HP Envy 17 3D (17 tommer)

Misunnelse i stort format

HP Envy 17 3D er kanskje ikke en maskin du bruker mye på farta, men på skrivebordet er den et heftig alternativ.

STILRENT: HP har som vanlig fått til et bra utseende på Envy, uten glorete finesser.
STILRENT: HP har som vanlig fått til et bra utseende på Envy, uten glorete finesser. Foto: Nicholas Paulik
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ To harddisker

+ Rå HD-ytelse på prosessor og grafikk

+ 3D-støtte

+ Godt programvareoppsett

+ God lyd

- Kort batterilevetid

- Kun 5.400 RPM harddisker

AVRUNDET: 
HP har fått til mye lekrere former på Envy enn det som er vanlig praksis på bærbare.
AVRUNDET: HP har fått til mye lekrere former på Envy enn det som er vanlig praksis på bærbare. Foto: Nicholas Paulik
MØNSTRET: Både lokket og flatene rundt tastaturet har et mønster på seg, som spriter opp utseendet en del.
MØNSTRET: Både lokket og flatene rundt tastaturet har et mønster på seg, som spriter opp utseendet en del. Foto: Nicholas Paulik

Testresultater: HP Envy 17 3D

3DMark Vantage: E18733 / P6585

PCMark Vantage: 5537

PCMark Vantage - Gaming: 5477

PCMark Vantage - HDD: 3658

x264 Benchmark HD (pass 1): 42,66 fps

x264 Benchmark HD (pass 2): 16,17 fps

Futuremark Peacekeeper: 2814

WinRAR Benchmark: 2128 KB/s

Windows Experience Index: 5,9

BatteryEater - Classic:51m

BatteryEater - Reader:2t 05m

Spesifikasjoner

Prosessor: Intel Core i7 720QM 1,6 GHz

Chipset: Intel HM55 Express

Minne: 8 GB (4 GB + 4 GB) DDR3-1333

Skjermkort: ATI Radeon HD 5850 1 GB

Skjerm: 17,3 tommer (blank)

Skjermoppløsning: 1920 x 1080 (16:9)

Harddisk: 2 x Western Digital Scorpio Blue, 750 GB, 5.400 RPM

Optisk drev: Kombinert Blu-Ray-leser og DVD-brenner

Nettverk:

Gigabit Ethernet (Realtek GBE

802.11a/b/g/n (Broadcom 43224AG)

Lyd: IDT 91HD81B1X @ Intel Ibex Peak

Batteri: 6-cell, 5225 mAh, 62 Wh

Operativsystem: Windows 7 Home Premium 64-bit

Porter

Venstre side: Viftegrill, VGA, Ethernet, Mini DisplayPort, HDMI, eSATA/USB, USB 3.0, Mikrofon, Hodetelefon

Høyre side: 2 x USB, minnekortleser, optisk drev, strømplugg, Kensington

Dimensjoner: 416 mm x 275 mm x 39 mm

Vekt: 3,40 kg

Annet: Webcam, Bluetooth

HP Envy har vært på testbenken to ganger før, som HP Envy 13 og HP Envy 14 med henholdsvis 13- og 14-tommers skjerm. Vi skal nå se på en adskillig større variant på 17 tommer.

I kjent Envy-stil er den rått spesifisert, med fire prosessorkjerner, et kraftig skjermkort, full HD-skjerm og 8 GB minne. I tillegg har den 3D-støtte, og kommer derfor med 3D-briller i esken.

Del

Pen, solid og kompakt

Envy har et utseende som vi mener hever seg godt over snittet, med avrundede hjørner og et veldig behagelig fargevalg. Den både ser pen ut og virker solid. Maskinen er også noenlunde kompakt i forhold til skjermstørrelsen.

Vi noterte oss også bruken av «slot-in» på det optiske drevet, som både er mer praktisk og ser mer elegant ut enn standarddrev med skuff.

Ved vanlig bruk bråker ikke Envy mye - viften holder et helt greit lydnivå. Under test spinner vifta opp ganske kraftig, men går ned igjen til et levelig nivå igjen etter kort tid. Under intens spilling kommer du antakeligvis til å glemme viftelyden uten problem.

Tastresultatene er like upåklagelig som de tidligere Envyene vi har testet. Chiclet-tastaturet har god respons på knappene, og er i tillegg bakbelyst, for den som synes slikt er kjekt.

HP har også brukt den samme museflaten - med de samme problemene som vi før har registrert - men for en 17-tommer er det ikke et like stort tema, siden de fleste uansett vil bruke en ekstern mus .

Full-HD og praktiske porter

Envy har full-HD på plass, og et skjermkort kraftig nok til å kunne spille i 1920 x 1080. På skjermen er det snakk om et TN-panel i likhet med majoriteten av dagens bærbare, men innsynsvinkelen er likevel ganske god. Fargegjengivelsen og responstiden fungerer bra til både film og spill. Skjermen kjører på 120 Hz, mot 60 Hz som er normalt, siden det trengs for å støtte visning i 3D.

HP har fordelt portene på en veldig god måte, slik at det stort sett fungerer enten du har musa på høyre eller venstre side. Hvis du skal koble til ekstern skjerm har du hele tre muligheter: VGA, HDMI og Mini DisplayPort. Ikke nok med det, skjermkortet støtter Eyefinity og lar deg derfor bruke alle disse samtidig.

Envy 17 er merket med Beats Audio, selv om dette ikke er en Beats-edition slik som 14-tommeren vi testet tidligere. Lyden er derfor ganske brukbar til at det er en bærbar maskin, og tar du den for eksempel med deg på hyttetur går det fint an å se på enkelte serier uten at eksterne høyttalere er et must.

Batterilevetiden er derimot ganske laber. Det er nesten å forvente av en så kraftig maskin som dette, men om ATI hadde hatt en like god løsning som Nvidia Optimus, kunne kanskje levetiden vært doblet.

Fint med Security Essentials

På Envy-serien har vi lagt merke til at HP har gått bort fra typiske tiggervarepakker fra Norton og McAfee, og heller bruker Microsoft Security Essentials som sikkerhetsløsning. Vi synes dette er veldig bra, siden det betyr at du får noe som er fullverdig og ikke maser om penger etter 90 dager.

Bortsett fra det holder HP programpakken ganske sparsom, men legger med nytteprogrammer som Photoshop Essentials og Premiere Elements. Vi har testet 3D-løsningen og har konkludert med at det ser ganske bra ut hvis du liker 3D.

På film blir det kanskje litt lite effekt om du må sitte langt unna, men til spill føles det mye mer oppslukende. Det er dog verdt å merke seg at 3D-løsningen ikke er like automatisk som med Nvidias, og du må faktisk starte spillene gjennom TriDef Ignition for at 3D skal fungere med de støttede spillene.

En ting vi savner er en modell med SSD, spesielt siden den kun har 5.400 RPM harddisker. Heldigvis har den to harddisker, så om du bytter ut den ene med SSD, kan du fremdeles ha god intern lagringskapasitet. Disken som blir til overs kan du for eksempel putte inn i et billig diskkabinett fra DealExtreme.

Konklusjon

  • Envy har mange elementer som gjør at den hever seg godt over snittet hva det bærbare angår.
  • De tingene vi har tidligere har betraktet som minus på Envy, er ikke like tellende for maskiner med denne skjermstørrelsen.
  • Hvis du prioriterer kul design og rå kraft, og ser etter en rendyrket skrivebordserstatter, er Envy 17 3D en maskin det er verdt å ta en kikk på.
  • Én ting er i hvert fall sikkert: 17-tommeren er versjonen der Envy-konseptet så langt fungerer best.

Les også:

God, men dyr Nokia

Vi har testet Apples tynne råtass

Flere tester av bærbare PC-er finner du her


a

TIL SKRIVEBORDET: Vi har tidligere både testet HP Envy i 13 og 14 tommers varianter. HP Envy 17 3D er en sværing med bra spesifikasjoner.
TIL SKRIVEBORDET: Vi har tidligere både testet HP Envy i 13 og 14 tommers varianter. HP Envy 17 3D er en sværing med bra spesifikasjoner. Foto: Nicholas Paulik

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning