God ytelse til gunstig pris

Asus N53SV

Den er som skapt til filmtitting og passer like godt i fanget som avspiller i hjemmekinoen. Hvis man i tillegg spiller litt, får man i pose og sekk med N53SV.

Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC
Publisert Oppdatert
</head>

Kort sagt:

+ Solid chassis

+ Design

+ Bra ytelse

+ God skjerm

+ Lite støy

- Tastatur

- Plassering av tilkoblinger

- Ikke Blu-ray på vår testversjon

PRIVAT: Et deksel kan skyves foran webkameraet for å sikre privatlivets fred.
PRIVAT: Et deksel kan skyves foran webkameraet for å sikre privatlivets fred. Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC
FLATT: Tastaturet er flatt og det er lett å holde styr på tastene, men dessverre er ikke responsen god.
FLATT: Tastaturet er flatt og det er lett å holde styr på tastene, men dessverre er ikke responsen god. Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC

Spesifikasjoner : Asus N53SV

Prosessor: Core i5 2410M

Minne: 4 GB DDR3

Skjermkort: HD Graphics + GeForce GT 540M

Skjerm: 15,6 tommer (blank)

Oppløsning: 1920 x 1080 (16:9)

Harddisk: 640 GB

(500 GB i testmaskinen)

OS: W7 HP 64-bit

Vekt: 2,7 kg

Asus N53SV er en underholdningsbærbar 15-tommer som sikter seg inn mot storbrukere av multimedia som tidvis spiller. Dells XPS 15 har mye av den samme innmaten, men er du ikke opptatt av spill og har trangere budsjett, kan det være like greit å se nærmere på Asus X53E.

Asus er vanligvis gode på byggkvalitet og N53SV er stabil og fin over hele linjen. Lokket og håndleddstøtten er i børstet aluminium og det gir et ekstra solid inntrykk, samtidig som overflaten skjuler merker fra fete fingre. Designet er stilrent og det litt mørke preget med lokket oppe brytes av en høyttalergrill i blank aluminium.

Basen til tastaturet er temmelig myk, og vi savnet spesielt fastere og mer kontant motstand. Heldigvis er pekeplaten svært god og den er felt ned i håndleddstøtten, så den er lett å føle seg frem til. Den takler flerfingerberøring og endelig har Asus gitt oss fullstendig separate museknapper.

Godlyd og godskjerm

Siden N53SV har Sonic Master-merke, forventet vi skikkelig lyd. Vi ble faktisk overrasket, for lyden var enda bedre enn forventet. Fyldig og klar, med god oppløsning og et volum høyt nok til at man i mange tilfeller ikke savner en bærbar høyttaler ved siden av.

Vår N53SV var utstyrt med en knallgod 15-tommer på 1920x1080 piksler (16:9). Oppløsningen var litt overraskende, for den senere tid er det nærmest blitt bransjestandard med 1366x768 piksler, omtrent uansett størrelse. Det er befriende å ha dobbelt så mange piksler til rådighet, spesielt hvis man driver med foto- eller videoredigering. Man blir fort godt vant, og etter å ha brukt N53SV noen dager føles det klaustrofobisk å gå ned i oppløsning, selv til tekstbehandling og nettlesing. Kvaliteten på bildet var svært bra, med god kontrast og middels lysstyrke. Sortnivået var også overbevisende og skal man redigere foto, merket vi oss at fargegjengivelsen så ut til å være svært god. Innsynsvinklene var normale, men den glansede skjermen var plagsomt blank i lyse omgivelser.

Multimedia og spill

N53SV er utstyrt med egen GeForce-brikke som gir ekstra futt i spill, og grafikkytelsen er hva vi kan kalle middels. Det vil si at den duger til spilling, men det er viktig å merke seg at de nyeste, mest grafikkrevende titlene må kjøres på redusert oppløsning og detaljnivå. Spiller man av og til holder det i lange baner, men hardbarkede, detaljhungrige gamere blir ikke fornøyd. Filmavspilling håndteres av den integrerte grafikkbrikken, og på siste generasjon Intel er den en del av prosessoren. I motsetning til tidligere takler den lyd og bilde utmerket, og man får tilkoblingsbehovet dekket gjennom en enkelt HDMI-kabel. Nvidia Optimus gjør at maskinen sømløst bytter mellom grafikkbrikker, alt etter behovet der og da. Det sparer strøm og bidrar til å holde lydnivået lavt når man surfer eller spiller musikk og film. Viften er ofte helt avslått, og begynner den å surre er den lite merkbar.

Asus har gitt N53SV det meste man trenger av tilkoblinger, men de er noe underlig plassert. Flesteparten er fordelt på hver side nesten helt fremme ved håndleddstøtten, og bare VGA og strømkontakten er plassert bak. Én USB-port på baksiden kunne gjort mye for å hindre kabelsalat, og mange høyrehendte med hodetelefonavhengighet vil irritere seg over at hodetelefonkontakten er plassert lengst frem på høyresiden.

Vår N53SV ble levert med en rask 500 GB disk, og det er årsaken til det sterke resultatet i harddisktesten. Modellen skulle egentlig hatt en tregere 640 GB disk, som trolig yter midt imellom de andre maskinene i resultattabellen.

Konklusjon

Asus N53SV er en flott underholdningsmaskin, der kombinasjonen av Intels Sandy Brigde-serie og Nvidia-grafikk gir kraft nok. Den kommer i flere versjoner med lavere skjermoppløsning, og både raskere og tregere prosessorer. Byggkvaliteten er uansett den samme, og man kan velge en versjon som passer både behov og lommebok.

Tilbake til hovedtesten

Les også:

Bra mobil til 2.000 kroner

Frekk partyhøyttaler til mobilen

Dette tipset kan gi deg en kjøligere og mer stillegående PC

Følg HjemmePC på Facebook

Testresultater

 

Asus N53SV (SZ280V)

 

Dell XPS 15 (L502X)

 

Asus X53E (SX118V)

 

3DMark Vantage

 

E13820

 

E13098

 

E7189

 

PCMark Vantage

 

6546

 

5853

 

5061

 

PCMark Vantage - Gaming

 

5247

 

4851

 

3111

 

PCMark Vantage - HDD

 

6817

 

4208

 

3524

 

x264 Benchmark HD (pass 1)

 

54,09 fps

 

53,05 fps

 

41,27 fps

 

x264 Benchmark HD (pass 2)

 

14,24 fps

 

14,04 fps

 

11,08 fps

 

Futuremark Peacekeeper

 

3317

 

3194

 

2727

 

WinRAR Benchmark

 

2.294 KB/s

 

2.304 KB/s

 

1.966 KB/s

 

Windows Experience Index

 

5,9

 

5,8

 

4,7

 

BatteryEater - Classic

 

0t 59m

 

1t 20m

 

2t 16m

 

BatteryEater - Reader

 

4t 55m

 

5t 49m

 

6t 52m

 

 GRILL: Den blanke høyttalergrillen bryter opp et relativt mørkt utseende med lokket oppe.
GRILL: Den blanke høyttalergrillen bryter opp et relativt mørkt utseende med lokket oppe. Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning