Endelig filmleie på iTunes

Apples tjeneste for kjøp og leie av film via iTunes App Store er endelig tilgjengelig i Norge.

LEI FILM: Nå kan du leie film via iTunes App Stor med norsk konto.
LEI FILM: Nå kan du leie film via iTunes App Stor med norsk konto. Foto: HjemmePC
Publisert Oppdatert

Denne uken er det blitt mulig å leie film via Apples App Store i iTunes. Tjenesten er en av de bedre filmleietjenestene på nettet. Lanseringen i Norge gjør også at et produkt som Apple TV blir interessant for norske forbrukere. Tidligere har man måtte opprette en amerikansk iTunes-konto for å få tilgang til tjenesten.

Vi har ikke funnet Apple TV til salgs i Apple Store verken i Norge eller Sverige, men Apple TV koster 99 amerikanske dollar om du bestiller via den amerikanske Apple Store på nettet. Trolig må du bruke hele eller deler av oppskriften for å lage seg en amerikansk iTunes-konto for å få den sendt til Norge.

Med filmleie på iTunes App Store kan du leie film og se på din iPhone, iPad, iPod, Apple TV og alle PC-er med iTunes.

Vi har brukt filmleietjenesten fra Apple i en lengre tid og den er et svært godt og brukervennlig alternativ til andre filmleietjenester.

Så langt ser det ut til at Apple tar 29 eller 39 kroner for en leiefilm, 139 kroner om du ønsker å kjøpe en nyere film i DVD-kvalitet og 169 kroner i HD-kvalitet. Prisene på eldre filmer får en større prisvariasjon. Fra du har leid en film har du 30 dager på deg for å starte avspillingen. Etter at du har trykt på "play" må du fullføre filmen innen 48 timer.

Det skal også være mulig å starte å se en film på en PC for så å fortsette å se den på en iPad i sengen.

For nettbrett med Android heter filmleiealternativet Voddler.

Les også:

Halv pris og like bra som MacBook Pro

Derfor bør du koble mobilen til TV-en

Slik blir supermobilene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning