TEST: Garmin Vivosmart HR

Vi har fått et nytt favoritt-aktivitetsarmbånd

Har Fitbit omsider fått en verdig konkurrent?

STOR: Garmin Vivosmart HR er litt større enn hovedkonkurrenten Fitbit Charge HR (til venstre).
STOR: Garmin Vivosmart HR er litt større enn hovedkonkurrenten Fitbit Charge HR (til venstre). Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert
OVERSIKT: Appen Garmin Connect gir deg oversikt over hvor aktiv du har vært.
OVERSIKT: Appen Garmin Connect gir deg oversikt over hvor aktiv du har vært. Foto: Skjermbilde

Garmin Vivosmart HR er det nyeste og mest avanserte aktivitetsarmbåndet fra Garmin til nå. Garmin har måtte se seg slått av Fitbit, som har solgt svært godt i Norge. Vivosmart HR det første aktivitetsarmbåndet fra Garmin med kontinuerlig pulsmåling.

I tillegg har Vivosmart HR fått de fleste av funksjonene som Fitbit Charge HR har, som måling av søvn og telling av antall etasjer du går i løpet av en dag.

Utfordrer favoritten

Fitbit Charge HR har lenge vært vår favoritt blant aktivitetsarmbåndene. Årsaken er at Fitbit Charge HR har hatt god brukervennlighet, bra batterilevetid, kontinuerlig pulsmåling, telling av etasjer, søvnmåling og i tillegg er appen er god og informativ.

Den store ulempen med Fitbit er at vi synes den teller litt for mange skritt i løpet av en dag. Den er også raus med å telle antall etasjer vi har gått. Der vi har testet Fitbit mot aktivitetsarmbånd fra andre produsenter, har vi jevnt over funnet at Fitbit teller minst 20 prosent for mange skritt i løpet av en dag.

Ny sjef i byen?

Etter å ha brukt Garmin Vivosmart HR noen uker, er vi blitt mer og mer begeistret for Garmins nye aktivitetsarmbånd. Selv om det er noe tykkere enn Fitbit Charge HR, synes vi Vivosmart HR er behagelig å bruke over et lengre tidsrom. Reimen er myk og behagelig, lett å sette på og den har en vanlig lås slik at den sitter på under alle forhold.

Testen av Garmin Vivosmart HR fortsetter etter bildet.

SKJERM: Vivosmart HR har en skjerm som alltid er på. Den er stor og god og du kan selv velge hva som skal vises som standard på skjermen.
SKJERM: Vivosmart HR har en skjerm som alltid er på. Den er stor og god og du kan selv velge hva som skal vises som standard på skjermen. Foto: Hallvard Lunde

Skjermen er av typen «elektronisk blekk», noe som gjør at klokken viser standardskjermbildet kontinuerlig. Som standard vises klokkeslett og dato, men i innstillingene i appen kan du velge for eksempel antall skritt, puls eller antall etasjer.

Nøyaktig, men…

Garmin Vivosmart HR teller skritt på en konservativ og relativt nøyaktig måte. I vår testrute skilte det bare ett skritt mellom Vivosmart HR og Fitbit Charge HR. Begge bommet med cirka 200 skritt i forhold til vår manuelle telling. Over en hel dag skiller det imidlertid mye på disse to konkurrentene. Faktisk teller Fitbit i snitt over 40 prosent flere skritt enn Vivosmart HR. Basert på tidligere tester av aktivitetsarmbånd har vi også sett at Fitbit er litt aggressiv i den daglige skrittellingen sin, så her stoler vi mest på Garmin.

Nøyaktigheten til etasjetellingen er også god. I en test vi gjorde bommet Fitbit med to etasjer, mens Garmin bommet med tre. I løpet av en hel dag er det likevel Garmin som leverer oss det mest fornuftige anslaget på hvor mange etasjer vi har gått. For eksempel forslår Fitbit at vi en gitt dag har gått 75 etasjer, mens Garmin sier 10 etasjer. Her er Garmin ganske nær, mens Fitbit er helt på jordet.

Spesifikasjoner: Garmin Vivosmart HR

 • Skjermstørrelse: 25,3 x 10,7 mm, 160 x 68 punkter
 • Berøringsskjerm: Ja
 • Batterilevetid: 4-5 dager (5 dager oppgitt)
 • Størrelse: 136-187 mm (vanlig), 180-224 mm (XL), 21 mm bred, 12,3 mm tykk.
 • Vekt: 29,6/32 gram (vanlig/XL)
 • Kontinuerlig pulsmåling: Ja
 • Skritteller: Ja (manuelle/automatiske mål)
 • Etasjeteller: Ja
 • Søvnmåler: Ja
 • Varslinger: Ja, mail, sms etc.
 • Varsel for passivitet: Ja (bevegelseslinjen)
 • Automatisk synkronisering PC/mobil: Ja
 • Annet: Vanntett (5 ATM)

Slapp pulsmåler

Vi har ikke veldig gode erfaringer med pulsmålingen som utføres av denne typen aktivitetsarmbånd. Erfaringsmessig så henger de ikke raskt nok med når pulsen endres hurtig og de henger sjelden med helt opp når pulsene blir ordentlig høy. Slik er det også med Garmin Vivosmart HR. Her synes vi resultatene varierer mye. Noen ganger henger den godt med, mens andre ganger påstår den vi har hvilepuls når vi hiver etter pusten og svetten renner og pulsen for lengst har passert 150. Se derfor på pulsmålingen som «veiledende». Hvilepulsen vår traff den imidlertid bra på.

Testen av Garmin Vivosmart HR fortsetter etter bildet.

INGE LYS: Vivosmart HR har ingen lys som blinker, slik Fitbit Charge HR har. Det gjør at man ikke blir like forstyrret på kvelden/natten.
INGE LYS: Vivosmart HR har ingen lys som blinker, slik Fitbit Charge HR har. Det gjør at man ikke blir like forstyrret på kvelden/natten. Foto: Hallvard Lunde

Søvnregistreringen fungerer også ganske greit. Garmin registrerte jevnt over noe flere minutter søvn enn hva vi så hos Fitbit Charge HR. Trolig er det mest riktige resultatet et sted midt mellom Garmin og Fitbit.

God app

Garmin har også en god app i Garmin Connect. I appen får vi god informasjon og den synkroniserer raskere enn forrige gang vi testet et Vivosmart-produkt. Appen lar deg velge om du skal sette skrittmål automatisk eller manuelt. Velger du automatisk, vil appen tilpasse målet til formen din. På den måten har du alltid noe å strekke deg mot. Det er ganske smart. Det ser også ut til å fungere bra, selv om vi synes vi litt for ofte oppnådde dagskvoten vår med litt for lite aktivitet. Vi liker også godt at vi kan endre skrittmålet for kun én dag.

Vi liker også godt «bevegelseslinjen» til Vivosmart HR. Sitter du i ro for lenge, noe som vist nok er vitenskapelig bevist er usunt, så ber den deg om å bevege deg. Når du har gått noen skritt og har fullført «bevegelseslinjen», får du en ny tidskvote for «sitting».

Oppsummering

Garmin Vivosmart HR har veldig mye bra å by på. Den kan stort sett måle seg med det beste aktivitetsarmbåndet på markedet, som til nå har vært Fitbit Charge HR. Vivosmart HR har nå kontinuerlig pulsmåling, den har en stor og god skjerm, den har fått en veldig rask og bra app og Garmin har utstyr du kan vokse med om du vil ha en mer avansert treningsklokke på et senere tidspunkt. Appen til Garmin har mye bra statistikk og den kan automatisk tilpasse seg formutviklingen din. Som prikken over i-en er Vivosmart HR vanntett og du kan bruke den i svømmehallen, men den teller dessverre verken distanse eller antall lengder.

Testen av Garmin Vivosmart HR fortsetter etter bildet.

STOR: Garmin Vivosmart HR (til høyre) er noe større enn Fitbit Charge HR.
STOR: Garmin Vivosmart HR (til høyre) er noe større enn Fitbit Charge HR. Foto: Hallvard Lunde
PROPRIETÆRE: Både Garmin Vivosmart HR og Fitbit Charge HR har sin egen proprietære kontakt. Vi ønsker oss standard USB.
PROPRIETÆRE: Både Garmin Vivosmart HR og Fitbit Charge HR har sin egen proprietære kontakt. Vi ønsker oss standard USB. Foto: Hallvard Lunde

Prisen på Garmin Vivosmart HR og Fitbit Charge HR er så å si identisk. Hvilken av disse to du bør velge er vanskelig å si. Garmin er litt større og litt mer maskulin, mens Fitbit Charge HR er litt slankere og den fås i flere farger. Har du planer om å skaffe deg en litt mer avansert pulsklokke på sikt, kan Garmin være det smarte valget. Hva de rundt deg har av utstyr spiller også en rolle. Begge har nemlig sosiale funksjoner der du kan sammenligne deg med andre brukere innen samme økosystem.

Garmin Vivosmart HR er uansett en svært potent utfordrer til Fitbit Charge HR.

Testen av Garmin Vivosmart HR fortsetter etter bildet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning