Tekniske julegaver

40 smarte teknogaver

Glad og god jul. Her er dingsene som gjør suksess på julekvelden.

DETTE VIL DU HA: Vi har smalet 40 teknojulegaver som garantert gir jubel på julekvelden.
DETTE VIL DU HA: Vi har smalet 40 teknojulegaver som garantert gir jubel på julekvelden. Foto: Illustrasjon, HjemmePC
Publisert Oppdatert
POPULÆR: Mobilhøyttaleren Music Angel Friendz er blitt solgt i over 300.000 eksemplarer i Norge. Men siden de kan seriekobles, så gjør det ikke noe om du gir bort en slik i gave til en som alt har en slik høyttaler.
POPULÆR: Mobilhøyttaleren Music Angel Friendz er blitt solgt i over 300.000 eksemplarer i Norge. Men siden de kan seriekobles, så gjør det ikke noe om du gir bort en slik i gave til en som alt har en slik høyttaler. Foto: Tove Fossnes Produsent

Han elsker det og hun elsker det. Dingser. Harde pakker er populært og her har vi plukket ut et knippe produkter vi tror mottageren vil juble for å pakke opp på julekvelden.

De mest populære

Vi har alt kåret iPad mini til årets julegave. Vi testet den til en 6-er og prisen for den rimeligste utgaven (2.590 kroner) gjør at den er innen rekkevidde for mange. Den kompakte størrelsen gjør også at iPad mini egner seg godt for barn.

Etter iPad mini, er det nok ny mobil som står øverst på ønskelisten hos mange. Her er nok nye iPhone 5 førsteønsket hos mange i den litt yngre aldersgruppen. Ifølge en undersøkelse fra e-postmarkedsføringsselskapet Apis, så har 1 av 3 som bruker e-post på mobilen en iPhone.

Minst like populær blir du nok om du pakker inn en Samsung Galaxy S III. Dette er i øyeblikket den mest populære Android-mobilen. I denne prisklassen kan også gigantmobilen Samsung Galaxy Note II være et alternativ.

Synes du iPhone og Galaxy S III er i dyreste laget, så finnes det svært gode og rimelige alternativer. Huawei G300 er en superbillig (1.295 kroner) mobil med Android 4 og 4 tommers skjerm og en mobil som kan være et bra alternativ til både barn og unge. Alternativt kan du plukke med deg testvinneren fra HjemmePC tidligere i høst, Huawei Honor til cirka 1.800 kroner. I tillegg finnes det en rimeligere versjon av Galaxy S III, med navnet Galaxy S III mini, som er priset til cirka 2.800 kroner.

Rimelige dingser

Mobiler og nettbrett er dyre gaver, men man kan spre juleglede også med rimeligere dingser. Minihøyttaleren Music Angel Friendz kan det være fare for at mottageren alt har, siden det bare i Norge er solgt 300.000 enheter av den kompakte mobilhøyttaleren. Men det er en svært bra og rimelig høyttaler som selges til 199 kroner i enkelte butikker.

Mobildeksler kan også være en enkel, billig og bra gave. Har mottageren en mobil fra de mest kjøpte merkene, får du garantert kjøpt mobildeksler for en rimelig penge. Vil du gjøre det litt mer personlig kan du bestille cover både til mobilen og til nettbrettet med ditt eget personlig motiv. Hos Eurofoto får du for eksempel kjøpt personlige deksler til iPad for 225 kroner.

PC ikke kjempedyrt

AIR PLAY: Det finnes mange høyttalere som støtter Apples Air Play-teknologi, men stadig flere får også støtte for både Air Play og Bluetooth.
AIR PLAY: Det finnes mange høyttalere som støtter Apples Air Play-teknologi, men stadig flere får også støtte for både Air Play og Bluetooth. Foto: Michael Berg Photography
BILLIG: Huawei G300 er en billig og bra Android-mobil. Du får en 4 tommers skjerm og Android 4.0.
BILLIG: Huawei G300 er en billig og bra Android-mobil. Du får en 4 tommers skjerm og Android 4.0. Foto: Produsent

En PC i julegave høres dyrt ut, men er i mange tilfeller mye rimeligere enn de meste avanserte mobilene og nettbrettene. For noen år siden var mini-PC-ene superpopulære, men nå er lagrene fulle av denne PC-typen og du får dem svært rimelig. Hos PS.no kan du for eksempel få en mini-PC med 10 tommers skjerm til 1.795 kroner. Dette er en PC som egner seg som en enkel «reise-PC» eller som en enkel PC til barn eller de som bare trenger en PC til e-post og surfing. Normale PC-er får du for ned mot 3.000 kroner. Er du uvant med å kjøpe PC hjelper det å vite hva du bør spørre PC-selgeren om og kunne litt om hva du skal se etter når du skal kjøpe PC.

Selv om lette, billige og bærbare PC-er er salgsvinnerne, så er det fortsatt mange som bygger sin egen PC. Det er både lett og morsomt å bygge sin egen PC og noen vil nok sette ekstra pris på å få en eske med komponenter som de kan bygge sin egen PC av. Er du usikker på hva du skal kjøpe, kan du hver måned lese spesifikke handlelister i bladet HjemmePC.

Til bilen

En smart gave til kjøre- og snakkesalige personer er en smart handsfri til bilen. Denne løsningen kobler seg til bilens FM-radio slik at du kan høre samtalen og spille musikk via bilens musikkanlegg. En Bluetooth-variant finner du i Supertooth HD som fikk en 6-er i vår test.

Jakter du kun på en fleksibel holder for mobiltelefonen, kan Oso Spacemount være en god gave.

Til bil-mekkeren kan en liten dings og en app være en god gave som gjør at man får tilgang til informasjon fra bilen, som feilkoder og informasjon om motorens tilstand.

De beste fotogavene

Fotogaver er alltid populært. Har du en blogger som skal ha gave, kan Samsungs trådløse kompaktkamera med en vippbar skjerm være en flott gave. Til action- og friluftssøkende personer kan et actionkamera (hjelmkamera) også være en flott gave. Testvinneren fra vår test tidligere i år, Go Pro HD Hero 2, finnes nå i en ny versjon, Go Pro Hero 3. Nykommeren koster drøyt 3.000 kroner, men du får Go Pro Hero 2 for 1.590 kroner.

I en litt annen klasse finner vi trådløse overvåkingskamera til privat bruk. D-Link DCS-5222L er et relativt avansert kamera til cirka 1.800 kroner.

Gaver for den «late»

Ser du mørkt på utsiktene til å igjen måtte tilbringe lange dager og kvelder sammen med andre stressede julegaveshoppere på byens kjøpesentre med handlekaos og lange køer? Da har vi løsningen her. Du kan for eksempel kjøpe gavekort på iTunes (musikk, film og e-bøker) om brukerne har et produkt fra Apple, som iPhone eller iPad. Til filmelskere kan du kjøpe gavekort på Netflix eller ViaPlay. Hos Bladkiosken eller Bladkongen finner du garantert et magasin som treffer gavemottageren. HjemmePC for de teknologiinteresserte, Vi Menn for leseglade menn og Mann for den litt yngre og urbane typen. På den feminine siden kan du velge alt fra Det Nye via Kamille, Norsk Ukeblad, Hjemmet og Familien. Og til de yngre finnes det tegneserier som Donald, Kaptein Sabeltann, Billy og mange flere.

BILLIG IPHONE: iPod Touch kan være en rimeligere variant løsning enn iPhone. På nye iPod Touch kan du gjøre alt som på en iPhone - uten å ringe. Men du kan bruke Facetime, Skype og sende meldinger til andre iOS-enheter.
BILLIG IPHONE: iPod Touch kan være en rimeligere variant løsning enn iPhone. På nye iPod Touch kan du gjøre alt som på en iPhone - uten å ringe. Men du kan bruke Facetime, Skype og sende meldinger til andre iOS-enheter. Foto: Apple
BLING: Utvalget av deksel til mobiltelefoner er kjempestort. Spesielt stort er utvalget til iPhone og Samsung Galaxy S III.
BLING: Utvalget av deksel til mobiltelefoner er kjempestort. Spesielt stort er utvalget til iPhone og Samsung Galaxy S III.

Du kan også kjøpe gavekort på musikktjenester som Wimp og Spotify.

Felles for disse gavene er at du stort sett får med gavekort som du kan laste ned, skrive ut og putte i en konvolutt. Det gjør at du kan gjøre unna julehandelen ganske raskt nesten uten å måtte forlate sofaen.

Musikalske gaver

Trådløse høyttalere finnes det et svært stort og variert utvalg av. Spesielt mange finnes det for Apples Air Play. Vi har tidligere testet trådløse høyttaler som Libratone Zipp og PC-høyttalere som fantastiske Bower & Wilkins MM-1. Men det finnes også dokkinghøyttalere for Android og det kommer stadig flere modeller som både støtter Air Play og Bluetooth. Kjøper du en høyttaler med Bluetooth er du sikker på at alle kan bruke den. Air Play kan kun brukes av Apples produkter. Alternativt kan du velge Sonos som kan brukes av både Android og Apple via en egen Sonos-app.

Litt av hvert

Fortsatt ingen ideer som frister? Hva med en Apple TV til 799 kroner? Da får du en liten fin sak som du kan bruke sammen med Netflix eller du kan leie film via iTunes.

Selv om barna ønsker seg iPhone og du synes det er for dyrt, finnes det en rimeligere inngang til Apples univers. Løsningen heter iPod Touch. Fjerde generasjon iPod Touch kan fortsatt kjøpes i enkelte nettbutikker for ned mot 1.290 kroner, mens femte generasjon koster fra 2.380 kroner. Med femtegenerasjon får du en retinaskjerm og alt det andre iPhone 5 har - men du kan ikke ringe. Men du kan bruke Facetime, Skype og sende meldinger til andre iOS-enheter.

MERK: Merkevarene HjemmePC, Mann, Vi Menn, Familien, Norsk Ukeblad, Familien, Hjemmet, Kamille, Det Nye, Billy, Kaptein Sabeltann og Billy er eid av Egmont/Egmont Hjemmet Mortensen som også står bak Klikk.no.

Les også:

Test av Nokia Lumia 920

300.000 har kjøpt denne minihøyttaleren

Dette kameraet skremmer tyvene

BLOGGERENS DRØMMEKAMERA: Dette kameraet må være en drøm for alle såkalte rosabloggere. Den vippbare skjermen gjør det enkelt å ta selvportretter. Da slipper du dårlige webkamerabilder eller bilder der det synes tydelig at du har tatt bildet selv.
BLOGGERENS DRØMMEKAMERA: Dette kameraet må være en drøm for alle såkalte rosabloggere. Den vippbare skjermen gjør det enkelt å ta selvportretter. Da slipper du dårlige webkamerabilder eller bilder der det synes tydelig at du har tatt bildet selv. Foto: Samsung

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning