Test av GoPro HD Hero 2 hjelmkamera

Test av Gopro HD Hero 2

GoPro HD Hero 2 forbedrer de fleste funksjonene vi kjenner og legger til et par på toppen.

NY LCD: LCD-skjermen på nye GoPro gir mye mer informasjon enn sin forgjenger, noe som kommer godt med i felt.
NY LCD: LCD-skjermen på nye GoPro gir mye mer informasjon enn sin forgjenger, noe som kommer godt med i felt. Foto: Christopher Conradi, HjemmePC
Publisert Oppdatert
NY LCD: LCD-skjermen på nye GoPro gir mye mer informasjon enn sin forgjenger, noe som kommer godt med i felt.
NY LCD: LCD-skjermen på nye GoPro gir mye mer informasjon enn sin forgjenger, noe som kommer godt med i felt. Foto: Christopher Conradi, HjemmePC

Spesifikasjoner: GoPro HD Hero 2

  • Filmmodus: [email protected], [email protected]
  • Stillbilder: 11 megapixel
  • Vidvinkel: 170°
  • Vanntett: 60 meter
  • Utskiftbart batteri: Ja
  • Utskiftbar linse: Ja
  • Roterende linse: Nei
  • Minnekort: SD
  • Medfølgende ekstrautstyr:
  • Skjerm: LCD-panel

GoPro HD Hero 2 er siste skrik fra GoPro. Det er en oppgradert versjon av gamle HD Hero, og ved første øyekast er det ikke mye som skiller dem. De er faktisk så like at alt ekstrautstyr man måtte ha til HD Hero, passer på HD Hero 2.

Kameraet ble lansert under slagordene «Twice as powerful», noe som er en sterk overdrivelse. Dette er mer en evolusjon enn en revolusjon. Kameraet har fått oppgradert maskinvare og leverer dermed skarpere bilder og flere ekspansjonsmuligheter, men en av de viktigste nyhetene er at LCD-skjermen i forkant faktisk gir en del nyttig informasjon, i motsetning til HD Hero, hvor man skjermen ga begrenset med informasjon.

Man har også fått en LED som blinker på flere sider av kameraet, slik at man enklere kan se at kameraet faktisk tar opp. De som filmer i kaldt vær vil også juble over en batterivarmer, som GoPro sier gir betraktelig bedre batteritid når gradestokken kryper under null.

Det aller viktigste med et kamera er til syvende og sist bildekvaliteten. Og her er GoPro alene på toppen av pallen. Ikke bare er bildet skarpest av alle kameraene i testen, men fargegjengivelsen og detaljer i mørke og lyse områder er helt enestående. Vi rigget alle kameraene på en stang og tok opp samtidig mens vi kjørte bil gjennom en skogsvei. GoPro HD Hero 2 var eneste kamera som klarte å gjengi detaljer i de mørke trærne, samtidig som man kunne se skyer på himmelen.

De andre kameraene viste enten en utbrent hvit himmel, eller svarte områder uten detaljer i skogen.

GoPro HD Hero 2 har testens beste bildekvalitet, og det bredeste utvalget av ekstrautstyr. Prisen kan dermed forsvares, selv om den ligger i øvre del av skalaen.

GoPro HD Hero 2 blir med undertegnede på motorsykkeltur til sommeren.

Klikk her for å komme tilbake til testen av actionkamera.

Les også:

10 tøffe fotoapper til nettbrett, iPad og Android

Pennen skal selge Galaxy Note 10.1

Test: Samsung 9 serie - Designperle med kraft

Glem alt du kan om Windows - Slik blir Windows 8

KLAR FOR EKSTRAUTSTYR: Baksiden på GoPro har ikke endret seg på den nye HD Hero 2. Alt ekstrautstyr man måtte ha til den gamle fungerer derfor overens med kontakten på baksiden av den nye.
KLAR FOR EKSTRAUTSTYR: Baksiden på GoPro har ikke endret seg på den nye HD Hero 2. Alt ekstrautstyr man måtte ha til den gamle fungerer derfor overens med kontakten på baksiden av den nye. Foto: Christopher Conradi, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning