Plantronics BackBeat Sense

Lett og luftig

BackBeat Sense er et rimelig alternativ til den «proffe» slektningen Plantronics Voyager Focus UC, men den mangler et par viktige egenskaper.

KOMFORT: Plantronics BackBeat Sense er et lett og luftig hodesett som byr på god komfort og ok lyd til musikk og mobilsamtaler.
KOMFORT: Plantronics BackBeat Sense er et lett og luftig hodesett som byr på god komfort og ok lyd til musikk og mobilsamtaler. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

BackBeat Sense er visuelt en «kopi» av Voyager Focus UC som vi har testet tidligere, men BackBeat Sense er ikke like avansert. Den største forskjellen er støykanselleringen. På BackBeat Sense får du en passiv støykansellering, mens den er aktiv på Voyager Focus UC.

Diskre mikrofon

Det har en del å si, spesielt om du jakter på et hodesett til bruk i et støyende arbeidsmiljø. Den aktive støykanselleringen til Voyager Focus er en del bedre enn den passive til BackBeat Sense. På den andre side framstår BackBeat Sense som et litt mer diskret hodesett. Her slipper du den litt iøynefallende mikrofonbommen. Du kan likevel bruke BackBeat Sense til mobilsamtaler, men du – eller retter sagt dem du snakker med – må kanskje ofre en smule av den gode samtalekvaliteten som Voyager Focus byr på.

Når det er sagt, var det ingen som klaget over lydkvaliteten når vi mobilsnakket via BackBeat Sense. Den trådløse rekkevidden på BackBeat Sense skal være på enorme 100 meter. Det fungerte ikke mot vår iPhone 6 eller Xperia Z5. Her hakket det etter cirka 15 meter. Skal du være sikker på å få noe i nærheten av den oppgitte rekkevidden, må du være sikker på at din mobil/nettbrett støtter riktig Bluetooth-standard (class 1).

POSE: BackBeat Sense leveres med en praktisk pose når hodesettet skal puttes i sekken.
POSE: BackBeat Sense leveres med en praktisk pose når hodesettet skal puttes i sekken. Foto: Hallvard Lunde

God lyd

Lydbildet BackBeat Sense leverer fra seg er relativt likt som fra Voyager Focus. Man er ikke like skjermet fra støy fra omgivelsene, men lydbildet er åpent, lett og balansert. Du får en del bass, men sammenlignet med større hodesett mangler den litt tyngde. Vi synes likevel det hele låter bra.

Spesifikasjoner: Plantronics BackBeat Sense

  • Design: På øret/halvdekkende
  • Type: Stereo
  • Tilkobling: Bluetooth 4.0 + EDR, A2DP, AVRCP, HFP, HSP)/kabel
  • Mikrofon: Ja
  • Maksimal rekkevidde: Opp til 100 meter
  • Vekt: 140 gram

Smarte funksjoner

BackBeat Sense har et par smarte funksjoner det er verdt å merke seg. Den viktigste er at hodesettet pauser automatisk når du tar det av ørene. Det gjør at du slipper å stadig finne hodesettet ditt utladet. 100 meters rekkevidde har vi alt nevnt, men her vil «senderen» avgjøre om du får utnyttet rekkevidden. Hodesettet har også en knapp som «åpner» for utenforstående lyder, slik at du raskt kan høre hva som sies eller skjer rundt deg.

Pen i brunt

Designet til BackBeat Sense er pent. Det er brukt en del plast i konstruksjonen, men våre svarte og brune hodetelefoner skjuler dette ganske greit. Den hvite utgaven av denne modellen har vi sett, og den ser en del «billigere» ut. Skinnet på hodeputene er komfortabelt og selv om hodesettet er av typen på-øret, så sitter hodesettet godt og behagelig på øret – selv når vi bruker det mange timer i strekk. Noe av årsaken til dette er at hodesettet er lett (140 gram) og at det klemmer sånn akkurat passe hardt på våre ører.

 

FLATE: Ørekollene på BackBeat Sens kan vris og legges flatt. Det gir bedre komfort når du plasserer dem rundt halsen.
FLATE: Ørekollene på BackBeat Sens kan vris og legges flatt. Det gir bedre komfort når du plasserer dem rundt halsen. Foto: Hallvard Lunde

Stiv pris?

Skal vi pirke på noe så er det at prisen på BackBeat Sense er kanskje en smule stiv. Utgangsprisen til Plantronics er 1.795 kroner. Det synes vi er i stiveste laget, men vi ser nå at hodesettet alt selges for et par hundrelapper under utgangsprisen - og det hjelper på.

For vi kommer ikke unna at hodesettet bruker en del plast i konstruksjonen og som kun byr på en passiv støydemping, er kanskje litt drøyt.

På den positive aksen må vi legge til at du får et lett og behagelig hodesett med god lyd, passiv støydemping, god batterilevetid, potensielt svært god rekkevidde og et som du kan bruke trådløs til mobilsamtaler.

Synes du prisen er for drøy og du vil ha et mer «voksent» hodesett med støydemping, så kan du se på BackBeat Pro, som vi har testet tidligere, som leverer svært god lyd, god rekkevidde og god komfort til bare noen hundrelapper mer. Du kan også lese vår store test av støykansellerende hodesett her.

LETTE: BackBeat Sense veier kun 140 gram, noe som bidrar til den gode komforten.
LETTE: BackBeat Sense veier kun 140 gram, noe som bidrar til den gode komforten. Foto: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning