Norsk multiromsystem med Tandberg-link

Nytt norskprodusert HiFi-system

Med tydelige linker til det norske radioeventyret Tandberg, satser T-radio på internasjonal ekspansjon med et nytt multiromsystem utviklet og produsert i Norge.

STILIG: Maestro er navet i Ixion-serien og er designet av Eker Design.
STILIG: Maestro er navet i Ixion-serien og er designet av Eker Design.
Publisert Oppdatert
APPER: Ixion-systemet er app-basert, noe som betyr at nye funksjoner og tjenester kan lastes ned.
APPER: Ixion-systemet er app-basert, noe som betyr at nye funksjoner og tjenester kan lastes ned.

I det som var Tandberg radiofabrikk nr. 6 (TR6) på Notodden produseres det igjen en norskutviklet radio – eller nærmere bestemt et nytt multiromsystem – Ixion.

Selskapets første produkter i Ixion-serien ble lansert denne uken. Lydenheten Maestro blir det nye navet i multiromløsningen og er en kompakt enhet med integrerte høyttalere. I tillegg lanserte selskapet en «satellitthøyttaler» Solo:2. Inntil syv «satellitthøyttalere» kan kobles til systemet.

Streaming

Systemet til Ixonos er «appbasert» og fokuserer først og fremst på streaming av musikk. Det finnes støtte for Spotify og Wimp og TuneIn Radio. I tillegg er Maestro også en vanlig DAB-radio. Styringen kan skje fra et display på Maestro eller via apper for iOS eller Android.

Ixion er ikke det første multiromsystem som blir lansert i år. Etter at Sonos i flere år har hatt dette markedet mer eller mindre for seg selv, så har Samsung, Denon, Panasonic, LG, Harman Kardon og noen til kommet på banen med løsninger for lyd i flere rom.

Bruker strømnettet

Der Sonos og de andre bruker det trådløse nettet for å sende lyden til satellitthøyttalerne, så har T-radio gått en helt annen vei med Ixion. De vil nemlig sende lyden gjennom strømnettet. Selskapet lover at alt man skal trenge å gjøre for å koble til en satellitthøyttaler (Solo:2) er å plugge den til strømnettet, så fikser systemet resten. Såkalt PLC (Power Lan Communication) er en kjent teknologi, men våre erfaringer er blandet.

- PLC er jo ikke alltid like stabilt, hva har dere gjort for å sikre en god overføring av lydsignalet?

- PLC er veldig bra, men man må gjøre det ordentlig. Både når det kommer til maskinvare og programvare, sier Tom Austad, CEO i T-Radio.

Starter hos Elkjøp

Salget av Ixion starter alt neste uke. T-Radio har fått med seg Elkjøp på laget og i første omgang skal produktet selges i 10 Elkjøpbutikker. Dersom alt går etter planen, skal ytterligere 13 butikker i Norge ta inn produktene. Deretter er det en nordisk ekspansjon som står på timeplanen.

Dette koster Ixion

Prisen på hovedenheten Maestro koster 9995 kroner. En Solo:2 til et ekstra rom koster 2995 kroner. Austad sier at de har planer om både en Solo:1 og en Solo:3 – i tillegg til flere andre produkter. Han hinter også om at de går svangre med planer som både inkluderer lyd og bilde.

Som prisen indikerer ønsker T-Radio å konkurrere mot de litt mer kostbare merkene som Bang & Olufsen.

FLAMMESIKKERT: Maestro er laget av aluminium og kledd med flammehemmende møbelstoff.
FLAMMESIKKERT: Maestro er laget av aluminium og kledd med flammehemmende møbelstoff.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning