Slik kan du legge til helligdager for Norge i Outlook.

I Microsoft Outlook er det som standard ikke lagt til noen helligdager i kalenderen. Selv om de fleste av oss klarer å krysse av for en del faste fri- og helligdager, er det mer problematisk med de bevegelige røde dagene, som påske og helligdager som styres av påsken, som Kristi Himmelfartsdag og Pinsen.

Jobber du mot utlandet, kan det også være praktisk å kunne legge til andre lands fri- og helligdager i kalenderen. Jobber du for eksempel mot bedrifter eller kunder i Sverige, USA eller Storbritannia er det greit å vite når det er spesielle fridager i disse landene.

Det er relativt enkelt å legge til helligdager i kalenderen i Outlook. Vi har brukt Office 2010 for å vise hvordan det gjøres.

Slik gjør du det:

1. Åpne Outlook og gå til Fil -> Alternativer=

1. Åpne Outlook og gå til Fil -> Alternativer

2. Velg «Kalender» i menyen til venstre=

2. Velg «Kalender» i menyen til venstre

3. Midt på dialogboksen som dukker opp finner du en fane som heter «Kalenderalternativer». I dette avsnittet finner du en linje som begynner med «Legg til i kalenderen» og en knapp der det står «Legg til helligdager». Trykk på denne og kryss av for de land du ønsker å ha helligdager for i Outlook. Trykk «OK» og installasjonen av de valgte helligdagene starter.=

3. Midt på dialogboksen som dukker opp finner du en fane som heter «Kalenderalternativer». I dette avsnittet finner du en linje som begynner med «Legg til i kalenderen» og en knapp der det står «Legg til helligdager». Trykk på denne og kryss av for de land du ønsker å ha helligdager for i Outlook. Trykk «OK» og installasjonen av de valgte helligdagene starter.

4. En dialogboks forteller deg at helligdagene du valgte ble installert.=

4. En dialogboks forteller deg at helligdagene du valgte ble installert.

5. Du kan nå sjekke at kalenderen din er oppdatert med dine valgte fri- og helligdager. I vårt tilfelle ser vi at 17. mai og Pinsen er på plass.=

5. Du kan nå sjekke at kalenderen din er oppdatert med dine valgte fri- og helligdager. I vårt tilfelle ser vi at 17. mai og Pinsen er på plass.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!