Drift HD actionkamera

Test av Drift HD

Drift HD har flere punkter som vekker interesse, men så var det bildekvaliteten...

KOMPAKT: Drift HD er et kompakt og solid kamera, men dessverre lever ikke bildekvaliteten opp til det nivået de beste konkurrentene leverer.
KOMPAKT: Drift HD er et kompakt og solid kamera, men dessverre lever ikke bildekvaliteten opp til det nivået de beste konkurrentene leverer. Foto: Christopher Conradi, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Skjerm og mange knapper

+ Fjernkontroll

+ Rå vidvinkel

- Bildekvaliteten

- Bye fordreining i objektivet

BATTERI: Drift HD byr på muligheten for å bytte batteri. Det er smart om man ofte er ute på lange turer.
BATTERI: Drift HD byr på muligheten for å bytte batteri. Det er smart om man ofte er ute på lange turer. Foto: Christopher Conradi, HjemmePC

Spesifikasjoner: Drift HD

  • Filmmodus: [email protected], [email protected]
  • Stillbilder: 9 megapixel
  • Vidvinkel: 170°
  • Vanntett: Sprutsikker
  • Utskiftbart batteri: Ja
  • Utskiftbar linse: Ja
  • Roterende linse: Ja
  • Minnekort: Micro SD
  • Medfølgende ekstrautstyr: Fjernkontroll, vanntett bakplate, 4 fester
  • Skjerm: Ja

Drift HD er et navn man hører mye av i forbindelse med actionkamera. Og det var med forventninger vi satt det på prøve. Kameraet virker kompakt og solid. En LCD-skjerm på siden av kameraet gir også enkel tilgang til innstillinger samt muligheten til å faktisk se hva du filmer.

Dessverre viser bildekvaliteten seg å være svak. Bildet har mye forvrengning, kontrastene er for høye og fargene sklir over i hverandre og skaper en aldri så liten smørje. I mørket sliter også Drift HD med å vise detaljer. I flere videoer vi filmet var bildet helt svart, mens andre kamera fortsatt hadde et brukbart bilde.

Positivt er det at kameraet kommer med en utskiftbar linse i forkant som kan roteres for å passe forskjellige monteringer. Det følger også med en fjernkontroll som lar deg styre kameraet uten å nødvendigvis å ha direkte tilgang. Løst batteri man kan bytte når man går tom er også fint.

I bakkant av kameraet har man et utskiftbart deksel som lar deg velge om man skal ha tilgang til kontakter som mikrofon og USB, eller om man skal forsegle kameraet for vær og vind. På siden finner vi en LCD-skjerm. Ved å legge skjermen på siden av kameraet får Drift plass til en stor skjerm på et relativt lite kamera. Dette fungerer godt og det er veldig deilig å navigere i menyer man faktisk kan se.

Drift har mange gode punkter og kameraet kjennes kvalitetsmessig veldig bra ut. Men videokvaliteten i denne prisklassen bør være bedre. Det er derfor vanskelig å gi en anbefaling av Drift HD.

Klikk her for å komme tilbake til testen av actionkamera.

Les også:

10 tøffe fotoapper til nettbrett, iPad og Android

Pennen skal selge Galaxy Note 10.1

Test: Samsung 9 serie - Designperle med kraft

Glem alt du kan om Windows - Slik blir Windows 8

SMØRJE: Fargene glir litt utover i Drift HD og det oppleves ikke som sann HD-film. Vi ønsker oss bedre videokvalitet til denne prisen.
SMØRJE: Fargene glir litt utover i Drift HD og det oppleves ikke som sann HD-film. Vi ønsker oss bedre videokvalitet til denne prisen. Foto: Christopher Conradi, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen