Music Angel Best friendz

En ny musikkengel

Forgjengeren er det solgt én million enheter av. Her er oppfølgeren.

LEDNINGER: Music Angel Best friendz er ikke trådløs, så det blir litt ledninger når man kobler to sammmen i stereomodus.
LEDNINGER: Music Angel Best friendz er ikke trådløs, så det blir litt ledninger når man kobler to sammmen i stereomodus. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Bra lyd

+ Kult design

+ Kan seriekobles

- Suser litt

- Ikke automatisk dvalemodus

Du husker kanskje Music Angel firendz? Den lille høytaleren som spiller så bra, og som vi for et par år siden ga terningkast 6? Den har nå solgt i over én million eksemplarer. Mange i Norge, noen i utlandet.

Testen av Music Angel friendz leste du først her på Klikk Teknologi. Nå er Music Angel ute med en ny variant med navnet Music Angel Best friendz.

Mens den første Music Angel friendz har to høyttalere som står «rygg mot rygg», har den nye Music Angel Best friendz bare en høyttaler. Den peker rett opp. Men i tillegg har den den et passivt basselement, eller en membran, som virker nedover mot underlaget høyttaleren står på. Akkurat dette er viktig.

For ved å sende de dypere vibrasjonene nedover på denne måten, kan man få relativt overraskende resultater. Vi kommer tilbake til det om litt.

Super batterilevetid

Music Angel Best friendz har et batteri som varer og varer. Det varer så lenge at vi ikke tok jobben med å teste varigheten. Vi snakker her om dager og uker, fremfor timer. På lave volum snakker vi trolig om bortimot 150 timer. Det er seks og en kvart dag! Det gjør at det ikke er et veldig stort problem at høyttaleren ikke har noen funksjon for automatisk gå i dvale når den ikke er i bruk. Det betyr at i verste fall så er batteriet tomt når du skal bruke den.

Vi har opplevd å hente fram forrige versjon av Music Angel fra en skuff, der den har ligget ubrukt i 5-6 måneder, som fortsatt har timer med musikkavspilling igjen når vi har slått den på. Det er få som slår Music Angel på batterilevetiden.

En av årsakene til den gode batterilevetiden er at du må bruke kabel for å koble høyttaleren til mobilen. Her er de mer batterikrevende trådløse muligheter, som Bluetooth, fraværende. Det er likevel raskt å koble høyttaler og mobil sammen. Ledning følger med i esken.

Music Angel Best friendz byr på samme «partytriks» som forrige modell; du kan linke sammen et ubegrenset antall høyttalere. Ledningen som følger med i pakken gjør at du kan koble to Best friendz-enheter sammen og få stereolyd, men i tillegg kan du altså seriekoble så mange høyttalere du ønsker. Du kan også seriekoble den nye høyttaleren med den første versjonen. En smart løsning og er nok en av grunnene til at Music Angel har solgt høyttalere i bøtter og spann.

RETT OPP: Høyttalerelementet i Music Angel Best friendz peker rett opp, mens et passivt basselement sørger for å forplante de dype vibrasjonene i underlaget.
RETT OPP: Høyttalerelementet i Music Angel Best friendz peker rett opp, mens et passivt basselement sørger for å forplante de dype vibrasjonene i underlaget. Foto: Hallvard Lunde

Spiller pent

Spesifikasjoner: Music Angel Best friendz

  • Effekt: RMS 3W
  • Frekvensområde: 150-18000 Hz
  • Strøm/lading: 5V1000 mAh
  • Størrelse: 5 x 5 x 5 cm
  • Vekt: 113 gram
  • Stereo: Ja, ved å koble to sammen
  • Ladetid: Ca 3 timer

Music Angel Best friendz spiller rent og pent. Lydbildet er mer balansert enn på forrige modell, men den spiller nok en liten anelse lavere - men altså litt penere og renere. En høyttaler kan låte litt tynt, men med to høyttalere koblet sammen med stereokabelen (som følger med i esken), blir lydbildet straks mer fyldig og man får litt ekstra volum.

Og så litt om den nedovervendte basselementet. Dette er en passiv membran som deler det vesle kabinettet omtrent i to like deler. Det passive basselementet fanger opp svingningene (lufttrykket) fra det aktive høyttalerelementet og dette setter i gang en lavfrekvent vibrasjon.

Plasserer du så Music Angel Best friendz på toppen av et skap eller en hylle med mye «rom» under, så forplanter vibrasjonene seg og resultatet er at du får en fantastisk effekt du ikke trodde var mulig fra en så liten høyttaler.

Forsøke for eksempel på kjøkkenbenken, oppvaskbenken eller et luftig skap. Det kan også fungere på et stort bord. Du må regne med å flytte litt rundt på høyttaleren for å finne det beste punktet. Du hører det når du har funnet riktig punkt. Selv noen få centimeter kan gjøre store utslag på lyden.

På minussiden noterer vi oss at høyttalerne suser litt. Dette er ikke noe man legger merke til før man legger øret veldig nær høyttalerne. Vi opplevde ikke susingen som sjenerende, men ligger du helt inntil høyttaleren og lytter til Lisa Ekdahl en stille natt, så kan det være at du legger merke til det.

Konklusjon

LITEN: Nye Music Angel Best Friendz er mindre enn forgjengeren. Den er helt kvadratisk og måler 5 x 5 x 5 centimeter.
LITEN: Nye Music Angel Best Friendz er mindre enn forgjengeren. Den er helt kvadratisk og måler 5 x 5 x 5 centimeter. Foto: Hallvard Lunde

Vi tror Music Angel på ny har skapt en «hit». God lyd i en kompakt innpakning har Music Angel selv bevist er utrolig populært. Kombinasjonen av god lyd, lav pris og muligheten for å seriekoble et ukjent antall høyttalere er en god oppskrift. Muligheten for å koble sammen flere høyttalere skaper en slags nettverkseffekt - jo flere jo bedre.

INN OG UT: Legg merke til at Music Angel Best Friendz er utstyrt med to inn-/utganger som gjør at et ubegrenset antall høyttalere kan seriekobles.
INN OG UT: Legg merke til at Music Angel Best Friendz er utstyrt med to inn-/utganger som gjør at et ubegrenset antall høyttalere kan seriekobles. Foto: Hallvard Lunde

Anbefalt utsalgspris er 249 kroner, men vi har sett den på tilbud til 199 kroner. Høyttaleren kommer etter hvert i ni ulike farger. Vi tror dette blir en ny suksess for Music Angel.

[NB! Vi er blitt opplyst om at frem til midten av mars vil høyttaleren kun å finne i NetComs fysiske butikker. Vi kommer med en oppdatering når høyttaleren er i salg andre steder, inkludert eventuelle nettbutikker.]

Les også:

Test: Rå, bærbar spill-PC fra Alienware

Dette er den beste TV-pinnen for Smart TV

Test: Google Nexus 7

KOMPAKT: Music Angel Best friendz er liten og kompakt og får lett plass i en jakkelomme.
KOMPAKT: Music Angel Best friendz er liten og kompakt og får lett plass i en jakkelomme. Foto: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning