Toshiba Qosmio X70-A-112

Stasjonærerstatteren

Qosmioene fra Toshiba er ute i ny versjon, og dagens modell har ekstra mye minne.

METALLIC: Designen på X70 er frisk med mye rødt, og en slags rødbrun farge på de andre flatene.
METALLIC: Designen på X70 er frisk med mye rødt, og en slags rødbrun farge på de andre flatene.
Publisert Oppdatert
Vi er ikke spesielt glad i klikkeplater, og særlig ikke på en spillmaskin. Pekeplaten ellers er heldigvis upåklagelig kjapp og presis.
Vi er ikke spesielt glad i klikkeplater, og særlig ikke på en spillmaskin. Pekeplaten ellers er heldigvis upåklagelig kjapp og presis.

Spesifikasjoner for Toshiba Qosmio X70-A-112

 • Prosessor: Intel Core i7 -4700MQ
 • Grafikk: Intel HD Graphics 4600
 • Grafikk: Nvidia GeForce GT 770M / 3 GB
 • RAM: 32 GB
 • Lagring: 256 GB / SSD
 • Lagring: 1000 GB / 5400 opm
 • Skjerm: 17 tommer, TN, blank
 • Oppløsning: 1920 x 1080 piksler
 • Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth
 • Ethernet: 1000 Mbps
 • Kamera: 1 megapiksel
 • OS: Windows 8 64-bit
 • Vekt: 3,4 kg

Toshiba er på plass med en oppgradert versjon av Qosmio-serien, men på utsiden er lite endret siden forrige generasjon. Designen er fortsatt preget av runde kanter og myke former, der overflatene har en slags rødbrun farge og riflet mønster. Basen har sider i rød metallic og det piffer opp utseende til gaming-nivå.

Lett med bra design

Basen er tykk, men maskinen veier litt mindre enn konkurrentene. Likevel er det lite å utsette på byggekvaliteten, for basen er stabil og det er bare området under det optiske drevet som ganske lett klemmes sammen. Skjermlokket er hardt og beskytter mot gjennomslag til skjermen.

Tastaturet har rødt baklys og det passer bra til resten av maskinen. Tastene er glatte og helt flate, med middels vandring og litt ullen tastemotstand. Ikke midt i blinken for en spiller, men det er kanskje en vanesak. Tastene er i alle fall nesten lydløse.

God presisjon i pekeplaten

Pekeplaten er stor og behagelig glatt. Den har klikkfunksjonen integrert i platen og selv om det ikke er en favoritt så fungerer løsningen ganske bra.

Klikkeområdene er merket med opphøyde streker man lett kjenner med fingertuppene. Responsen og presisjonen er særdeles god.

Grei skjerm

Skjermen har glanset front og bra lysstyrke. Refleksjoner kan derfor bli et problem, men vi opplevde ikke problemer under normale lysforhold innendørs. Innsynsvinklene fra TN-panelet er ikke så veldig gode, men vi har sett verre enn dette panelet klarer.

Fargegjengivelse og kontrast ser ut til å være god, og sort ser ut som sort.

Harman Kardon har bidratt til lyden fra de innebygde høyttalerne, og den ligger solid plassert i øvre sjikt. Lydbildet blir en antydning masete på høyt nivå, men holder man seg unna toppene er lyden meget god. Toshiba har gitt X70 vanvittige 32 GB minne, og det gjør den meget godt egnet som skrivebordserstatter for dem som bruke minnehungrige programmer.

En kraftig prosessor og grafikkbrikke klarer alt av spill, men man må av og til gå litt ned i bildekvalitet for å få nok bilder i skjermens foretrukne oppløsning.

Blir litt varm

Ved lett bruk er den stillegående, mens den blir godt hørbar ved tung bruk. Både over- og undersiden blir varm ved langvarig belastning.

Qosmio har det vi forventer av tilkoblinger, men vi kunne kanskje ønsket oss DisplayPort og trådløst AC-nettverk.

Konklusjon

Med X70 har Toshiba laget en spillmaskin, som helst fungerer som en stasjonærerstatter.

Den har et litt svakere grafikkort enn resten av gjengen, men duger likevel meget godt, bare man går litt ned i bildekvalitet.

For dem som skal ut på tur spiller det kanskje en rolle at den er lettest og nettest av testdeltagerne, men hjelper ikke når batteritiden er temmelig dårlig.

Les også:

Dette må du vite når du kjøper trådløs ruter

Super minihøyttaler til mobilen

Disse TV-pinnene gir deg smart TV på TV-en
MØNSTER: Riflemønsteret på lokket finner vi igjen på håndleddsstøtten.
MØNSTER: Riflemønsteret på lokket finner vi igjen på håndleddsstøtten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning