Contour Roam

Test av Contour Roam

Med «Roam» leverer Contour et veldig anvendelig kamera med god bildekvalitet.

GODT: Contour Roam er et godt kamera som leverer god bildekvalitet til en bra pris.
GODT: Contour Roam er et godt kamera som leverer god bildekvalitet til en bra pris. Foto: Christopher Conradi, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lasermarkør

+ Enkelt å feste og håndtere

+ Mye ekstrautstur tilgjengelig

- Få innganger

- Må via PC-en for å endre innstillinger

PRISFALL: Siden vi gjorde testen har prisen på dette kameraet fallt med nesten 500 kroner. Det gjør dette kameraet til et svært godt kjøp.
PRISFALL: Siden vi gjorde testen har prisen på dette kameraet fallt med nesten 500 kroner. Det gjør dette kameraet til et svært godt kjøp. Foto: Christopher Conradi, HjemmePC

Spesifikasjoner: Contour Roam

  • Filmmodus: [email protected], [email protected]
  • Stillbilder: 5 megapixel
  • Vidvinkel 1080p/720p: 127° / 170°
  • Vanntett: 1 meter
  • Utskiftbart batteri: 2 fester
  • Utskiftbar linse: Nei
  • Roterende linse: Ja
  • Minnekort: Micro SD
  • Medfølgende ekstrautstyr: 2 fester
  • Skjerm: Nei

Contour har på mange måter dominert markedet side om side med GoPro. Det er derfor naturlig å sammenligne Contour Roam med GoPro HD Hero, som ligger noenlunde likt i pris. HD Hero har et knepet forsprang på bildekvalitet. Det er på ingen måte dårlig bildekvalitet på Roam, men HD Hero er hakket skarpere og leverer mer detaljer i skygger og færre utbrente områder.

Det sagt, er Contour i mange tilfeller mer anvendelig enn sin rival. Den er kjappere å ta av og på fester, får plass i trangere rom og har en linse man kan vri. Ut av esken er Contour Roam vanntett ned til en meter, og skal ifølge Contour overleve en god dose gjørme, sand og is. En mer strømlinjeformet utforming og enklere festeanordning gjør at den føles mer håndterlig enn sin erkerival.

En funksjon vi setter høyt på dette kameraet er en laserstrek som peker ut en horisontal linje gjennom filmruten. På denne måten er det enkelt å se hvor man peker og om linsen er rotert slik at den filmer vannrett.

Bryteren for å starte opptak dekker hele oversiden av kameraet og sklir fram og tilbake. Dette synes vi fungerer veldig bra selv med tykke hansker.

Da Roam ikke har en eneste knapp for innstillinger, er man nødt til å endre dette på PC-en før man går ut og filmer. Dette kan være irriterende for eksempel på endring av HD-kvalitet. 1080p har 127 graders vidvinkel, mens 720p har hele 170 grader. Når innstillinger har så mye å si, burde kameraet gitt oss muligheten til å endre dette direkte.

Contour Roam er et anvendelig kamera av høy kvalitet. Siden vi testet kameraet i sommer, har prisen falt med nesten 500 kroner. Det gjør at kameraet bør vurderes sterkt opp mot GoPro HD Hero hvis ikke den lille forskjellen i bildekvalitet er veldig viktig for deg.

Klikk her for å komme tilbake til testen av actionkamera.

Les også:

10 tøffe fotoapper til nettbrett, iPad og Android

Pennen skal selge Galaxy Note 10.1

Test: Samsung 9 serie - Designperle med kraft

Glem alt du kan om Windows - Slik blir Windows 8

MYE BILDEKVALITET FOR PENGENE: Contour Roam er i tet med bildekvaliteten i dette prissegmentet.
MYE BILDEKVALITET FOR PENGENE: Contour Roam er i tet med bildekvaliteten i dette prissegmentet. Foto: Christopher Conradi, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen