HP Spectre x360 13-4280no

Topp-konvertibel med OLED

HPs lekre konvertible 13-tommer kommer med ny innmat, og vår toppspesifiserte maskin har OLED-skjerm!

BRETTET: X360 er en konvertibel, der man rett og slett bretter skjermen rundt basen for å bytte mellom modi.
BRETTET: X360 er en konvertibel, der man rett og slett bretter skjermen rundt basen for å bytte mellom modi. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Vi testet HPs konvertible Spectre X360 13 for litt over et år siden, og utseendet ser ikke ut til å være endret. Det er helt greit, for designen er stilren, og i likhet med Spectre 13 har X360 fått HPs nye farger i aske og kobber. Sammen med avrundede hjørner gir fargevalget maskinen et stilig art deco-preg.

Aluminium over det hele bidrar til overbevisende byggekvalitet, og den lette konstruksjonen er så solid at det knapt er mulig å bøye på verken skjermlokk eller base. Det er heller ikke antydning til knirking eller andre ulyder, så X360 havner helt i toppsjiktet uansett klasse.

Utrolig skjerm

Det som virkelig tar X360 til nye høyder, er den berøringsfølsomme OLED-skjermen. Førsteinntrykket er kraftfulle farger, suveren kontrast og et sortnivå vi aldri har sett maken til. Måleutstyret vårt kan gå ned til 0,2 cd/m², så resultater mellom 0 og 0,205 cd/m² bekrefter inntrykket at sort er nattsvart, uten at vi kan kvantifisere det. Maks lysstyrke på 380 cd/m² gir et kontrastnivå som ligger på mange tusen.

Les også: Test av Garmin Vivoactive HR - aktivitetsarmbånd med puls og GPS

SRGB og Adobe RGB gjengis fullstendig, og i Adobe RGB treffer panelet meget godt på fargene. Bildet har en anelse rødstikk, og skal man være pirkete er ikke alt helt perfekt. Ser man nøye etter kan uskalert, hvit tekst mot farget bakgrunn få noe fargesmitte. Sitter man på skrå endres ikke lysstyrken, men man får noe endring i fargegjengivelse. Det er også mulig å ane ghosting, men dette vil nok bare de særeste legge merke til. Totalt sett gir OLED-skjermen det desidert beste bildet vi har sett på en bærbar til nå.

Lyden fra de integrerte høyttalerne er meget bra på tale, og lydnivået er høyt på maks, uten skurr. Musikk mangler bass, men er helt greit å lytte til.

Tastaturet har god skrivekomfort, for vandringen er ganske lang og trykkpunktet fast. Pekeplaten er stor, med god presisjon, noe som også gjelder skjermen.

Kraftig lavvolt

Som seg hør og bør er innmaten oppdatert med Skylake, og en Core i7 6560U og Iris 540 gir god ytelse. 8 GB minne er som forventet og svært rask 512 GB brikkedisk gir kjapp respons og nok lagring til det meste. I forhold til fjorårets X360, med Core i7 i Broadwell-tapning, er ikke forskjellene i grunnytelse store. Intels oppgraderte Iris 540 er bedre til spilling enn HD Graphics 5500, og man kan forvente å dra det meste av litt nyere spill i lav kvalitet og oppløsning. Det duger nok for mange som bare spiller av og til. Nå er ytelsen omtrent på nivå med de svakeste, dedikerte grafikkbrikkene.

Les også: Test av Huawei Matebook - en lekker Surface-klone

ART DECO: Aske, kobber og runde hjørner drar tankene i retning av art deco.
ART DECO: Aske, kobber og runde hjørner drar tankene i retning av art deco.

Ved hard bruk blir X360 varm på undersiden, men vi synes viften er mer dempet enn på forgjengeren. Den er hørbar, men det blir ikke særlig plagsomt. Ved lett bruk er maskinen helt stille og kjølig.

Tilkoblingene er noe aldrende, og med en så stiv pris hadde vi forventet mer enn tre USB 3, mini DisplayPort og HDMI. Det trådløse AC-nettet havnet rett under 600 Mbps, noe som er meget bra. Batteritiden på 3t 40 min i vår variertbrukstest, blir nok noen timer til ved lett bruk. Dessuten målte vi ingen forskjell i batteritid på maks lysstyrke kontra 35 % lysnivå.

Spesifikasjoner: HP Spectre x360 13-4280no

 • Prosessor: Intel Core i7-6560U
 • Grafikk: Intel HD Graphics 540
 • RAM: 8 GB
 • Lagring: 512 GB, NVMe M. 2 SSD
 • Skjerm: 13,3 tommer, OLED, blank, berøring
 • Oppløsning: 2560 x 11440 piksler
 • Trådløst: 802.11 AC, Bluetooth
 • Ethernet: Via USB
 • Kamera: Ja
 • OS: Windows 10
 • Vekt: 1,37 kg (vår måling)

Vil du lese flere slike saker? Skaff deg et abonnement på HjemmePC.

Testresultater for HP Spectre x360 13-4280no.
Testresultater for HP Spectre x360 13-4280no. Foto: HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning