Surface Book og Surface Pro 4

De første anmeldelsene

De første testene av Surface Book og Surface Pro 4 har tikket inn. Her er testernes førsteinntrykk.

NOEN BEDRE? Surface Book skal være den råeste PC-en på markedet. De første testene av Microsofts første PC er stort sett positive, men mange reagerer på prisen.
NOEN BEDRE? Surface Book skal være den råeste PC-en på markedet. De første testene av Microsofts første PC er stort sett positive, men mange reagerer på prisen. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Microsoft lanserte nylig sin første PC, Surface Book, og en oppgradert versjon av hybrid-PC-en Surface Pro 4. De første testene av Microsoft Surface Book og Surface Pro 4 er allerede lagt ut på nettet. De fleste er ganske positive til begge enhetene, men kritikken går først og fremst på stiv pris.

Les også: Test av Microsoft Lumia 950 og Lumia 950 XL. Mobilene som også kan brukes som "PC".

Surface Book

Surface Book er den første PC-en laget av Microsoft. Meningen er at den skal være konkurransedyktig med MacBook Pro fra Apple.

God skjerm

Arstechnica.com synes den nye PC-en fra Microsoft har god skjerm, tastatur og design. Det som ikke er så bra er at PC-en leveres uten egen grafikkprosessor, og at PC-en er for dyr.

Digitaltrends.com mener Microsoft har lyktes godt med sin nye PC, og mener den er ganske anvendelig til ulike typer oppgaver. PC-en ser ganske solid ut og den har god skjerm. Batterilevetiden derimot er ganske dårlig, og prisen er for stiv for mange, mener anmelderen.

BRETT: Skjermen på Surface Book kan brettes 180 grader rundt på samme måte som du gjør på et magasin.
BRETT: Skjermen på Surface Book kan brettes 180 grader rundt på samme måte som du gjør på et magasin. Foto: Produsent

Kostbare utvidelser

CNet.com skriver at Surface Book sin sterke side er god ytelse og god skjerm, og at den har mange gode funksjoner. Det som drar ned er kostbare utvidelsesmulighet, hvis du for eksempel skal skaffe deg Nvidia grafikkprosessor eller ha mer lagringsplass. CNet.com gir PC-en karakteren 8,2 av 10.

Engadget.com mener Surface Book er den ultimate PC-en, og gir den karakteren 87 av 100. Det beste med denne PC-en er ifølge Engadget god design, skjerm, tastatur, ytelse og batterilevetid. Dette med god batterilevetid gjelder forresten kun hvis PC-en brukes som en PC. Det som er for dårlig, mener Engadget, er store oppgraderingskostnader og at batterilevetiden er dårlig hvis maskinen brukes som et nettbrett.

Gizmodo.com.au sier i sin test av Surface Book  at den er såpass god at anmelderen vurderer å gå tilbake til Windows. Det positive med denne PC-en er først og fremst god design, Det som drar ned Surface Book er ifølge denne anmelderen prisen.

Imponerende batterilevetid

Laptopmag.com konkluderer med at Microsofts PC har imponerende skjerm og batterilevetid. Ytelsen er også ganske god. Den høye prisen trekker ned.

I PCmag.com sin test av Surface Book trekker de frem at PC-en har god skjerm, ytelse, design og god batterilevetid. Det som først og fremst trekker ned er høy pris.

PCWorld.com gir Microsofts nye PC god karakter. Her trekkes fram god batterilevetid og god skjerm. Det som trekker ned er at PC-en er stor, tung og dyr.

The Verge er godt fornøyd med den nye PC-en, og gir den karakteren 8,3 av 10. Det som først og fremst er bra er tastaturet, skjermen og ytelsen, men det er batterilevetiden som imponerer mest. Det som TheVerge mener svakheten er designen generelt, og at PC-en er ganske tung.

TYNN: Ja, så tynn er Surface Book 4. Legg merke til hengselen.
TYNN: Ja, så tynn er Surface Book 4. Legg merke til hengselen. Foto: Produsent

Upraktisk, men lekker

ZDNet.com har publisert en uhøytidelig brukertest av journalist og Microsoft-ekspert Mary Jo Foley. Hun mener den nye PC-en fra Microsoft er en god PC, men at den ikke innfrir alle forventninger til en optimal PC. Det positive med denne PC-en, mener Foley, er at den er ganske lekker med et godt tastatur. Det er ingen tvil om at dette er en solid PC, sier Foley. Problemet er at PC-en er upraktisk i ulike situasjoner, for eksempel til å jobbe med på fanget, mener Foley.

Vi har ikke fått noen indikasjoner på at Surface Book kommer for salg i Norge før jul, så her må du nok smøre deg med tålmodighet om du ikke vil handle fra USA. Husk da på  at du da ikke får norsk tastatur.

Surface Pro 4 - hva sier testene?

Surface Pro 4 er nettbrettet som Microsoft mener kan erstatte din PC.

Arstechnica.com konkluderer med at Microsofts enhet er et godt nettbrett, men at det ikke fungerer som en fullblods PC. Skjermen og tastaturet er bra, men nettbrettet er ganske dyrt, mener denne anmelderen,.

CNet.com gir dette nettbrettet karakteren 8,5 av 10, og mener dette er et Windows-nettbrett i toppsjiktet. Det som er bra er skjermen, designen og gode funksjoner. Det som ikke er bra er at du må kjøpe et tastatur ekstra, pluss at batterilevetiden kunne vært bedre.

Engadget.com mener dette nettbrettet faktisk kan erstatte en PC. Anmelder mener denne enheten fungerer bra både som nettbrett og som en PC, og at Type Cover-tastaturet og Surface Pen har fått store forbedringer. Derimot slaktes batterilevetiden, pluss at Type Cover-tastatur er et dyrt ekstrautstyr.

Digitaltrends.com skriver at denne Surface-versjonen er en klar forbedring fra Surface Pro 3. Det positive er skjermen, høyttalerne og ytelsen, pluss at Type Cover-tastaturet og Surface Pen fungerer bra. Det som trekker ned er at det er ganske tungt, sammenlignet med andre nettbrett. Batterilevetiden kunne også være bedre, spesielt hvis nettbrettet er i aktivt bruk.

Laptopmag.com mener nettbrettet har god skjerm og et imponerende Type Cover-tastatur. Ytelsen er også ganske god. Det som trekker ned er ganske dårlig batterilevetid.

FARGERIKT: Type Cover-et til Surface Pro 4 blir nytt. Dette er også kompatibelt med forgjengeren Surface Pro 3.
FARGERIKT: Type Cover-et til Surface Pro 4 blir nytt. Dette er også kompatibelt med forgjengeren Surface Pro 3. Foto: Produsent

PC-erstatter

Techradar.com mener dette nettbrettet fra Microsoft er så bra at det kan erstatte en PC. Det som er bra er skjermen, Type Cover-tastaturet og Surface Pen. Det som kunne vært nedre er batterilevetiden.

DOKKING: Denne dokkingstasjonen kan du bruke både sammen med Surface Pro 4, Surface Book og ikke minst Microsofts nye mobiler, som Lumia 950 og Lumia 950 XL.
DOKKING: Denne dokkingstasjonen kan du bruke både sammen med Surface Pro 4, Surface Book og ikke minst Microsofts nye mobiler, som Lumia 950 og Lumia 950 XL. Foto: Produsent

PCmag.com fremhver at Surface Pro 4 er en klar forbedring fra Surface Pro 3. Det positive er god skjerm, ytelse og batterilevetid. Type Cover-tastatur og Surface Pen fungerer også bra. Nettbrettet er imidlertid ganske dyrt.

PCWorld.com mener det beste med Microsofts nettbrett er god ytelse, og at Microsoft tilbyr nå bedre Type Cover-tastatur. Det som ikke er bra er at batterilevetiden er dårligere enn i versjon 3, og PCWorld er heller ikke imponert over Surface Pen.

TheVerge gir nettbrettet karakteren 8,0 av 10. Det positive er ytelsen, designen, skjermen og hvor lett nettbrettet er. Derimot mener anmelder at dette nettbrettet ikke fungerer særlig godt med å jobbe med på fanget, og at det er for dyrt.

Surface Pro 4 kan forhåndsbestilles nå. De første får sin utgave i slutten av november. Den rimeligste utgaven av Surface Pro 4 koster 9.990 kroner, mens du må ut med 23.990 kroner for toppmodellen.

Les også: Test av Surface Pro

Likte du denne artikkelen? Følg oss gjerne på Facebook og meld deg på vårt nyhetsbrev!

STØTTE: Surface Pro 4 har beholdt den velkjente støtten fra tidligere modeller.
STØTTE: Surface Pro 4 har beholdt den velkjente støtten fra tidligere modeller. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning