D-Link PowerLine HD Day/Night Cloud Camera Kit DCS-6045LKT

Overvåkingskameraet har bare én svakhet

Kameraet har nattsyn og bevegelsessensor - men funker det?

SKREM TYVEN: Et synlig webkamera kan kanskje virke avskrekkende i seg selv. Avbildet webkamera heter D-Link DCS-5010L.
SKREM TYVEN: Et synlig webkamera kan kanskje virke avskrekkende i seg selv. Avbildet webkamera heter D-Link DCS-5010L. Foto: D-Link
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Godt bilde

+ Ser om natten

+ Bevegelsessensor

- Usikker på powerline-rekkevidden

- Trådløst (WiFI) ikke et alternativ

Et overvåkningskamera til hjemmet kan være en smart måte å kunne sjekke om alt er i orden hjemme når man selv er på reise.

De kan også være en måte å vise potensielle tyver at huset er overvåket med smart teknologi.

Bak navnet D-Link PowerLine HD Day/Night Cloud Camera Kit (DCS-6045LKT) skjuler det seg et nettverkskamera som har en innebygd funksjon for såkalt powerline-teknologi.

Kort forklart går dette ut på at kameraet sender datatrafikken via strømnettet ditt.

Rent praktisk skjer dette ved at du kobler en liten Powerline-adapter til en stikkontakt nær ruteren din og drar så en nettverksledning fra denne Powerlan-adapteren til en ledig port på ruteren din. På den måten får du tilgang til webkameraet via nettverket ditt.

Enkelt oppsett

Oppsettet av DCS-6045LKT er ganske greit om du bruker den medfølgende CD-en. Du kan også finne installasjonsprogrammet på nettsiden til D-Link. Her er det stort sett bare å følge oppskriften fra D-Link trinn for trinn og du kommer i mål til slutt.

Vi anbefaler at du finner ut hvor du skal plassere kameraet før du starter installasjonen, for vi opplevde noen ganger at vi måtte resette kameraet og installere det på nytt da vi koblet webkameraet fra strømnettet og flyttet det til en ny plassering.

Rett ut av boksen, og når powerline-adapteren og webkameraet var fysisk nær hverandre, fungerte oppsettet knirkefritt.

Dessverre opplevde vi at det ikke var like samarbeidsvillig når avstanden ble for stor.

Litt knapp rekkevidde

Hos oss gikk grensen på seks-sju meter fra powerline-adapteren (og ruteren) til kameraet. På større avstander sleit vi med å få kontakt med kameraet. Dette gjør bruken naturligvis noe begrenset. Du kan for eksempel trolig ikke plassere DCS-6045LKT i garasjen eller i en utebod et stykke fra ruteren.

Vi tror nok også strømnettet ditt vil avgjøre rekkevidden.

Ser om natten

Kameraet kan «se» om natten via et IR-system, som ifølge spesifikasjonene rekker seks meter.

Spesifikasjoner: D-Link DCS-6045LKT

 • Nettverkstilkobling: PowerLine opp til 200 Mbps
 • Bevegelsessensor: Ja
 • Lydsensor: Ja
 • Varsling via e-post: Ja
 • Kamera: HD CMOS, 1 MP
 • IR-lys: Ja, 6 meters rekkevidde
 • Zoom: Digital zoom, 4x
 • Videooppløsning: Opp til 1280x720 opp til 30 fps
 • Lysstyrke: f/2.0
 • Minnekort: Ja
 • Mikrofon: Ja
KORT REKKEVIDDE: DCS-6045LKT er et godt kamera, men dessverre opplevde vi at rekkevidden til powerline-løsningen var i korteste laget.
KORT REKKEVIDDE: DCS-6045LKT er et godt kamera, men dessverre opplevde vi at rekkevidden til powerline-løsningen var i korteste laget.

Under vanlige lysforhold synes vi bildekvaliteten er noe av det bedre vi har sett på denne typen «overvåkingskamera». Nattmodusen fungerte også godt.

DCS-6045LKT er ment å brukes innendørs. Vi satte det opp slik at webkameraet «så» gjennom vinduet vårt og overvåket en del av uteområdet og garasjen. Det fungerte greit også når det var mørkt ute, så lenge alle sjenerende lys innendørs var slukket.

NATTSYN: DSC-6045LKT har nattsyn. Når det er mørk inne kan kameraet også se relativt greit ut gjennom vinduet ditt om du ønsker å overvåke uteområdet ditt.
NATTSYN: DSC-6045LKT har nattsyn. Når det er mørk inne kan kameraet også se relativt greit ut gjennom vinduet ditt om du ønsker å overvåke uteområdet ditt.

Ser bevegelser

Kameraet har også funksjoner for varsling ved bevegelser i synsfeltet til kameraet.

Dette fungerer nogenlunde greit, men vi erfarte at bevegelsessensoren var i overkant sensitiv i starten. Sensitiviteten kan skrus ned slik at du ikke varsles unødvendig.

Det er også mulig å avgrense området i bildet som overvåkes, slik at du for eksempel kun får varslinger når noen går inn og ut av et bestemt område – for eksempel en garasjeport eller døren inn til huset ditt.

BEVEGELSE: Kameraet kan varsle ved bevegelser i bildet. Området som overvåkes kan også avgrenses.
BEVEGELSE: Kameraet kan varsle ved bevegelser i bildet. Området som overvåkes kan også avgrenses.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning