Acer Switch 10 E (SW3-013-11MQ)

Prisgunstig knøtt

Mange som vil ha en rimelig og ultraportabel Windows-maskin kan like gjerne velge en som gir i pose og sekk. Eller med fjøl og dokk, om du vil. Switch 10 E er en slik, der mye er riktig.

HYBRID: Et napp skiller skjermen fra tastaturdokken, så det er enkelt å bytte mellom vanlig bærbar og nettbrett.
HYBRID: Et napp skiller skjermen fra tastaturdokken, så det er enkelt å bytte mellom vanlig bærbar og nettbrett. Foto: Andreas Jahren
Publisert Oppdatert

Acers lille 10-tommer har vært med oss en stund, og nå er den lansert i oppdatert versjon. Det første vi merker oss er at utseende er hakket sprekere. Tidligere var det matt sølv rund baut, mens det nå er en kombinasjon av sort og hvitt som gjelder. Som vanlig i prisklassen er det er plast over det hele, men vi kunne ikke høre antydning til knirk og delene har jevne og fine overganger. Konstruksjonen er også stivet opp, men det er fortsatt enkelte områder med en viss svikt.

Acer har også en litt merkelig versjon av Switch i form av denne 12-tommeren. Jakter du på en mer tradisjonell PC, så ser litt på denne denne samlingen av de bærbare PC-en vi har testet den siste tiden.

[Testen av ACER SWITCH 10 fortsetter under bildet]

MAGERT: Acer er ikke alene om å tilby et magert utvalg av tilkoblinger på denne typen maskiner.
MAGERT: Acer er ikke alene om å tilby et magert utvalg av tilkoblinger på denne typen maskiner. Foto: Andreas Jahren

Magnetlås

Brettet festes i dokken med en magnetlås, og et solid napp skiller delene fra hverandre. Magneten er kraftig, så det er ingen fare for at delene skal løsne ved et uhell. Skjermen kan festes begge veier, så det er lett å velge skjerm- eller teltmodus. Et lite irritasjonsmoment er slark fremover og bakover i festemekanismen. Dessuten tipper hele greia hvis man vipper skjermen langt bakover.

Spesifikasjoner: Acer Switch 10 E (SW3-013-11MQ)

 • Prosessor: Intel Atom Z3735F
 • Grafikk: Intel HD Graphics
 • RAM: 2 GB
 • Lagring: 64 GB, eMMC
 • Skjerm: 10,1 tommer, IPS, blank, berøring
 • Oppløsning: 1280 x 800 piksler
 • Trådløst: 802.11 N, Bluetooth
 • Ethernet: Nei
 • Kamera: Ja
 • OS: Windows 8.1 med Bing
 • Vekt: 630 g brett/ 568 g dokk (vår måling)
TESTRESULTATER: Acer Switch har vært gjennom vår vanlige suite med testprogrammer.
TESTRESULTATER: Acer Switch har vært gjennom vår vanlige suite med testprogrammer. Foto: Illustrasjonsfoto

Tastaturet er krympet i forhold til litt større ultraportable, men kan man leve med størrelsen er skrivekomforten veldig god. Tastene har lang vandring og et presist trykkpunkt, så det er ikke slitsomt å skrive på. Acer har for vane å kline enkelte taster helt inntil hverandre, og det gjør det litt vanskeligere å bli fortrolig med det kompakte oppsettet. Pekeplaten er en klikkeplate som kort og greit er god og presis. Både tastene og platen lager lite lyd ved klikking.

Knallskjerm

Skjermen har en oppløsningen er på 1280 x 800, og selv om vi kunne ønsket oss mer så passer den helt greit til skjermstørrelsen. Det er viktigere at panelet er av IPS-typen, med vide innsynsvinkler, samt at lysstyrken er meget god. Man må regne med noe refleksjoner siden skjermen er blank, men veldig plagsomt blir det sjelden. Gjengivelsen av farger, samt sortnivå og kontrast er godt over gjennomsnittlig. Switch 10 får kraft fra en firekjernes Atom-prosessor, og 2 GB minne. Ytelsen duger best til normale hjemmeoppgaver, det vil si surfing og kontorprogrammer.

Videostrømming går helt opp til 4K, men man skal ikke ha veldig mye oppe samtidig før maskinen begynner å bruke disken som mellomlager.

En liten brikkedisk på 64 GB gjør susen for bruksopplevelsen, men vi merket litt napping på tunge nettsider med mange animasjoner.

Strømgjerrig og kjølig

Kjølingen er passiv, så her er alt på stell for støyallergikerne. Den blir ikke særlig varm heller, selv ikke ved tung last over tid. At dette er en strømgjerrig rakker vises også på batteritiden, som landet på nesten syv timer i variertbrukstesten.

Vi kunne selvsagt ønsket oss mer enn to USB2-porter, en mini på dokken og en vanlig på brettet, micro-HDMI og trådløst N-nettverk. Heldigvis er brettet utstyrt med MicroSD-kortleser, så det er enkelt utvide lagringen.

For øvrig er lyden fra de innebygde høyttalerne litt skarp, men tale gjengis tydelig og med godt lydtrykk.

HYBRID: Et napp skiller skjermen fra tastaturdokken, så det er enkelt å bytte mellom vanlig bærbar og nettbrett.
HYBRID: Et napp skiller skjermen fra tastaturdokken, så det er enkelt å bytte mellom vanlig bærbar og nettbrett. Foto: Andreas Jahren

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning