Ikke helt som alle andre

Bose Companion 5

Bose både har gjort og gjør mye rart, noen liker det og andre hater det. Sånn er det litt med dette anlegget også, men du skal lete godt og lenge for å finne noen som hører til i den siste kategorien.

Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner: Bose Companion 5

Type: 2.1 aktivt system,

USB-lydkort: Ja, PC/Mac.

Linje inn: Ja, minijack

Hodetelefonutgang: Ja, minijack

Fjernkontroll: Ja, kablet

Det er ikke til å komme rundt at Bose har levert et meget pent system, om enn noe spesielt.

Companion 5 består av en lang, slank subwoofer og to satellitter som står på egne bein.

På toppen av disse beina sitter det et par små, litt rare høyttalere som er runde i front.

Grunnen til at de er runde er at Bose mener at de skal kunne levere surroundlyd og dermed skal jo lyden gjerne sendes både hit og dit.

For å få det ut av veien først som sist: åpningsscenen i The Gladiator gjør det klart at det absolutt ikke er noen grunn til å kaste surroundsystemet ditt på dør om det er ordentlig surroundlyd du er ute etter.

Selv lydplanker dedikert til formålet har en tendens til å slite med å lage ordentlig surround så det kom ikke akkurat som en overraskelse.

Med det sagt så er ikke mye Bose og Companion 5 gjør feil med alt det andre.

Companion 5 låter ganske annerledes enn for eksempel BW MM-1 som ligger i tilnærmet samme prisklasse, men om det er positivt eller negativt får nesten være opp til den enkelte å bestemme seg for.

Lyden forvrenger seg aldri, selv på veldig høyt volum, og er full av dybde og romfølelse samtidig som de låter litt kaldere i klangen enn nevnte MM-1.

Det litt klønete at man må gå bak på subwooferen for å justere bassen, noe som med fordel kunne vært gjort på den ellers veldig fine kontrolleren som følger med.

Kablene til satellittene burde også vært noe annet enn proprietære, men de er såpass lange og virker så solide at det ikke bør være noe stort problem.

Det krever ikke mye tilvenning for å bli vant til det noe spesielle lydbildet til Companion 5 og når det er gjort så er det ikke mange grunnene jeg kan finne for ikke å løpe og kjøpe.

Om ikke det var for at BW MM-1 var så fantastiske da!

Les også:

App-ene som får deg i form

Test: Dette er den beste Envy-maskinen

Test: Mabook Air 11


a

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning