Test av Denon AH-MM400

Luksuslyd over øret

Denon AH-MM400 låter like bra som de ser ut, men det koster.

GODLYD: Denon AH-MM400 imponerer med super byggekvalitet og god lyd.
GODLYD: Denon AH-MM400 imponerer med super byggekvalitet og god lyd. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

AH-MM400 er storebror i en lydtrio fra Denon. Vi har tidligere testet lillebror Denon AH-MM200 og den mellomste Denon AH-MM300.

Deon AH-MM400 overgår sine to «brødre» på det meste. Mens de to andre hodetelefonene er av på-øret-typen, dekker AH-MM400 hele øret.

Super komfort

Komforten på AH-MM400 er upåklagelig. Putene er myke og behagelig og de klemmer sånn passe hardt mot hodet. Det er uproblematisk å bruke disse i flere timer i strekk om så er. Selv om øreklokkene har en tett konstruksjon, synes vi aldri de ble klamme eller ubehagelige.

Det var også uproblematisk å bruke headsettet med briller, noe som av og til kan være en utfordring om puten på øreklokken trykker for hardt på brillestangen.

Ypperlig byggekvalitet

Byggekvaliteten på Denon AH-MM400 er også super – som den også var på AH-MM300 og AH-MM200. Her snakker vi om ekte valnøtt-tre på øreklokkene, en solid metallkonstruksjon og materialene i tøy og det vi antar er imitert skinn, ser ut til å kunne vare i mange år.

Bøylen og hengslene er laget i høykvalitets aluminium og finishen på både metallet og treverket på øreklokkene er god og bidrar til hodesettet eksklusive preg.

Hodetelefonene kan foldes sammen, slik at de opptar mindre plass under transport. En myk transportpose følger med. I denne prisklassen burde man likevel kanskje forventet en hard transportkasse?

Det følger med to kabler, en for iPhone og en for Android. Her synes vi kanskje kablene kunne vært litt lenger, spesielt når man bruker hodetelefonene koblet til en PC eller stereoanlegg blir de litt i korteste laget. Til mobilbruk er imidlertid lengden helt perfekt.

(Testen av Denon AH-MM400 fortsetter under bildet)

SAMMENLEGGBAR: Denon AH-MM400 kan slås sammen, slik at den tar mindre plass under transport. Hengslene er laget av høykvalitets aluminium.
SAMMENLEGGBAR: Denon AH-MM400 kan slås sammen, slik at den tar mindre plass under transport. Hengslene er laget av høykvalitets aluminium. Foto: Hallvard Lunde

Overbevisende lydkvalitet

Lydbildet Denon AH-MM400 leverer er svært overbevisende. Hodetelefonene leverer et svært velbalansert lydbilde. Bassen er dyp nok, samtidig som den evner å være rund og varm. Diskanten blir aldri for skrikende og i mellomregisteret forsvinner ikke detaljene. Samtlige som fikk prøvelytte på Denon AH-MM400 i testperioden fikk raskt et smil om munnen før den velkjente hodenikkingen tok over.

Det 40 mm store høyttalerelementet i øreklokken skal ifølge Denon være konstruert med samme type kantoppheng, også kalt Free Edge, som finnes på fullskala høyttalere. Denne konstruksjonen skal bidra til et rent og naturlig lydbilde.

Den tette konstruksjonen på øreklokken på Denon AH-MM400 gjør at man tar seg i å tenke at man sitter med et par støyreduserende hodetelefoner. Det er Denon AH-MM400 ikke, men de isolerer mot ytre støy på en svært god måte.

Det koster

Denon AH-MM400 har en prislapp på 3.698 kroner. Det er dyrt eller billig. Alt etter hvilke preferanser du har. Det finnes hodetelefoner på markedet til fem gange prisen av disse og det finnes langt rimeligere hodetelefoner som gjør en grei jobb. Vår anbefaling er at du tar turen innom «hifi-asylet» og sjekker selv.

(Testen av Denon AH-MM400 fortsetter under bildet)

VANØTT: Denon AH-MM400 har øreklokker i ekte valnøtt-tre. Sammen med aluminium gir dette Denon AH-MM400 et eksklusivt preg.
VANØTT: Denon AH-MM400 har øreklokker i ekte valnøtt-tre. Sammen med aluminium gir dette Denon AH-MM400 et eksklusivt preg. Foto: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning