Tivoli Music System Two+

Stilig retroradio

Et stilig retrodesign og trådløs strømming av musikk er bra, men vi er ikke helt overbevist.

RETRO: Tivoli Music System Two+ er en stilig retroradio med trådløs streaming via Bluetooth.
RETRO: Tivoli Music System Two+ er en stilig retroradio med trådløs streaming via Bluetooth. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Tivoli åpnet folks øyne for radioen da de introduserte den vesle og lekre Tivoli-radioen PAL for en del år siden. Siden da har Tivoli festet seg som et godt merke hos folk flest.

Vi var derfor også spente da vi fikk inn den relativt store Music System Two+. I forhold til forrige modell i denne serien, så er CD-spilleren fjernet og byttet ut med streaming via Bluetooth. Nok en erkjennelse av at stadig flere hører på musikk via mobilen - og ikke fysiske plater.

Det betyr at du kan streame musikk fra hvilken som helst mobil/nettbrett/PC så lenge enheten din støtter Bluetooth. I tillegg byr Music System Two+ på DAB/DAB+, FM, AUX (lydinngang med ledning) og altså Bluetooth med A2DP, som er en standard som skal gi ok lyd fra Bluetooth.

Visuelt er Music System Two+ et lekkert skue. Utvendig stort sett lekkert gjennomført i en typisk retrostil Tivoli er så gode på, med valnøttkabinett og et retroaktig betjeningspanel.

Når det kommer til betjeningspanelet er vi ikke like imponert. Vi liker knapper, men vi synes ikke alt er like intuitivt. For eksempel synes vi det hadde vært mest naturlig om den store volumknappen i midten også hadde vært av/på-knapp istedenfor diskantjustering. I stedet er på-knappen én av i alt 16 like store knapper på forsiden. OK, så lærer man etter hvert hvor knappene sitter, men for eldre og folk som ser dårlig er dette likevel et dårlig valg.

Spesifikasjoner: Tivoli Music System Two+

  • Design, ok lyd, BluRadio: DAB/DAB+/FM
  • Bluetooth: A2DP
  • Høyttalere: 2 x 3 tommer fulltone, 1 x 5,25 tommer basselement
  • Fjernkontroll: Ja
  • Størrelse: 35,88 x 13,34 x 24,14 (b x h x d)
  • Vekt: 5,5 kilo

Alarmen er også litt knotete i bruk. Den stilles inn ved å holde inne alarmknappen samtidig som man vrir på volumhjulet.

Heller ikke det veldig brukervennlig eller intuitivt. Vi er heller ikke veldig imponert av skjermen. Her er det tydelige lyslekkasjer fra kantene og skriften ser ut som den er laget i 1994. Den retrovarianten tror vi ikke er tilsiktet, så her burde det vært brukt et bedre panel med bedre belysning.

Lydmessig så låter Music System Two+ bra, men ikke mer. Vi hadde kanskje ventet oss enda mer volum og trøkk, med tanke på at systemet har to tre tommers fulltoneelementer og ett 5,25 tommers basselement. Til sammen synes vi kanskje det burde ha «rocket» mer. Men stort sett synes vi Music System Two+ spiller pent. Den liker seg ikke på maks volum, men på moderate volum sånn opp til 70-75 prosent av maks lyd så spiller den rent og pent.

Designet gjør at Music System Two+ trenger litt dybde, men en litt dyp bokhylle eller på toppen av et skap bør gå bra. Setter du enheten på toppen av et litt voluminøst skap, så vil nok det merkes. Da kan du oppleve å få mer kraft ut av den nedovervendte basshøyttaleren. Bidraget fra subwooferen kan du også justere med en egen bryter på baksiden.

Men med en prislapp på nesten 5000 kroner, så setter vi høye krav. Music System Two+ har mye bra, inkludert bra lyd og en «fremtidsforsikring» i form av Bluetooth og DAB, så dette er en anlegg du kan ha mye glede av i mange år. Men prisen og det generelle inntrykket gjør likevel at vi er litt strenge og triller en meget god firer på Music System Two+.

Les også:

Test av Samsung NotePro 12.2 - gigantisk nettbrett for sofa og styrerom

Kraftig spill-PC uten en lyd

En bra PC til 4.000 kroner

RETRO: Tivoli Music System Two+ er en stilig retroradio med trådløs streaming via Bluetooth.
RETRO: Tivoli Music System Two+ er en stilig retroradio med trådløs streaming via Bluetooth. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning