Plantronics Voyager Focus UC

Perfekt hodesett til kontoret

Vil du ha et lett, trådløst hodesett med støydemping og mikrofon for mobilsamtaler? Da bør du hilse på Voyager Focus UC

KOMPAKT: Plantronics Voyager Foucs UC er et lett og kompakt hodesett som du lett kan ta med deg i sekken. Et mykt etui følger med på kjøpet.
KOMPAKT: Plantronics Voyager Foucs UC er et lett og kompakt hodesett som du lett kan ta med deg i sekken. Et mykt etui følger med på kjøpet. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Jobber du i åpent kontorlandskap, har du sikkert rukket å irritere deg over kontornaboens høylytte telefonsamtaler, eplespising og den knirkete kontorstolen. Det hevder hvert fall Plantronics som har undersøkt hvor mange som er plaget med kontorstøy i Norge. Svaret er at hele 4 av 5 opplever at støy på jobben er forstyrrende. Plantronics har selvsagt en løsning klar: Plantronics Voyager Focus UC – et trådløst hodesett mikrofon for handsfrisamtaler.

Støy på jobben

For Plantronics har også funnet ut at bare 36 prosent bruker hodetelefoner for å skjerme seg mot støy. Voyager Focus UC er laget for «kontoristen» som jobber i et åpent kontorlandskap. Hodesettet er av typen «på-øret», men har en stor og behagelig pute som gjør vi ikke opplever ubehag selv om vi bruker hodesettet gjennom en hel arbeidsdag.

Mikrofon for handsfri

Mikrofonen er en «arm» som vippes ned når man vil snakke i mobilen eller svare på en samtale via PC-en. Voyager Focus støtter nemlig to tilkoblinger, noe som gjør at du både kan være koblet til PC-en (via en dongel) og en mobil samtidig. I testperioden opplevde vi at hodesettet skiftet sømløst mellom de to lydkildene. Mikrofonbommen er også utstyrt med en mute-knapp, noe som gjør det enkelt å midlertidig «koble ut» en samtale. Bruker du mute-knappen når du hører på musikk, vil den dempe lyden og «åpne opp» slik at du hører lyder fra omgivelsene dine.

Lett å installere

Voyager Focus er lett å installere. På mobilen er det bare å sette hodesettet i paringsmodus, velge hodesettet i Bluetooth-menyen på mobilen – og vips så tas du til appen Plantronics HUB. Her kan du foreta ulike innstillinger for hodesettet. Du kan også bruke appen for å finne hodesettet ditt igjen ved å spille en lyd, men da bør de helst ikke ligge under en pute i sofaen – siden lyden som spilles av ikke er spesielt høy. Du kan også logge hvor du sist har brukt hodesettet om du vil.

Smarte funksjoner

Hodesettet har et par smarte funksjoner innebygd. For det første pauses hodetelefonene automatisk når du tar dem av deg. Dette gjelder riktignok bare så lenge lydkilden er en mobil. Da vi var koblet til PC-en fungerte ikke denne funksjonen. Funksjonen bidrar til å spare på batterilevetiden (som er cirka 11-12 timer) når du bruker hodesettet sammen med en mobil.

Hodesettet bryr seg heller ikke om du setter det på deg med mikrofonen på høyre eller venstre side. En sensor i mikrofonen finner ut hvilken side den er på – og tilpasser også da volumhjulet slik at lyd opp/ned skifter retning. Her opplevde vi riktignok at hodesettet ikke alltid visste hvilken vi hadde hodesettet på grunn av at mikrofonbommen var slått opp.

Støydemping

Voyager Focus er også utstyrt med teknologi for å dempe støyen fra omgivelsene. På-øret-formen gjør at øret ikke er veldig lydisolert, men støydempingen gjør likevel en hederlig innsats. På vårt kontor forsvant susen fra ventilasjonsanlegget og prating og lyder fra omgivelsene ble kraftig dempet.

Hodesettet fungerer også veldig bra til mobilsamtaler. Lyden på samtalepartneren er sterk og klar og vi opplevde aldri at noen klaget over at de ikke hørte oss.

PÅ ØRET: Plantronics Voyager Focus UC er et "på øret" hodesett, men putene er relativt store og behagelige.
PÅ ØRET: Plantronics Voyager Focus UC er et "på øret" hodesett, men putene er relativt store og behagelige. Foto: Hallvard Lunde

Plantronics har ikke bare laget Voyager Focus UC til jobboppgaver. Mange hører også på musikk på arbeidsplassen. Også her leverer Voyager Focus en god opplevelse. Vi brukte hodesettet mye til radio. Det fungerer det godt til. Det har en tydelig diskant, samtidig som vi synes den henger med når det spilles musikk. Hodesettet kan ikke levere samme mengde dypbass som mange større anlegg, men lyden fra Voyager Focus er mer enn godkjent.

Lang rekkevidde

Rekkevidden er oppgitt til «opp til» 45 meter. Vi erfarte at den begynte å hakke etter cirka 25 meter i vårt åpne kontorlandskap. Det betyr uansett at du kanskje rekker frem til kopimaskinen, kaffemaskinen eller et stillerom uten å måtte bringe med deg mobil (eller PC).

Det snakker

DONGEL: For bruk av Plantronics Voyager Focus UC sammen med en PC trenger du en dongel.
DONGEL: For bruk av Plantronics Voyager Focus UC sammen med en PC trenger du en dongel. Foto: Plantronics

Hodesettet kan også snakke. Når du slår på hodesettet forteller det deg hvor mange timer batteri du har igjen og gir beskjed på hva som er tilkoblet. I tillegg blir du fortalt hvem som ringer (om du vil det) og du får beskjed når batteriet er kritisk lavt. Med i esken til Voyager Focus UC følger det også med en praktisk «henger» der du henger opp til lading når det ikke er i bruk.

På den negative siden fant vi at hodesettet noen ganger bruker litt tid på å finne riktig «modus» etter at hodesettet har vært tatt av eller brukt til en telefonsamtale. Da går det et halvt minutt med litt ullen lyd, før hodesettet leverer ordentlig lyd.

STØYDEMPING: Plantronics Voyager Focus UC er utstyrt med teknologi for støydemping/støyreduksjon. Hodesettet kan også brukes med mikrofonen både på høyre og venstre side.
STØYDEMPING: Plantronics Voyager Focus UC er utstyrt med teknologi for støydemping/støyreduksjon. Hodesettet kan også brukes med mikrofonen både på høyre og venstre side. Foto: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning