En mindre og billigere versjon av Samsungs storselgende toppmobil, Samsung Galaxy S III, skal løfte Samsung til nye høyder. Samsung Galaxy S III Mini heter den og får en 4 tommers skjerm, svakere maskinvare, men får nyeste versjon av Android (4.1 Jelly Bean).

Prisen blir også en del lavere. I dag koster Galaxy S III cirka 4.300 kroner. Den nye Galaxy S III Mini får en anbefalt utsalgspris på 2.900 kroner, men erfaringsmessig havner den reelle prisen noen hundredelapper under dette prisnivået. Det betyr at du trolig sliper unna med rundt 2.600 kroner. For den prisen får du likevel med alle de kule funksjonene som finnes på Galaxy S III og du kan smykke deg med at du har en S III i lommen.

Designet er også så å si identisk med "storebror" - bare at den er krympet.

Prosessoren i Galaxy S III Mini blir en tokjerneprosessor på 1 GHz og får kun 1 GB intern minne, men har plass til et eksternt minnekort på 32 GB. Kameraet er på 5 megapiksler. Samsung Galaxy S III Mini er i salg fra uke 46.

Trolig blir Samsung Galaxy S III Mini å finne som "1-krones mobil" koblet til mobilabonnementer som er moderat priset.

Les også:

10 skjulte perler i iOS 6

TEST: Så bra er iPhone 5

Guide: Slik bygger du PC

Endelig kommer TomTom til Android

IDENTISK: Samsung Galaxy S III Mini har et design som er identisk med storebror. Den visuelle forskjellen er størrelsen.=

IDENTISK: Samsung Galaxy S III Mini har et design som er identisk med storebror. Den visuelle forskjellen er størrelsen. © Produsent

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!