Amadeus Internett Radio med DAB/DAB+/FM

Funksjonsrik radioknøtt

Den koster litt, men tilbake får du en radio spekket med funksjoner.

NØYTRAL: Amadeus Internett Radio ser ut 
som et dusin andre DAB+/Internett-radioer, men samtidig er det en form folk flest er vant til.
NØYTRAL: Amadeus Internett Radio ser ut som et dusin andre DAB+/Internett-radioer, men samtidig er det en form folk flest er vant til.
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Spekket med funksjonalitet

+ Appstyring på iOS og Android

+ Fjernkontroll

+ Fargeskjerm

- Litt kjipt kabinett (plast)

- Har du dårlige radiosignaler, må du ut med antennen

RADIOVIS: En ny standard gjør at radiokanalene kan vise deg informasjon og bilder på radioen.
RADIOVIS: En ny standard gjør at radiokanalene kan vise deg informasjon og bilder på radioen.
APP: Amadeus Internet Radio kan styres fra mobilen. Appen finnes for iOS og Android.
APP: Amadeus Internet Radio kan styres fra mobilen. Appen finnes for iOS og Android.

Amadeus Internett Radio med DAB+ ser til forveksling ut som enhver annen kompakt DAB-radio som har kommet på markedet de seneste årene. Men la deg ikke lure. Bak plastkabinettet i imitert treverk skjuler deg seg en utrolig funksjonsrik radio – som også kan styres via en app på mobilen.

Vi begynner med funksjonene. Radioen er selvsagt utstyrt med DAB og DAB+, der det er sistnevnte standard som gjelder nå. I tillegg har den internettradio der du kan hente nasjonale kanaler som P1 og P13 til alskens utenlandske kanaler og kanaler med musikk du ikke trodde fantes.

Har du fortsatt troen på FM – eller av ulike årsaker ikke får inn DAB+ – så kan du bruke FM-båndet så lenge det er tilgjengelig. Radioen har også en innebygd musikkspiller, som henter musikk fra nettverket ditt – om du for eksempel har delt ut et musikkbibliotek fra PC-en, en nettverksharddisk eller en annen tilsvarende tjeneste. Selv om Amadeus Internett Radio ikke akkurat er en «HiFi-maskin», så støtter den det høyoppløste formatet FLAC.

Radioen er utstyrt med en 2.4 tommers fargeskjerm som brukes til navigering og informasjon. Dette er ikke en touchskjerm.

Radioen støtter også en relativt ny standard som heter RadioVIS. Dette gjør at radiokanalene kan sende ut en slags «slideshow» med ekstra informasjon, bilder, tekster og sikkert reklame. Foreløpig er det bare P4 som bruker denne funksjonen, men NRK skal vist nok også være interessert i RadioVIS.

Men funksjonsrekken stopper ikke her. Du kan også koble til andre enheter via minijackinngangen og på den måten for eksempel bruker Wimp eller Spotify via mobilen din.

Greit oppsett

Oppsettet av Amadeus Internett Radio er relativt intuitivt. Du blir møtt med en guide som tar deg gjennom oppsett av nettverk og andre viktige ting. Vi ble i starten lurt til å tro at den store fargeskjermen var berøringsfølsom, men ved bruk av det store volumhjulet og fjernkontrollene så går oppsettet relativt greit.

I bruk synes vi også de fleste funksjoner er intuitive. Det eneste vi synes er litt rart er at vi ikke klarer å lagre favoritter fra fjernkontrollen. Samme tastekombinasjon på radio og på fjernkontrollen gir nemlig ikke samme resultat.

I tillegg synes vi av/stand by-knappen kunne vært merket litt tydeligere på selve radioen. Vi noterer en pluss for at radioen støtter 5 GHz nettverk.

Ok radiolyd

Vi har alt nevnt at Amadeus Internett Radio ikke er en «HiFi-boks», men den leverer helt ok radiolyd. Dette er en typisk radio du vil ha på kjøkkenet, på soverommet (den har både innsovning- og vekkefunksjon) eller på kontoret.

Spesifikasjoner: Amadeus Internet Radio (ADiBTW14)

  • BÅND: DAB, DAB+, FM/RDS
  • Internett Radio: Ja
  • Musikkspiller (streaming): Ja
  • Streaming: Ja, UPnP og DNLA
  • Filformat: MP3, WMA, WAV, ACC, FLAC
  • Display: 2.4 tommer TFT fargeskjerm med RadioVIS
  • Tilkoblinger: aux inn, 3.5 minijack stereo, linje ut, 3.5 mm minijack stereo
  • Farger: sort eller hvit
  • Annet: Fjernkontroll, appstyring (Android og iOS).

Til stua eller et større rom blir nok denne radioen litt for spe. Vi nevner også at vi måtte bruke antennen i noen av rommene vi testet radioen i, siden radioen tydeligvis trengte litt ekstra boost på signalene noen steder.

Jakter du på en ordentlig HiFi-radio, bør du kanskje kikke på dette nye musikksystemet fra T-Radio, Ixion, som både er utviklet og produsert i Norge.

App

Som en bonus kan du også styre radioen fra mobilen. Vi har kun testet appen for Android, siden iOS-appen fortsatt var godkjenning da vi testet radioen. iOS-appen finner du i Apples App Store nå.

Appen har noen enkle funksjoner. Du kan bytte kanal, velge blant dine favoritter og et par andre ting.

Appstyring er nok ikke det viktigste med denne typen radio, men en fin ekstrafunksjon.

Konklusjon

1799 kroner for en DAB-radio er relativt mye, men her får du virkelig mange funksjoner med på kjøpet.

Spørsmålet er om du trenger dem? Har du kun bruk for en enkel DAB-radio, så ikke kjøp denne. Prismessig ligger Amadeus Internet Radio på  nivå med storselgeren Pinell Go. Her får du noen færre funksjoner, men du får en radio med batteri.

Men om du ønsker en radio som takler det meste, så kan du trygt kikke på Amadeus Internett Radio med DAB+.

TO FARGER: Amadeus Internet Radio får du i to ulike farger.
TO FARGER: Amadeus Internet Radio får du i to ulike farger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning