. Fargene er dype og rike og sammen med en detaljrikdom og skarphet i bildet blir resultatet helt i toppklasse. Det finnes produkter som er enda bedre, selvfølgelig, men da er også prisen betydelig høyere. Dette er kort sagt en TV som gir meget god uttelling når vi sammenligner pris og kvalitet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning