Audio Technica AT-LP60-BT

Vinyl via Bluetooth? Ja takk

Audio Technica kombinerer gammelt og nytt.

VINYL: Den gode gamle LP-en har hatt en renessanse de siste årene. Hvorfor ikke skaffe seg en platespiller med Bluetooth?
VINYL: Den gode gamle LP-en har hatt en renessanse de siste årene. Hvorfor ikke skaffe seg en platespiller med Bluetooth?
Publisert Oppdatert

Vinylen forsvant som kjent aldri helt, og i disse strømmetider står den vel egentlig sterkere enn på mange år. Som alle entusiaster vet, er det noe eget ved å finne fram et av de flotte omslagene, hente ut en stor sort LP, og legge den på platespilleren. Det er noe veldig håndgripelig og fysisk ved det hele, som det er lett å like.

Tenker nytt

Samtidig er det jo ikke noe i veien for å oppdatere teknologien med nye løsninger som passer dagens bruksmønster, og det er nettopp det Audio Technica har forsøkt seg på med AT-LP60-BT. Bak det litt kryptiske navnet skjuler det seg nemlig en relativt enkel platespiller som har innebygget Bluetooth. Dermed får du mulighet til å spille vinyl på en Bluetooth-høyttaler eller et par hodetelefoner, uten irriterende ledninger.

AT-LP60 finnes allerede i to modeller fra før – en helt enkelt platespiller med mulighet til å velge mellom phono- og linjenivå, og en modell som i tillegg er utstyrt med USB.

Bluetooth-utgaven har ikke USB-utgang, men den har beholdt den innebyggede RIAA-forsterkeren. Dermed kan den kobles til en hvilken som helst enhet med AUX-inngang, og på baksiden finner du ganske enkelt en 3,5 mm-utgang og en knapp som veksler utgangstype.

Kommer raskt i gang

Oppsettet av platespilleren er såre enkelt, og innebærer i all hovedsak å fjerne beskyttelsestape, legge aluminiumstallerkenen på spilleren, og tre på plass gummibåndet på motoren. Det hele er gjort på sekunder, og dermed er du i gang med å spille plater.

Spesifikasjoner: Audio Technica AT-LP60-BT

 • Hastigheter: 33 1/3 og 45 RPM
 • Utgang: Phono og linje
 • Bluetooth: 3.0
 • Bluetooth-profil: A2DP
 • Rekkevidde: opptil 10 meter
 • Drevtype: fullautomatisk belte
 • Motor: DC servo
 • Wow og flutter: mindre enn 0,25% ved 3 Khz
 • Signal til støy: >50 dB
 • Mål: 360 x 97.5 x 356 mm
 • Vekt: 2,98 Kg
 • Medfølger: 3,5 mm til stereo RCA, 45 RPM adapter, avtagbart deksel

Det må bare slås fast at AT-LP60 ikke er å anse som en konkurrent til dyrere entusiastspillere fra Rega og Pro-Ject. Du har ikke mulighet til å justere tonearmvekten, du kan ikke bytte ut hele pickupen (stiften er imidlertid utbyttbar), og den er som nevnt bånddrevet framfor direktedrevet.

I stedet kan den regnes som en passende spiller for dem som kan tenke seg å komme i gang med LP-plater, eller som sitter med en gammel samling de har lyst til å ha nytte av igjen.

Helautomatikken gjør den enkel å bruke, og fraværet av avanserte funksjoner gjør også at det er vanskelig å gjøre noe galt.

Ikke minst kan den altså kobles til en Bluetooth-høyttaler eller et par hodetelefoner, ved å holde inne bluetooth-knappen på oversiden. Vår erfaring er at tilkoblingen går fint, og vi er også imponert over stabilt signal og god rekkevidde.

Digitalt og analogt i skjønn forening

Enkelte vil nok sammenligne det å sende et vinylsignal gjennom en bluetooth-forbindelse, med å banne i kirken. Ikke minst skal det påpekes at AT-LP60 ikke er utstyrt med AptX, som teoretisk sett kunne vært med på å bevare mer av lydkvaliteten.

Vi synes imidlertid at par gode Bluetooth-hodetelefoner, som for eksempel Sennheisers Momentum Wireless, låter veldig bra med denne spilleren, og det samme kan også et godt anlegg med Bluetooth-mottager gjøre.

FARGER: Audio Technica AT-LP60-BT kommer i flere ulike farger.
FARGER: Audio Technica AT-LP60-BT kommer i flere ulike farger. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning