Billig pinne gjør TV-en din smart

Nuvro Rockchip 3066

Nuvro Rockchip 3066 skiller seg fra mengden, både negativt og positivt.

BILLIG: Dette er den billigste, men ikke beste Android-minnepinnen du kan kjøpe og koble til TV-en for å gi den ny funksjonalitet.
BILLIG: Dette er den billigste, men ikke beste Android-minnepinnen du kan kjøpe og koble til TV-en for å gi den ny funksjonalitet. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Brukervennlig grensesnitt

+ Billig

- Treg

- Upraktiske porter

BRA GRENSESNITT: Selve brukergrensesnittet til Nuvro Rockchip 3066 er bra, men den er litt treg.
BRA GRENSESNITT: Selve brukergrensesnittet til Nuvro Rockchip 3066 er bra, men den er litt treg. Foto: Produsent

Spesifikasjoner: Nuvro Rockchip 3066

  • OS: Android 4.1.1
  • Prosessor: Cortex A9 Dual-core 1,6 GHz
  • Chipset: Rockchip RK3066
  • RAM: 1 GB
  • GPU: Mali-400
  • Internlagring: 4 GB
  • Minnekort: MicroSD opp til 32 GB
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: Ja
  • Porter: HDMI, USB, Strøm, USB-OTG

De fleste moderne TV-er i dag har innebygde funksjoner for Smart TV, som filmleie, YouTube, internett, Skype med mer. Men ikke alle TV-er støtter alt, og da kan en TV-pinne med Android være en bra løsning.

Nuvro Rockchip 3066 skiller seg fra andre TV-pinner med Android vi har testet. Ikke bare er den billig. Den har også det mest brukervennlige brukergrensesnittet vi har sett en en slik pinne, men dessverre en svært dårlig port-layout.

Nuvro har valgt å legge ved sin egen lille strømledning, istedenfor å bruke MicroUSB som resten. Om du mister eller skader ledningen kan det bli vanskelig å få tak i en ny.

Trangt mellom portene

Strømporten sitter også kloss inntil USB-inngangen, og dermed kan det bli problemer dersom du skal koble til en litt bred USB-kontakt.

På den positive siden har faktisk Nuvro tenkt på at dette er en enhet som skal brukes med en TV. Derfor har de laget et grensesnitt med store tydelige ikoner. Her kan du gå rett til bilder, videoer, apper eller innstillingene. Innstillingene her er også langt mer enkle å forholde seg til enn om du må inn i Android-grensesnittet. Android-innstillingene er fortsatt tilgjengelig om du heller vil bruke dem.

Alt fungerer greit. Det er enkelt å manøvrere seg fram bare ved hjelp av piltaster, sånn som et fjernkontrollgrensesnitt bør være.

Testene våre viser likevel at dette er den tregeste Android-pinnen i testen.

Selv om den kjører en dobbeltkjernet Cortex A9 prosessor og en grafikkprosessor med fire kjerner, så skårer den jevnt over dårligst på benchmarkene våre. Det merkes også i grensesnittet når du har vært innom noen apper. Da begynner det å gå litt tregt.

Brukervennlig

Filmavspillingen fungerer riktignok som den skal, selv om vi nok også her syntes at 1080p-avspillingen ikke er fullt så glatt som den burde.

Nuvro Rockchip 3066 er helt klart den mest brukervennlige Android-pinnen, og det teller. Men treg maskinvare og litt klomsete port-layout trekker karakteren ned.

Les også:

Dette er det beste trådløse hodesettet

Test av iPad mini med Retina-skjerm

Test av iPad Air
PLUGG INN: Putt denne i en ledig HDMI-port og du har en TV som er litt smartere.
PLUGG INN: Putt denne i en ledig HDMI-port og du har en TV som er litt smartere. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning