Cobi.Bike med smart sykkeloppgradering

Nå skal sykkelen din bli smart

Her er systemet som gir sykkelen din automatisk bremselys, alarm og en mengde andre funksjoner.

SMARTSYKKEL: Cobi.Bike har laget et system som gjør at sykkelen din får flere smarte funksjoner.
SMARTSYKKEL: Cobi.Bike har laget et system som gjør at sykkelen din får flere smarte funksjoner.
Publisert Oppdatert

Alarm, bremselys, blinklys, sykkelcomputer og et titalls funksjoner til. Cobi.Bike tar mål av seg til å oppgradere sykkelen din med et system som snakker både med mobilen din og med resten av verden.

Cobi.Bike er et tysk selskap som tar mål av seg til å lage en aldri så lite revolusjon for oss syklister.

De kaller det for «The Connected Bike», som vi på norsk kan kalle for den internettilkoblede sykkel. Selskapet ønsker å lage et produkt som oppgradere en vanlig sykkel til å bli en slags smartsykkel. Det skal skje ved at funksjoner du i dag er vant til finnes som separate enheter, som sykkelcomputer, treningsapp på mobil, lys, baklys, bjelle, alarm med mer skal smelte sammen i en funksjonell enhet – nemlig i Cobi.Bike.

Mobilen som skjerm

Systemet skal kommunisere med mobilen din og skjermen på mobilen er også skjermen til Cobi.Bike. På den måten skal du få opp informasjon som kart, treningsapp, fartsinformasjon, antall kilometer, navigasjon og en hel del andre funksjoner.

Cobi.bike er utstyrt med en frontlykt og en baklykt, som begge  automatisk starter å lyse når du bruker sykkelen. Lyktene lyser både når det er lyst og mørkt – alt for at du skal bli sett i trafikken.

Baklyset fungerer også som et bremselys. Systemet fanger opp fartsreduksjoner og reagerer ved å varsle de som er bak deg ved at baklyset lyser opp som et bremselys.

Blinklys

Via en bryter på styret, Cobi.Bike kaller det for en tommel-joystick, kan du styre mange av funksjonene, som for eksempel blinklys og skifte informasjonsinnhold på skjermen.

Cobi.Bike kan også fungere som en tyverialarm og det skal være mulig å lokalisere en sykkel via andre sykler som er utstyrt med samme system.

Cobi.Bike vil også støtte noen utvalgte elsykler, der du via Cobi.Bike kan justere innstillingene for elmotoren til sykkelen.

Batteriet på Cobi.Bike har en levetid på cirka 6 timer, ifølge produsenten. Ladding kan skje via en dynamo på sykkelen eller ladding via strømnettet.

Kommer til sommeren

Systemet er laget for å kunne brukes for mobiler med skjermer på opp til 5,7 tommer.

Fra produsenten får Klikk Teknologi opplyst at systemet kommer for salg i sommer i Norge og at prisene vil variere fra 160-200 euro alt etter hvilken modell av Cobi.Bike du velger.

I skrivende stund støtter Cobi.Bike en håndfull telefoner, blant annet samtlige nyere iPhone-modeller, Samsung Galaxy S4 og Galaxy S5, Nexus 5, HTC One M8, LG G3, Sony Xperia Z3, for nå nevne noen.

Du kan se en video av Cobi.Bike her. Flere bilder under videoen: Cobi.Bike

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning