Bose QC20i

I en annen verden

Har du behov for å stenge verden ute av og til? Prøv disse støyreduserende ørepluggene fra Bose.

ERGONOMISKE: Bose QC20i har en god og ergonomisk utforming og selv etter mange timers bruk ble vi aldri slitne i ørene av disse ørepluggene.
ERGONOMISKE: Bose QC20i har en god og ergonomisk utforming og selv etter mange timers bruk ble vi aldri slitne i ørene av disse ørepluggene. Foto: Bose
Publisert Oppdatert

Du vet ikke hva stillhet er før du har prøvd et par gode støyreduserende ørehøyttalere. Bose tar konseptet støyreduserende til et nytt nivå med nyvinningen QC20i.

Tofotet haifinne er genialt

QC står for Quiet Comfort og henspiller både på komfort og stillhet. På mange måter innfrir Bose løftet i navnet. QC20i er av typen i-øret høyttalere og en gummipropp med en tofotet haifinne à la løsningen til norske Freebit, noe som gjør at øreproppen sitter godt i øret. QC20i er også den første i-øret høyttaleren fra Bose med støyreduksjon.

Der ledningene fra ørepluggene møtes har Bose festet en kontrollmekanisme.

For Android består den av to knapper, mens iOS-varianten byr på fire knapper.

Hør mer eller mindre av omgivelsene

Den viktigste knappen har begge versjonene, og er en knapp som aktiverer en funksjon som tar bort noe av støyreduksjonen. Det gjør at man hører litt mer av omgivelsene. En fin funksjon om du ønsker å høre hva bussjåføren sier eller ønsker å ha litt kontroll når du ferdes ute i trafikken.

For støyreduksjonsfunksjonen til QC20i fungerer veldig bra. Faktisk så bra at vi flere ganger måtte ristes i når noen ville ha kontakt med oss mens vi brukte ørepluggene på kontoret. Vi har ikke testet ørepluggene om bord i fly, men både på T-bane og i støyende bymiljø gjør støyreduksjonen en god jobb.

Funker som ørepropper også

Vi testet også ørepluggene innendørs på kontoret bare ved å bruke støyreduksjonsfunksjonen uten musikk, da hører man at det meste av bakgrunnsstøy fra vifteanlegg, PC-er og folk som snakker lavt forsvinner.

Høyfrekvente lyder og folk som ler og prater høyt, slipper gjennom men oppleves likevel som dempet.

Lydmessig leverer også QC20i også varene. Vi var mest tilfreds med lyden med støyreduksjonsfunksjonen aktivert. Da synes vi lyden er god, med en varm og fyldig bass, klare og tydelige mellomtoner og en spiss, men behagelig, diskant.

SITTER GODT: ""Haifinnen"" gjør at hodetelefonene sitter godt fast i øret også når vi beveger oss. Her vises QC20i for iOS, der kontrollenheten har fire knapper.
SITTER GODT: ""Haifinnen"" gjør at hodetelefonene sitter godt fast i øret også når vi beveger oss. Her vises QC20i for iOS, der kontrollenheten har fire knapper. Foto: Bose
I ØRET: Bose QC20i er et såkalt i-øret-hodesett.
I ØRET: Bose QC20i er et såkalt i-øret-hodesett. Foto: Bose

Bose QC20i er utstyrt med mikrofon og kan fint brukes til mobilsamtaler.

Med støyreduksjonsfunksjonen slått av, synes vi lyden blir litt mer ullen. Bassen blir mindre fremtredende og de lysere tonene blir ikke like klare.

Og da er fremme vi ved akilleshælen til Bose QC20i: For å levere støyredusert lyd må den lille firkantede prosessorenheten som er festet nederst på ledningen (stor som en liten lighter) være ladet.

Fulladet holder den i cirka 16 timer. Uten lading fungerer QC20i som et vanlig hodesett. Dette er en liten ulempe, for uten strøm må du klare deg med middelmådig lyd. Og du vil alltid savne det støyreduserte lydbildet når du først har vennet deg det til det.

Den støyreduserende enheten (prosessorenheten) kan også virke stor for noen, men vi synes det fungerte greit og siden den er plassert nederst på ledningen, så går den greit i lomma sammen med mobilen.

Verre er det at hodesettet ikke automatisk går i dvale ved innaktivitet. Vi erfarte flere ganger at vi glemte å slå av hodesettet (av-knapp på den støyreduserende enheten) med tomme batterier neste dag som resultat.

Her burde Bose fått til en dvalefunksjon og vi kunne ønsket oss muligheten for at enheten kunne hentet strøm fra mobilen.

Prisen på 2.499 kroner ser vi også kan være en utfordring. Men for alle som flyr mye, reiser mye kollektivt og jobber i et støyende miljø, vil oppleve det å bruke QC20i som en mental reise til et stillere sted.

Les også:

BATTERI: Legg merke til enheten nederst på ledningen. Dette er den støyreduserende enheten inkludert batteri. Den er omtrent like stor som en litt flat lighter.
BATTERI: Legg merke til enheten nederst på ledningen. Dette er den støyreduserende enheten inkludert batteri. Den er omtrent like stor som en litt flat lighter. Foto: Bose

Slik får du kontroll med alle varslene på iPhone og iPad

Test: Logitech Harmony Ultimate

10 nyttige tips til iPhone

Test: Samsung Galaxy S4 Active
Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning