HP Spectre X360 13-4080no

Gjennomført og veldesignet

HP er flinke til å lage konvertible bærbare og Spectre X360 føyer seg pent inn i rekken. Men nomadenes drøm er den ikke.

EKSKLUSIV: Skarpe kanter, buede hjørner og børstet og frest aluminium gir Spectre X360 et utseende og en kvalitetsfølelse som går utenpå det meste.
EKSKLUSIV: Skarpe kanter, buede hjørner og børstet og frest aluminium gir Spectre X360 et utseende og en kvalitetsfølelse som går utenpå det meste. Foto: Andreas Jahren
Publisert Oppdatert

HP er flinke til å lage tidsriktige designperler, og Spectre-modellene byr på det ypperste de kan framvise.

Ikke overraskende er Spectre X360 en særdeles veldesignet lekkerbisken, som kommer med børstet metall rund baut. X360 er konvertibel og den blir nettbrett ved at man bretter lokket rundt basen, slik at tastaturet havner mot underlaget.

Dette er en løsning som har vist seg å være enkel og god. Hengslet er kraftig, så teltmodus og andre mer eller mindre pussige posisjoner takles uten problemer. Dessverre er ikke hengselet stramt nok til at vibrasjoner unngås når man tar på skjermen.

Det er litt irriterende, for basen er tung nok til at man ikke trenger å bekymre seg for at den skal vippe bakover når den brukes som vanlig bærbar. Supermodellen har en base frest ut av ett stykke aluminium, så det er ikke rart at byggekvaliteten ligger helt i toppsjiktet. Skjermlokket er tilsynelatende like solid, for det er skikkelig hardt, men det viser at det skal ikke mye trykk til før det blir gjennomslag på skjermen.

KONVERTIBEL: X360 blir nettbrett ved å vrenge skjermen rundt basen, på samme måte som på Lenovos Yoga-maskiner. Det fungerer enkelt og greit, men man blir ekstra oppmerksom på at det ikke er klissete der man setter fra seg maskinen.
KONVERTIBEL: X360 blir nettbrett ved å vrenge skjermen rundt basen, på samme måte som på Lenovos Yoga-maskiner. Det fungerer enkelt og greit, men man blir ekstra oppmerksom på at det ikke er klissete der man setter fra seg maskinen. Foto: Andreas Jahren

Godt tastatur

Det baklyste tastaturet er godt å skrive på, for de flate og litt glatte tastene er store, har lang vandring og et greit definert trykkpunkt. Pekeplaten er rett og slett diger, og HP har dumpet de såkalte kontrollsonene, som skulle gjøre det enklere å bruke Windows-gesturene. Man har dermed hele platen til rådighet og den er faktisk så stor at det hender man kommer i skade for å utløse klikk når man skiver og bruker håndleddsstøtten.

HP Spectre X360 13-4080no

 • Prosessor: Intel Core i7 5500U
 • Grafikk: Intel HD Graphics 5500
 • RAM: 8 GB
 • Lagring: 256 GB, SSD
 • Skjerm: 13,3 tommer, IPS, blank, berøring
 • Oppløsning: 2056 x 1440 piksler
 • Trådløst: 802.11 AC, Bluetooth
 • Ethernet: Nei
 • Kamera: Ja
 • OS: Windows 8.1
 • Vekt: 1,51 kg

Muligens en vanesak, men vi ble ikke vant til det. Den berøringsfølsomme skjermen lystrer det minste vink.

Skjermen er berøringsfølsom og dermed blank. IPS-panelet har god lysstyrke, så det er ikke veldig utsatt for refleksjoner under normal bruk, men hvis man får en kraftig lampe eller sollys i ryggen blir bildet et annet. QHD-oppløsning sørger for et skikkelig skarpt bilde, og både sortnivå, kontrast og fargegjengivelse ser ut til å ligge helt i toppsjiktet.

De innebygde høyttalerne gjør jobben godt, bare man holder seg unna absolutt maks volum, for da blir de litt masete.

Varm og god

Broadwell er på plass, og en lavvolts Core i7-5500U, 8 GB minne og en relativt raskt brikkedisk gir god ytelse til hjemmebruk. Integrert Intel-grafikk begrenser spilling, i alle fall i høy kvalitet, men duger godt til multimediabruk.

Nesten hele basen blir varm når prosessoren jobber tungt, og undersiden blir varmest. Viften har en småhissig lyd, men den følger kraftbruken tett og som oftest er den musestille under vanlig bruk.

Tre USB3-porter og HDMI er nærmest blitt bransjestandard i ultra-klassen. Vi gir pluss i margen for Mini-DisplayPort og minnekortleser som sluker hele minnekortet. Ytelsen fra det trådløse nettverket var svakere på litt avstand enn normalt, men vi har bare testet med en rutermodell, så det er ikke grunnlag for å konkludere. På to meters avstand var ytelsen som forventet. Batteritiden i vår variert bruks-test er midt på treet, og en time eller to bak de beste.

Oppsummering

Spectre X360 er solid med aluminium over det hele, så da er det greit at vekten ikke er blant de absolutt laveste. Tastaturet faller nok i smak hos de fleste, men den veldig blanke skjermen kan gjøre X360 mindre egnet for dem som skal bruke den under varierende forhold og utendørs. Også er jo kanskje de konvertible litt i overkant kostbare i forhold til vanlige Ultrabooker.

Testresultater HP Spectre X360.
Testresultater HP Spectre X360.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning