Officejet Pro X551DV

Rask blekkskriver med nye teknologier

Officejet Pro X551DV er verdens raskeste ifølge Guinnes’ rekordnoteringer.

RASK: En ny office-blekkskriver kan faktisk konkurrere med laseren på både hastighet og kostnader.
RASK: En ny office-blekkskriver kan faktisk konkurrere med laseren på både hastighet og kostnader.
Publisert Oppdatert

De fleste av oss forbinder blekkskriver med høyere bildekvalitet og dyrere utskrifter. Laserskriveren er mer kjent for billige utskrifter uten fotokvalitet. Vi tenker gjerne på blekkskriveren som noe for familier og folk flest, som maskinen som lager flotte fotoutskrifter, men er dyr i drift og ofte må ha nye kassetter.

For mange har det gått upåaktet hen at blekkskrivere etter hvert puster fargelaserne i nakken når det gjelder prisen per side, samtidig som de er kjappe og kan produsere tilnærmet fotokvalitet.

Guinnes-rekord

Siste og foreløpig råeste skudd på stammen av disse grensesprengende blekkskriverne finner vi i HP Officejet Pro X-serien. Den kjappeste råtassen er Officejet Pro X551DW, som nylig satte Guinness World Record ved å skrive ut 500 testsider i farger på 7 minutter og 18 sekunder. Det blir 70 sider i minuttet. Multifunksjonsskriveren Officejet Pro X576dw MFP kom bare ett sekund bak i testen. Konkurrentene ligger langt bak disse to.

Nye teknologier har gjort denne farten mulig. En av flaskehalsene for blekkskrivere har vært det mekaniske skrivehodet som går fram og tilbake. Dette har Officejet Pro X-skriverne unngått ved at de har fått et fast skrivehode som dekker hele arket minus noen små marger på begge sider. Blekket sprutes over hele linjen samtidig, det går kjappere, og slitasjen blir mindre. Det tradisjonelle blekket har vært en annen flaskehals, siden det ikke tørker kjapt nok til så kjappe utskrifter. Det er nå løst ved en ny hurtigtørkende blekktype.

Rekordforsøket ble satt i kladdemodus, men kvaliteten er god nok til vanlig dagligdags bruk. I forhold til laserskriverne har disse blekkskriverne også høykvalitetsmodus der man kan velge forskjellige typer fotopapir, og de har kassetter med en kapasitet på 9000 standardsider. Videre har de hva man kan forvente av moderne skrivere, som trådløs tilkobling, utskrift på begge arkene og så videre.

Denne hastigheten trenger ikke folk flest, og størrelsen på skriverne har heller ingen høy waf (wife acceptance factor) for stuebruk. For hjemmekontoret kan spesielt multifunksjonsversjonen være et godt alternativ. Den finnes også i en rimeligere versjon som skriver «bare» 56 sider i minuttet. Men også det er mer enn de fleste har bruk for. Den heter Officejet Pro X476dw MFP og koster rundt 4000 kroner.

Les også:

Dette Outlook-trikset må du kunne

15 gratis fotoprogram

Slik streamer du video til en iPad

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen