Harman Kardon BT

Tøffest i klassen

Rocka design følges opp av rocka lyd i Harman Kardons bluetooth-hodetelefoner.

RETRO: Harman Kardon har laget et par tøffe hodetelefoner med et snev av retro i designet.
RETRO: Harman Kardon har laget et par tøffe hodetelefoner med et snev av retro i designet. Foto: Truls Steinung, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Iøyenfallende design

+ Tøff lyd

+ God komfort

- Kan bli for mye basstrykk for noen

- Betjeningsknappene lite tilgjengelig

ROCKA: Et rocka design følges opp av god lyd på Harmon Kardons bidrag i testen.
ROCKA: Et rocka design følges opp av god lyd på Harmon Kardons bidrag i testen. Foto: Truls Steinung
KOMFORT: Harman Kardon BT leverer et par hodetelefoner med god komfort.
KOMFORT: Harman Kardon BT leverer et par hodetelefoner med god komfort. Foto: Truls Steinung, HjemmePC

Spesifikasjoner

  • Element: 40 mm
  • Frekvensrespons: 16-20 000 Hz
  • Kabel: 1,4 m
  • Oppgitte kodeker: Apt-X, AAC
  • Batteritid: 40 t
  • Annet: Kraftig oppbevaringsmappe i skinn

Harman Kardons Bluetooth-hodetelefoner byr i likhet med resten av denne hodetelefonserien, på et iøyenfallende design som trekker tankene mot 70-tallets hifi-design, men med en moderne vri, og vi kan ikke si vi har noe i mot det. Bøylen og rammene som klokkene er festet i er i matt metall, mens selve klokkene er i sort plast med store myke puter. Designen er spesiell i at ledd og ledninger ikke er skjult under polstring eller deksler, og helheten gir en nærmest industriell følelse.

Komforten er generelt god, men Harman Kardon har valgt en litt merkelig løsning ved at bøylen ikke er justerbar. I stedet følger det med en større bøyle man kan bytte til om nødvendig. Det å bytte bøyle er ikke noe man gjør i en liten håndvending, men så lenge du er den eneste som bruker disse hodetelefonene blir ikke det noe problem.

For vår del var den lille bøylen i minste laget, men da den store var på plass satt klokkene helt fint på hodet og presset mot ørene var akkurat passe.

Når det gjelder skinnreimen som ligger over hodet er den tynn og ikke særlig kraftig polstret, men den er likevel komfortabel nok og blir ikke plagsom over tid. Utover det er det bedre plass i disse klokkene enn i mange av de andre i testen, men de er ikke så luftige innvendig som Bose AE2w.

Mye men presis bass

Lyden Harman Kardon BT frembringer er tung og kompakt og mange vil kanskje oppleve dem som litt lukket, men de har samtidig fin diskant og et bredt lydbilde så det er mengden bass som farger opplevelsen av lydbildet mest.

Enkelt vil nok synes den kan bli for dominerende i musikk der bassen i utgangspunktet er fremtredende, mens andre kanskje vil være fornøyd med det ekstra trøkket de serverer. Vi må uansett understreke at bassen er presis og aldri grøtete og vi er spesielt imponert over hvor godt den kommer gjennom også på lavt volum.

BT er beskjedne på ekstrafunksjoner, men kan by på Apt-X med enheter som støtter det. Utover det finner man verken NFC eller aktiv støyreduksjon, men angående det siste så må vi understreke at klokkene er svært godt dempet på grunn av de myke putene som gradvis former seg etter hodet ditt slik at de danner et lydtett lokk over øret.

Forvirrende betjening

Betjeningsmulighetene på Harman Kardon BT er litt begrenset og vi finner det litt forvirrende at av/på-knappen også fungerer som bluetooth-paringsknapp, men den er riktignok merket med BT så hva annen kan man egentlig forvente.

Utover det finnes det en multifunksjonsknapp for å ta samtaler, start og stoppe avspilling og hoppe videre med dobbelklikk og bakover med trippelklikk.

På hver side av den knappen finner man volum opp og ned. Vi opplever disse knappene som litt vanskelig å nå, og de kunne med fordel vært mer tilgjengelig plassert, men det blir aldri noe stort ankepunkt.

Harman Kardon BT byr på den typiske tunge lyden de er kjent for og som mange liker, så hvis det er det du er ute etter så er dette et godt valg, men man bør vite hva man går til.

Utover det er komforten god og de ser unektelig tøffe ut.

Les også:

Les dette om du hater Windows 8

Test: Samsungs nye 9-serie med bærbare PC-er er helt rå

Test: LG G2 - sjekk hvor denne mobilen har plassert knappene
BASS: Harman Kardon BT leverer mye og presis bass.
BASS: Harman Kardon BT leverer mye og presis bass. Foto: Truls Steinung

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen