Spesifikasjoner: Rikomagic MK802 IV

  • OS: Android 4.2.2
  • Prosessor: Cortex A9 Quad-core 1,6 GHz
  • Chipset: Rockchip RK3188
  • RAM: 2 GB
  • GPU: Mali-400MP4
  • Internlagring: 8 / 16 GB
  • Minnekort: MicroSD opp til 32 GB
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: v2.1 med A2DP
  • Porter: HDMI, USB, MicroUSB, USB-OTG med adapter

Kort sagt:

+ Kraftig maskinvare

+ Fås med 16 GB lagring


- Grensesnittet ikke optimalisert for TV

Rikomagic MK802 IV er den eneste Android TV-pinnen med firekjerners prosessor som er tilgjengelig i norske nettbutikker, i alle fall foreløpig.

Vi har en quad-core modell til med i denne testen, men den måtte vi bestille fra Kina.

Gode spesifikasjoner

MK802 IV har spesifikasjoner som hadde gjort seg bra på en mobiltelefon. Du får en ARM Cortex A9 prosessor med fire kjerner og en klokkehastighet på 1,6 GHz. 2 GB RAM, en egen dedikert grafikkbrikke og internlagring på 8 eller 16 GB. Vi har testet 8 GB-versjonen.

Selv om Rikomagic har oppgitt at prosessoren kjører på 1,6 GHz, hevder benchmarkprogrammet AnTuTu at den kun kjører på 1,41 GHz. Dette kan være fordi produsenten har bestemt seg for å runde av oppover, eller det kan også være en særegenhet ved Rockchip-chipsettet. Alle pinnene med dette chipsettet rapporterte samme klokkehastighet uansett hva produsenten opplyste.

Ren Android

Enkelte produsenter lager skall på sine Android pinner for å gjøre dem mer tilpasset TV-bruk. Her får du tilsynelatende en ren versjon av Android 4.2.

Oppløsningen på TV-en kan du justere i innstillingene, og her kan du også velge størrelse på teksten. På en full HD TV vil vi anbefale å velge «Diger» tekststørrelse. Selv med full HD-oppløsning syntes vi ikke det var noe stort problem å navigere i grensesnittet. Ulempen er at du trenger en god mediekontroll med tastatur og museløsning for at det ikke skal bli for kronglete å bruke.

Rikomagic MK802 IV=

Rikomagic MK802 IV © Produsent

Rikomagic MK802 IV=

Rikomagic MK802 IV © Produsent

HjemmePC 12-2013 Android TV-pinner=

HjemmePC 12-2013 Android TV-pinner © Produsent

HjemmePC 12-2013 Android TV-pinner=

HjemmePC 12-2013 Android TV-pinner © Produsent

HjemmePC 12-2013 Android TV-pinner=

HjemmePC 12-2013 Android TV-pinner © Produsent

Norsk språk er støttet, noe som selvsagt er en fordel. Vi liker også at enheten har en USB OTG,

On-the-Go, med medfølgende adapter fra MicroUSB til vanlig USB. Det betyr at du enkelt kan koble eksterne harddisker og minnepinner til MK802 IV om du ønsker.

Få apper

Det er ikke all verden som er forhåndsinstallert på denne enheten, men vi finner i alle fall eHome MediaCenter. Det er en enkel mediesenter app som lar deg spille av filer fra nettverket.

Vi har en Plex-server gående på nettverket, og denne appen hentet lett filmer fra Plex-arkivet. I tillegg fant vi en filutforskningsapp og en app for å bruke enheten med en WiDi-støttet skjerm. Dette er dog apper som vi fant på alle Android-pinnene vi testet.

Greie resultater

På våre benchmark-tester gjorde Rikomagic MK802 IV det helt greit. Den konkurrerer ikke i ytelse med toppmobilene på markedet. Da er den nærmere fjorårets high-end mobiler.

Avspilling fra YouTube og Netflix virker tilfredsstillende, og avspillingen gikk glatt og fint. Ved avspilling av full-HD-filer syntes vi raske bevegelser kunne være litt ujevne, nesten som på en skjerm med dårlig responstid.

Dette gikk igjen på alle pinnene i testen, så det kan hende en bedre videoapp løser det.

Vi syntes ikke pinnen var spesielt god når det kom til trådløsdekningen. Her trenger den et sterkt wifi-signal for å levere optimalt, noe som også var gjennomgående i testen.

Rikomagic MK802 IV er en kraftig Android pinne, og takler det meste. Vi synes ikke den er helt gjennomført til TV-bruk, men dette er den beste Android TV-pinnen vi har prøvd så langt og dermed testvinner.

Les også:

Her er de beste mini-nettbrettene

Test av Apple Macbook Pro 13 med Retina-skjerm

Vanskelig å gå tilbake til vanlig full HD etter dette

Stor test av trådløse hodetelefoner til mobil og musikk
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent www.rikomagic.co.uk
Pris 779

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!